Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Økologisk hudpleje

Økologiske hudplejeprodukter er bedre for din hud. ELLER ER DE? Få sandheden om økologisk hudpleje og find ud af, hvorfor økologi snyder!

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Skal du vælge økologiske hudplejeprodukter?

Utroligt mange er forvirrede om økologisk hudpleje og mange tror desværre fejlagtigt, at de plejer deres hud bedre med økologiske hudplejeprodukter.

Sandheden er bare, at der aldrig nogensinde er lavet nogen videnskabelig undersøgelse, som beviser at økologisk hudpleje er bedre end ikke-økologisk hudpleje.

En økologisk mandelolie eller økologisk A-vitamin er altså ikke bedre for huden end ikke-økologisk mandelolie eller A-vitamin. Ligesom det naturligvis gælder at ikke-økologisk lavendel er ligeså skadeligt for huden, som økologisk lavendel (lavendel er en æteriske olie, som er meget irriterende for huden).

Vælger du at bruge økologisk hudpleje, så skal det altså være af et ønske om at ville støtte miljøet eller lignende. Økologisk hudpleje vil ikke være bedre til at løse dit hudproblem end ikke-økologisk hudpleje.


Økologi i procent

Hvad måske er endnu mere chokerende i forhold til økologisk hudpleje er, at der ikke rigtigt er nogle retningslinjer på områder – modsat eksempelvis med vores fødevarer, hvor retningslinjerne er meget skrappe.

Mange tror at økologiske hudplejeprodukter er 100 % økologiske, når de bærer det flotte “Ø”, men faktum er at økologiske hudplejeprodukter kun skal indeholde 1 % økologi, for at må kalde sig økologisk!

Når du køber et økologisk hudplejeprodukt, ved du altså ikke, om produktet indeholder 1 %, 14 %, eller 87 % økologi.

Heldigvis arbejdes der på nye regler der gør, at økologiske hudplejeprodukter skal indeholde 95 % for at må kalde sig økologisk hudpleje. Dette er dog endnu ikke en lov, hvilket betyder at rigtig mange ikke retter sig efter dette endnu.