Misfarvning solskader pigmentpletter

Sådan kommer du solskader og misfarvninger til livs

Hvis din hud er plaget af solskader og misfarvninger, er den næppe så æstetisk nydelig, som du kunne ønske. Her får du en ultimativ guide til at komme den slags hudproblemer til livs.

Frustrerende og grimme hudproblemer – men forholdsvis nemme at behandle!

Mange tror fejlagtigt, at misfarvning af huden, solskader og pigmentskader er umulige eller meget besværlige at behandle. Det er heldigvis ikke sandt!

De færreste griber behandlingen korrekt an, og derfor opnår de ikke det ønskede resultat. Læs med her og find ud af, hvordan du behandler misfarvning af huden, solskader og pigmentskader korrekt.

Lad mig allerede afsløre nu, at behandlingen kræver gode hudplejeprodukter, og i den forbindelse vil jeg i al beskedenhed anbefale mine egne.

→ Se her Danish Skin Cares fantastisk produkter.

5 fejl de fleste begår mod misfarvning og solskader

Misfarvning, pigmentskader og solskader kan behandles! Problemet behandles dog oftest forkert – Her er 5 typiske fejl:

1) Brug af diamantslibning og skrubbecremer

Misfarvning og solskader opfattes af rigtig mange som store hudproblemer, der kræver voldsom og hårdfør behandling.

Derfor går mange i kast med skrubbecremer og diamantslibninger. Det er en kæmpe fejl! Misfarvning af huden og solskader er i langt de fleste tilfælde overfladiske problemer, som let kan behandles.

2) Laser mod misfarvninger

I forlængelse af ovenstående, så søger mange med misfarvning af huden og solskader på huden hjælp hos læger og hudklinikker med henblik på at få laserbehandling.

Laser kan også godt hjælpe mod misfarvning – såvel som mod solskader og pigmentskader i huden. Laser er imidlertid en voldsom behandling for huden. Derfor er det en god idé at afprøve nogle af de mildere behandlingsmetoder af misfarvning, solskader og pigmentskader, inden man giver sig i kast med laserbehandling.

3) Manglende brug af solcreme

Alle solskader samt de fleste misfarvninger skyldes solen. Derfor er brugen af solcreme et af de vigtigste værn i kampen mod misfarvninger og solskader.

Solcreme er ligeledes enormt vigtig at huske, når skaden er sket, da det beskytter din hud mod yderligere skade.

4) Misforstået brug af solbeskyttelse

Den største fejl de fleste begår ved misfarvning og solskader, er misforstået brug af solbeskyttelse. Mange tror fejlagtigt, at solcreme kun er noget, man skal bruge om sommeren.

Ligeledes tror mange, at solcreme skal være solfaktor 50 for at beskytte huden ordentligt. Sådan forholder det sig ikke! Faktisk er solfaktor 15 den bedste solcreme, når den bruges rigtigt, dagligt og 365 dage om året.

5) Glemmer UVA beskyttelse

Solfaktor 15 er ganske rigeligt og langt mindre skadeligt for huden. De fleste glemmer dog UVA solfilter. Solfaktor siger intet om UVA beskyttelse i solcremen.

Og det er netop UVA strålerne fra solen, som laver solskader, pigmentskader og misfarvning af huden. Det er også UVA solstrålerne, som er årsag til hudkræft, rynker o.lign.

Det var 5 fejl, som mange med misfarvninger og solskader begår. I kampen mod solskader og misfarvninger er det dummeste dog:

 • At tage sol og solbade. Solen er årsag til solskader og misfarvning af huden, såvel som pigmentskader.
 • at tage solarium. Solarium er mindst lige så skadelig som solen.
 • Glemme solcreme. Solcreme skal der til 365 dage om året!

At undgå solskader og misfarvning af huden – og undgå at forværre problemet – er klart det første skridt på vejen mod en flot hud.

Klar til at droppe fejlbehandling? Få 10 typiske myter om hudpleje her

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Udfordringer med misfarvning og solskader

Den største udfordring ved behandling af misfarvning og solskader er beskyttelsen af den nye og pæne hud. Og ligeledes viden om korrekt beskyttelse af huden, så du fremadrettet undgår solskader og misfarvninger igen.

En ting er at behandle misfarvninger og solskader, hvilket ikke er svært. Noget helt andet er at undgå misfarvninger og solskader igen. Når du først har fået misfarvninger, så er der nemlig langt større risiko for misfarvninger igen.

Hvordan behandles misfarvninger og solskader?

Misfarvninger og solskader er forholdsvis nemme at behandle, trods mange hudplejefirmaer og kosmetologer påstår, at det er besværligt. Misfarvninger og solskader er nemlig overfladiske skader, så det er slet ikke så vanskeligt at behandle disse skader.

1) Salicylsyre

I kampen mod misfarvninger og solskader er salicylsyre din nye bedste ven. Det er et vidundermiddel, som kan hjælpe dig i kampen mod misfarvninger.

2) A-vitamin

Ar og misfarvninger er næsten det samme – misfarvninger er blot overfladiske. For at få bugt med ar, er A-vitamin en af de bedste ingredienser, og ligeledes er det fantastisk mod misfarvninger!

