Perioral Dermatitis: Udslæt og røde knopper omkring munden

Kæmper du dagligt med udslæt og røde knopper om munden? Røde knopper og bumser om munden kan med stor sandsynlighed være Perioral Dermatitis.

Perioral Dermatitis
Forside / Blog / Brevkasse / Perioral Dermatitis: Udslæt og røde knopper omkring munden

Spørgsmål: “Perioral Dermatitis: Udslæt og røde knopper omkring munden”

Hej Mads

Jeg plages rigtigt meget af røde knopper om munden. Det ligner næsten udslæt, som jeg har om læberne. 

Jeg er rimelig sikker på, at det ikke er akne. Jeg oplever nemlig ikke problemet andre steder i ansigtet. Kun omkring munden har jeg disse røde knopper.

Jeg har forsøgt at google det lidt og tror jeg har fundet ud af at det måske er Perioral Dermatitis. Måske du kender det? 

I hvert fald vil jeg rigtigt gerne høre, om du har nogle råd til mig, så jeg kan undgå disse røde knopper omkring munden. Altså om du kender til behandling af udslæt og røde knopper om munder? Jeg vil blive meget taknemlig for om du kunne hjælpe mig til at slippe af med Perioral Dermatitis og få en pæn hud igen.

Jeg er 32 år og har ellers en meget pæn hud. Jeg dyrker jævnligt motion, cykler altid til arbejde og spiser sundt. 

Håber du kan hjælpe :-D 

På forhånd tak, Mia

Svar til: “Perioral Dermatitis: Udslæt og røde knopper omkring munden”

Hej Mia

Perioral Dermatitis er en hudsygdom, som giver små røde knopper omkring munden. I meget få situationer – her taler vi altså virkelig sjældne tilfælde – kan de røde knopper også fremkomme rundt om øjnene og næseborene. Det normale er dog, at Perioral Dermatitis opstår omkring munden, som små røde knopper.

Det er det samme, som også ofte beskrives som udslæt omkring munden. Knopperne er nemlig ikke særlig store, og er samtidig helt hårde. På mange måder kan Perioral Dermatitis godt minde lidt om en forbrænding fra solen.

Det er oftest kvinder, som rammes af hudlidelsen Perioral Dermatitis, og oftest kvinder i alderen 20 til 45 år. Men Perioral Dermatitis kan også ramme børn, mænd eller ældre personer.

Sygdommen Perioral Dermatitis er helt ufarlig, men den er selvfølgelig temmelig generende. Der er næppe nogen, som kan lide at gå rundt med eksem-lignende hud rundt om munden – eller en masse små røde knopper rundt om munden.

Årsag til røde knopper om munden

Årsagen til, at man pludselig får røde knopper om munden – altså Perioral Dermatitis – er ukendt. Det er desuden heller ikke et område, der forskes ret meget i. Årsagen til at der ikke forskes så meget i Perioral Dermatitis er formentligt, at det er ren og skær kosmetisk – hudlidelsen er virkelig helt ufarlig. Meget få mennesker plages af den, og udover at huden er øm, rød og knoppet, så er Perioral Dermatitis forholdsvis nem at dække med makeup.

Selvom årsagen til Perioral Dermatitis ikke er kendt, så tyder noget på, at mange oplever udbrud efter brug af ansigtscremer og lægemidler med binyrebarkhormon. Det er dog ikke den eneste faktor, som kan give røde knopper om munden.

Kosmetik, sollys, hormonel ubalance er også faktorer, som kan have betydning.

Symptomer på Perioral Dermatitis

Symptomerne på perioral dermatitis er udslæt omkring munden med små røde knopper på ca. 1-2 mm. Altså virkelig små knopper. Des flere knopper, des mere ligner Perioral Dermatitis udslæt og eksem. Det er det dog ikke! Perioral Dermatitis er blot små røde knopper.

Mange tror fejlagtigt at Perioral Dermatitis blot er små bumser og forveksler almindelig akne med Perioral Dermatitis. Knopperne kan også nemt forveksles med bumser. Især talgknopper og hudorme kan godt minde meget om disse små røde knopper, som er Perioral Dermatitis.

Men hvor bumser normalt findes i hele ansigtet og andre steder på kroppen, så optræder Perioral Dermatitis netop kun rundt omkring munden.

Lider man af Perioral Dermatitis er huden ofte meget tør og stram. Mange oplever også en let brændende fornemmelse i huden, men langt de fleste mærker slet ikke noget til hudlidelsen – altså udover kosmetisk at kunne se de mange små knopper.

