Tør hud

Tør og afskallende hud er ikke lækkert, og kan være til stor gene.

Tør hud er ubehageligt!

Har du tør hud, så vil du med garanti opleve det som en stor gene. Tør hud ser ikke så pænt ud, og det kan være meget frustrerende at kæmpe med den stramme og afskallende hud. Værst af alt kan de tørre hudflager blokere hudens porer og skabe hudproblemer.

5 fejl de fleste med tør hud begår

Tør hud er et af de områder under kategorien ‘hudtype’, hvor der begås rigtig mange fejl. Her får du 5 fejl, som de fleste med tør hud begår:

 • Bruger olie til behandling af tør hud

  En af de helt store fejl, som rigtig mange med tør hud begår, er at behandle tør hud med olie. Der er ligefrem gået mode i at droppe sin creme til fordel for kun at bruge olie som daglig hudpleje. Det er en stor fejl! Olie giver naturligvis fugt, men olie plejer ikke huden. Herudover er olie også med til, at dine porer bliver tilstoppet, hvilket giver bumser og uren hud.

 • Bruger skrubbecremer

  Mange tror fejlagtigt, at tør hud kan behandles med skrubbecremer og peeling masker, så de tørre hudflager forsvinder. Sådan forholder det sig ikke! Skrubbecremer og peeling masker hjælper ikke på tør hud. Måske vil det ved første øjekast se ud som om at hudflagerne fjernes, men det vil blot fremprovokere mere tør hud. Tør hud kræver fugt og pleje – ikke skrub.

 • Har fokus på fugt fremfor pleje

  Fugt er ofte løsningen på tør hud. Rigtig mange glemmer dog i deres iver efter fugt at få plejet huden korrekt. Tør hud har ligesom alle andre hudtyper brug for anti-aging, solbeskyttelse, vitaminer og mineraler for at kunne holde sig flot og velplejet.

 • Glemmer fugtbevarende ingredienser

  Fugt er en ting. Men fugtbevarende ingredienser er noget helt andet. Hvis du døjer med tør hud, så er de fugtbevarende ingredienser super vigtige, da det er dem, der binder fugten til huden. Hvis din hudpleje ikke indeholder de korrekte fugtgivende ingredienser, så vil du have følelsen af tør hud igen, kort tid efter at du har påført din creme i ansigtet.

 • Tror at store mængder vand, kan løse problemet

  En af de største myter vedrørende tør hud er, at vand kan afhjælpe på tørheden. Værst er myten om, at man kan drikke sig fra tør hud i form af vand. Det er en stor misforståelse. Ved at drikke store mængder vand risikerer du blot at udvaske kroppen for vigtige salte, vitaminer og mineraler.

Det var top 5 fejl, når det kommer til tør hud. Der er mange flere! Har du tør hud, begår du sikkert nogle af dem…

En af de vigtigste pointer er, at huske på, at tør hud ikke er et hudproblem. Tør hud er en hudtype, ligesom fedtet hud er en hudtype. Tør hud løses nemt med fugt og fugtbevarende ingredienser.

Derfor! Har du tør hud så søg hjælp og få en flot ensartet og smuk hud.

Tør hud giver hudproblemer

Når du har tør hud, så er det super vigtigt at pleje huden med masser af fugt og fugtbevarende ingredienser. Tør hud som er ubehandlet, kan nemlig være årsag til en lang række hudproblemer. Især bumser og uren hud er et af de helt store problemer, som kan skabes af tør hud.

Et andet stort problem med tør hud er, at huden skaller. Det er først og fremmest ikke pænt, men disse hudflager skaber også blokering i hudens porer.

Hudproblemer og tør hud

Meget hudpleje sælges til hudproblemer – ikke hudtyper. Det skaber fejlbehandling. F.eks forbinder de fleste bumser med fedtet hud. Det er en fejl. Man kan sagtens have tør hud og bumser, ligesom man kan have rosacea og tør hud.

Tør og skallende hud på næsen
Kvinde med tør hud

Sådan løser du tør hud

Det første step er at vide, at du har tør hud. Skaller, strammer og føles din hud tør, så har du højest sandsynligt tør hud! Det betyder, at du skal behandle din hud med produkter, der indeholder meget fugt og en masse gode fugtbevarende ingredienser – så vil du hurtigt afhjælpe eventuelle hudproblemer.

 • Fokus på hudtype

  Vælg altid hudpleje til din hudtype – altså tør hud. Uanset dit hudproblem så gå efter hudpleje der giver mulighed for at vælge til tør hud. Derved bekæmper du både hudproblem og tør hud.

 • Drop skrubbecremer

  Fjern skrubbecremer og masker fra din hudplejerutine. Det har ingen positiv effekt på tør hud. Faktisk tværtimod. Hav i stedet fokus på den daglige pleje – det vil helt sikkert hjælpe!

 • Husk fugt er andet end olie

  Olie er ikke den eneste kilde til fugt. Drop brug af ren olie i ansigtet, da det giver risiko for tilstopninger. Hav i stedet fokus på fugt fra andre kilder, der er gode til tør hud.

 • Husk fugtbevarende ingredienser

  Fugt er vigtigt at huske på, når tør hud skal behandles. Endnu vigtigere er det at huske de fugtbevarende ingredienser, da de binder fugten til huden.

 • Husk pleje!

  Husk at tør hud kræver pleje. Begå ikke den fejl at du udelukkende har fokus på tør hud. Husk også at tør hud har brug for vitaminer, mineraler og anti-aging – altså god og daglig pleje.

Kvinde med gul striktrøje trukket op om ørene
Ung grinende kvinde med tatoveringer

Anbefalede produkter til tør hud

Slip af med tør hud. Undgå stram og afskallende hud og få i stedet en flot, velplejet og smuk hud. Vælg Danish Skin Care produkterne specielt udviklet til tør hud:

Vigtigt!

Husk at hudtype kan ændre sig

Tør hud er din hudtype i dag. Om en måned, om 5 år, om 10 år, til vinter, til sommer, efter graviditet eller i forbindelse med sygdom kan din hudtype ændre sig til en anden hudtype.

Der er mange årsager til, at hudtype kan ændre sig.

Det er dog umuligt at sige, hvad din hudtype ændres til. Nogle får tør hud om vinteren. Nogle får fedtet hud om vinteren. Andre oplever ingen ændring om vinteren. Hav derfor løbende fokus på din hudtype og tilpas din hudpleje, hvis din hudtype ændrer sig.

Hudpleje til tør hud!

Vælg altid hudpleje til at bekæmpe tør hud! Vælg dernæst hudpleje med egenskaber, som kan hjælpe på dit hudproblem.

Og husk! Hudtype kan altid ændre sig!

Når du skal købe ny hudpleje så tænk tilbage på de sidste 14 dage. Har din hud været “normal”, eller har du oplevet, at din hud har været fedtet? Måske har du flere gange oplevet, at din hud har været skinnende?

Så skift til hudpleje til fedtet hud i en periode, så du får mindre fugt til huden.

Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Få mere information og hjælp til behandling af tør hud

Har du brug for yderligere hjælp til behandling af tør hud? Så læs disse guides:

Se alle skønhedsguides