3) E-vitamin

Det er en uundværlig ingrediens, når din hud trænger til at blive repareret mod misfarvninger og solskader, og bør klart være en del af din hudpleje.

4) Mangfoldighed

Behandling af misfarvninger og solskader kræver mere end blot én god ingrediens. Sørg derfor altid for at have fokus på at kombinere alle de gode ingredienser, som hjælper til behandling af misfarvninger og solskader.

5) Solbeskyttelse

Det vigtigste i kampen mod misfarvninger og solskader er at beskytte din hud, så du forebygger eventuelle nye misfarvninger. Her er solcreme med SPF15 samt UVA og UVB solfiltre det bedste at bruge.

Anbefalede produkter

Kommentarer

10 kommentarer

Skriv en kommentar

 1. Hej Carina

  Øv at høre, at du plages af pigmentpletter. Jeg kan dog glæde dig med at pigmentpletter kan fjernes – det kræver måske lidt tålmodighed før alle skaderne i huden er væk, men det kan gøres.

  Det jeg vil anbefale dig er at komme igang med seiren her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

  Der får du både effektivt bekæmpelse af pigmentpletter, hjælp til at reparere huden og du får rigtig god pleje til huden. Vigtigst af alt, så får du solbeskyttelse i din dagcremen. Pigmentpletter skyldes nemlig solskader og når du først har fået pigmentpletter er du mere eksponeret for at få dem igen – hvorfor solbeskyttelse, 365 dage om året, netop er SUPER vigtigt. Det får du med dagcremen fra Danish Skin Care.

  Er sikker på, at du vil blive super glad for at komme igang med et samlet hudplejesæt. Du skal dog lige væbne dig lidt med tålmodighed, når det kommer til resultat. Resultat kommer ikke i løbet af nogle uger, men du skal forvente at det tager nogle måneder at fjerne pigmentpletter.

 2. Hvad med pigmentpletter i ansigtet?

  Hvordan fjernes de?

  Eller de kan måske ikke fjernes, så hedder det jo:

  Hvordan gøres de mindre synlige?

 3. Hej Jonas

  To ting!

  1) AMAZING BODY TREAT.

  Den skal du have fat i! Den er genial til behandling af pigmentering og pigmentskader. Brug den dagligt, når du har været i bad og huden er tørret tør.

  https://www.danishskincare.dk/produkter/amazing-body-treat/

  2) Solbeskyttelse!!!!

  Nu det vinter, så du har sikkert brystet dækket af tøj – men straks det bliver varmere og tøjet løsere, så HUSK solbeskyttelse! Pigmentskader opstår, som følge af for meget sol – derfor er det altså virkelig vigtigt med solcrem til at beskytte huden. Her kan jeg kraftigt anbefale dig Perfect Skin Day Protector. Den er godt nok udviklet til ansigtet, men du får komplet beskyttelse mod solen – og du får en creme, som ikke fedter huden, samtidigt med at du får en række ingreidenser, som hjælper med til at reparere huden.

  Den vil være super for dig at bruge! Både til ansigtet – og på nakke, hals og brystkasse… så du hurtigt kan slippe af med din pigmentering.

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-perfect-skin-day-protector/

 4. Hej Martina

  ØV! Virkelig ØV! Er vist det bedste og mest sigende til din besked :-(

  Laser er voldsomt – og bør udføres af professionelle.

  Vildt frustererende at din læge ikke kan hjælpe dig – og jeg kan naturligvis have svært ved at rådgive ret meget, når nu ikke engang en hudlæge kan hjælpe. Jeg er dog sikker på, at du vil blive rigtig glad for at komme igang med min serie her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

  Der får du MANGE beroligende og reparerende ingreidenser til huden. Du får desuden rigtigt mange ingredienser, som hjælper med til at bekæmpe ar og mindske misfarvninger i huden – så det vil helt sikkert kunne hjælpe din hud, men om det kan rette helt op på skaden. Det kan kun tiden vise.

  Samtidigt kan det være en god ide at tage forbi en helsekost forretning (desværre ikke alle apoteker der har dette) og få et mineraltilskud i form af zink-tabletter. Zink er fantastisk til at hjælpe med til at reparere huden – og det kan din hud kun have glæde af.

  Rigtig meget held og lykke med det! Skriv endelig altid gerne igen, hvis du har yderligere spørgsmål :-D

 5. Hej Mads
  Jeg har læst dit råd til Katrine ovenfor.

  Jeg har fået 2 behandlinger i ansigtet med laser ved en kosmetolog. Desværre blev mine pigmentpletter endnu større og mere synlige efter disse behandlinger. Du skriver: “Sørg for at gå til en hudlæge og undlad at vælge en kosmetolog, da der er KÆMPE forskel på kraften af laser de må bruge”.
  Efter disse behandlinger var jeg bange for at gå tilbage til kosmetologen, da det jo blev værre. I stedet for har jeg booket en tid ved en hudlæge. Hudlægen har sagt, at han ikke kan gøre noget ved mine pigmenpletter i ansigtet, da det er en kosmetologisk fejl

  Jeg ved ikke ved jeg skal gøre?

  Hilsen, Martina

 6. Tusind tak for at du deler din viden… Jeg vil gerne spørger ind til om du ved noget om pigment pletter, og hvordan man kan behandle det
  Knus Claudine