Sådan løser du problemer med tør hud

Hvis du lider af perioral dermatitis, vil du ofte opleve, at huden er meget tør og irriteret i området, hvor du oplever symptomerne. Derfor vil du ofte have stor gavn af at få en mere fugtig hud. Det er dog vigtigt at understrege dette:

Perioral Dermatitis er på ingen måde det samme som tør hud. De to ting kan ikke sidestilles! Samtidig er det vigtigt at sige, at behandling af perioral dermatitis og tør hud heller ikke er den samme.

For at få bugt med den tørre, stramme og irriterede hud, skal du behandle din hud med produkter, som indeholder en masse fugtgivende- og bevarende ingredienser.

Vores samlede hudplejesæt er evidensbaseret, og er effektiv mod at bekæmpe Perioral Dermatitis og andre hudproblemer.

Samlet sæt

978 kr. 1166 kr.

Få den hud, du altid har ønsket dig

Vores videnskabsbaserede, enkle og effektive alt-i-et hudplejesæt har hjulpet mere end 65.000+ med at bekæmpe deres hudproblemer.

415+ før/efter fotos

Herudover er det værd at følge disse 5 råd for at bekæmpe Perioral Dermatits:

 1. Husk din hudtype
  Du bør altid vælge et hudplejeprodukt ud fra din huds tilstand, som i dette tilfælde er tør hud. Det er altid en god idé at gå efter produkter, der bekæmper tør hud. Der findes nemlig produkter, der både hjælper mod tør hud og andre hudproblemer. På den måde kan du både få en mere fugtig og sund hud, samtidig med, at du kan løse andre hudproblemer.
 2. Undgå de populære masker
  Når du lider af tør hud, og især når du lider af perioral dermatitis, bør du holde dig langt væk fra masker, skrubbecremer og lignende behandlinger. Disse behandlingsformer er enormt hårde mod huden! Hav i stedet fokus på din daglige pleje af huden.
 3. Fugt kommer ikke kun af olie
  Mange benytter olie til at få en mere fugtig og sund hud. Olie er dog langt fra den eneste måde at gøre dette på, og det er langt fra den mest optimale måde. Du risikerer nemlig at tilstoppe porerne i ansigtet, når du benytter olie til formålet. Du bør i stedet forsøge at komme din tørre hud til livs ved hjælp af andre fugtgivende kilder.
 4. Fugtbevaring
  Udover at få fugt ind i huden, så er det også enormt vigtigt at fokusere på fugtbevaring. Det gør du ved at benytte produkter, der indeholder masser af fugtbevarende ingredienser, der binder fugten til huden.
 5. Husk den generelle pleje
  Selvom dit største problem er tør hud, så bør du undgå at begå den fejl, at du udelukkende fokuserer på at modarbejde tør hud. Hvis du for alvor vil løse dine hudproblemer, skal du ligeledes have fokus på at få masser af vitaminer, mineraler og anti-aging i form af daglig pleje.

Hvilke resultater kan du forvente?

Før
Efter

Efter 3 måneders brug

Hele sættet normal/tør hud har hjulpet mig. Jeg er 44 og har tidligere aldrig døjet med urenheder. Jeg fik pludselig …

* Resultat kan variere fra person til person.

Christina

Før
Efter

Efter 6 måneders brug

Et fantastisk produkt, som virkelig har gjort en stor forskel for mig.

* Resultat kan variere fra person til person.

Lene

Før
Efter

Efter 1 års brug

Jeg har prøvet mange produkter, og det er virkelig de bedste

* Resultat kan variere fra person til person.

Bastian

Før
Efter

Efter 1 års brug

Stor anbefaling af Danish Skin Care. I perioder slår jeg ud på hagen eller i panden. Det gør jeg slet …

* Resultat kan variere fra person til person.

Mette

Før
Efter

Efter 6 måneders brug

Jeg er 36 år og har siden jeg var teenager haft hudproblemer. Jeg fik konstateret rosacea for 1 år siden. …

* Resultat kan variere fra person til person.

Sandra

Før
Efter

Efter 1,5 måneders brug

Jeg er virkelig glad for danish skincare, det har helt klart gjort en forskel for mig

* Resultat kan variere fra person til person.

Freja

Før
Efter

Efter 4 års brug

Jeg har brugt danish skincare i lidt over 4 år og var i starten ret mistroisk. Min rosacea var temlig …

* Resultat kan variere fra person til person.

Mette

Før
Efter

Efter 4 måneders brug

Stor anbefaling herfra. Bumser og urenheder forsvinder. Allerede efter en måned er der tydelig forskel.

* Resultat kan variere fra person til person.

Gitte

Før
Efter

Efter 1 måneds brug

Klar anbefaling her fra! Virkelig lækre produkter til en god pris, som faktisk holder det de lover, og ingen bivirkninger …

* Resultat kan variere fra person til person.

Anonym

Før
Efter

Efter 8 måneders brug

Jeg har i mange år haft cystisk acne hvilket har resulteret i rødme samt ar. Jeg har prøvet mange forskellige …

* Resultat kan variere fra person til person.

Charlotte

Før
Efter

Efter 10 måneders brug

Jeg er glad for især ansigtsvasken, der er dejlig at skylde af og derfor lettere at få brugt.

* Resultat kan variere fra person til person.

Bente

Før
Efter

Efter 4 måneders brug

Det virker, men jeg er ikke helt i mål endnu 😊

* Resultat kan variere fra person til person.

Sofie

Diagnosticering af Perioral Dermatitis

En læge vil kunne diagnosticere sygdommen ved blot at tage et kig på huden. Jeg vil derfor helt sikkert anbefale dig at kontakte din læge og få 100% fastslået om der er tale om Perioral Dermatisis.

Din læge kan også fastslå om der er tale om decideret akne, eller Perioral Dermatisis.

Afhængig af om det er akne eller Perioral Dermatitis er behandlingen jo nemlig forskellig, hvilket din læge naturligvis også vil kunne vejlede dig i. Altså korrekt behandling af akne eller korrekt behandling af Perioral Dermatis.

Hvilket bringer os videre til næste punkt, som egentlig var det, du skrev om – nemlig hvordan man behandler Perioral Dermatitis.

Behandling af røde knopper og Perioral Dermatisis om munden?

Der findes forskellige behandlingsmetoder af Perioral Dermatitis, og de afhænger af, hvor alvorlig du er plaget af lidelsen. Meget kan du gøre allerede nu derhjemme, for at mindske de røde knopper. Andre behandlinger af Perioral Dermatitis kræver, at du skal til lægen og have receptpligtig medicin og antibiotika, som kan hjælpe til med at fjerne de røde bumselignende knopper om din mund.

Det er dog kun i de virkelig alvorlige tilfælde, at man bør begynde på medicin og antibiotika – dette kan en læge dog altid vejlede i. Langt de fleste tilfælde af Perioral Dermatitis kan nemt behandles hjemme, med rette viden, og god hudpleje.

I forhold til behandling af Perioral Dermatitis og fjernelse af røde knopper om munden, så bør du først og fremmest undgå at bruge kosmetik, skrappe rensemidler og produkter med binybarkhormon.

Et andet rigtigt godt råd er at sørge for, at minimere alle former for irritation af huden. Undgå altid at få tandpasta på huden når du børster tænder. Undgå olieholdige hudplejeprodukter. Undgå parfume i læbepomade, hårshampoo og sprøjt af parfume i og nær ansigtet. Undgå rygning.

Pas generelt rigtigt godt på med at få noget på huden omkring munden, som kan være med til at irritere huden.

Ved milde symptomer kan blot det at undgå irritation af huden være nok til at fjerne de røde knopper om munden.

Ved lidt mere alvorlige tilfælde af Perioral Dermatitis kan du i en periode lokal-behandle området om munden med mentronidazol creme.

Derudover kan det være en rigtig god ide, dagligt at behandle huden med salicylsyre (også kaldes Beta Hydroxy Acid / BHA), da netop salicylsyre både er beroligende for huden og god mod irritation. Salicylsyre vil derfor hjælpe med at dybderense huden og fjerne bakterierne, som skaber disse røde knopper.

Perfect Skin Power Treat og begynd behandlingen af Perioral Dermatits.

Perfect Skin Power Treat

347 kr.

Bekæmp hudproblemer nemt og effektivt

Få behandling, eksfoliering og maske i ét og samme produkt, som effektivt bekæmper dine hudproblemer, din hud beroliges, rødme mindskes og tilstopning af porer undgås.

415+ før/efter fotos

Hvis ovenstående behandling ikke virker tilstrækkeligt, bør du søge hjælp hos din læge, hvor behandlingen oftest vil være med antibiotika. Behandlingen vil oftest være med Tetracyklin i tabletform i 2-6 måneder.

Det er dog meget få tilfælde af Perioral Dermatitis, som kræver antibiotika. De fleste tilfælde kan nemt behandles med salicylsyre og ved at fjerne alt unødvendig irritation fra huden. Et rigtig godt produkt med salicylsyre er netop Perfect Skin Power Treat, som hurtigt fjerner røde knopper om munden.

Langt de fleste – med mere almindelige tilfælde af Perioral Dermatitis – oplever en virkelig god forbedring af huden i løbet af blot nogle ugers brug med Perfect Skin Power Treat.

Desværre har hudlidelsen Perioral Dermatitis den uheldige egenskab, at den ofte vender retur. Dette kan dog undgås ved daglig brug af Perfect Skin Power Treat – og naturligvis ved fortsat at undgå at irritere huden om munden.

Et godt råd for at undgå tilbagefald er derfor at skifte makeupmærke, undgå alle typer af produkter med binyrebarkhormon og altid behandle huden med milde hudplejeprodukter uden parfume, uden farvestoffer og hudirriterende ingredienser.

Livsstil og perioral dermatitis

Selvom man, i tilfælde af svær grad af Perioral Dermatitis, vil være nødsaget til at søge lægehjælp, er der også nogle ulemper ved brugen af lægemidler.

Det forholder sig nemlig således, at de ofte udelukkende fokuserer på en eller få ingredienser, hvilket på længere sigt ikke er holdbart. Ligesom ved bumser og andre urenheder i huden, så handler behandlingen af Perioral Dermatitis om at behandle på flere niveauer ved hjælp af flere nærende og sunde ingredienser.

Til dette formål er vores komplette hudplejeserie helt ideel! Alle vores produkter er fyldt med en række nøje udvalgte ingredienser, der alle bidrager til din huds sundhed og velvære, og dækker din huds behov.

Når vi snakker behandling af perioral dermatitis, er det utroligt vigtigt at huske, at man for alt i verden ikke må irritere huden yderligere. Vores produkter er produceret uden parfume, farvestoffer og andre skadelige kemikalier, der kan irritere din hud.

Du kan altså trygt benytte alle vores produkter.

Husk, at når vi snakker om hudpleje og hudproblemer, fungerer det på samme måde som en sund livsstil og kost. Ligesom ved sund kost, findes der ingen mirakelkur eller quick fixes. I stedet bør man investere i de rette produkter og bruge den nødvendige tid, således, at man får et længerevarende og holdbart resultat.

For at opnå en sund og smuk hud, anbefaler jeg, udover at benytte vores produktserie, at du følger disse generelle råd for hudpleje.

Lider du af perioral dermatitis? Så skal du undgå disse behandlingsformer.

 • Hårde behandlinger
  Mange har en tendens til at ty til meget hårde behandlinger, når de vil bekæmpe deres hudproblemer. Dette sker ofte på baggrund af en overbevisning om, at en hårdere behandling også resulterer i en mere effektiv behandling. Dette er en stor misforståelse.

  Hudproblemer, ISÆR Perioral Dermatitis, bliver kun forværret af alt for skrappe hudplejeprodukter. Jeg vil aldrig anbefale, at du forsøger at løse dine hudproblemer med sprit, dybderens, skrubbecremer og lignende “hårde” produkter.
 • Udelukkende vand og sæbe
  Endnu en stor misforståelse vedrørende hudpleje er, at man udelukkende “plejer” sin hud med vand og sæbe. Udover at det på ingen måde er nogen effektfuld eller holdbar løsning, vil det også højst sandsynligt irritere din hud, hvilket forværrer perioral dermatitis.
 • Dybderens
  Lider du af perioral dermatitis? Så hold dig langt væk fra dybderens! Dybderens lyder måske godt, men generelt, er det ikke en anbefalelsesværdig behandling. Dette skyldes, at de fleste hudproblemer sidder i hudens overflade, og derfor bør man også behandle efter dette, hvilket man ikke gør med dybderens.
 • Kosmetologbehandlinger
  Jeg vil gerne starte med at sige, at kosmetologbehandlinger ikke er en skidt ting, og det forværrer ikke nødvendigvis din huds tilstand. Dog er det stadig ikke en behandlingsform, jeg vil anbefale.
  Dette skyldes ikke, at behandlingerne ikke kan virke, men derimod, at det ikke er en holdbar løsning på sigt. Sund og smuk hud kræver daglig pleje og næring, hvilket ikke kan opfyldes med kosmetologbehandlinger.
 • Mange forskellige produkter
  Man kan hurtigt komme til at opbygge en hudplejerutine, der indeholder en lang række forskellige produkter. Dette er langt fra nødvendigt! Gode hudplejeprodukter indeholder ofte en lang række forskellige ingredienser i et samlet produkt.

  Gå efter kvalitet frem for kvantitet. Udover at det giver et bedre resultat, så vil det også være langt mindre tidskrævende.

Jeg håber det var svar på dit spørgsmål, og så håber jeg, at du kan bruge min vejledning, så du hurtigt kan slippe af med disse frustrerende røde knopper rundt omkring din mund.

Træt af Perioral Dermatitis? Begynd at bekæmp Perioral Dermatitis EFFEKTIVT:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar