Cremer og cookies

Vidste du godt, at stort set alle hjemmesider bruger såkaldte cookies, så hjemmesidens teknik, statistik og marketing virker mest optimalt?

For transparens, skal du selv sige OK til dette. Og fortryder du, kan dit samtykke altid igen.

Så, er det også okay med dig, at vi og vores tredjeparter sætter cookies, så vi gør dit besøg på vores hjemmeside bedst muligt og viser dig de mest relevante produkter?

 • Nødvendige
 • Statistik
 • Marketing

Effektiv creme mod pigmentfejl og pletter

Er du træt af pigmentpletter og pigmentfejl på kroppen og i hovedet? Det forstår vi godt! Få styr på hudplejen og slip af med dine pigmentfejl nu!

Pigmentfejl
Forside / Blog / Brevkasse / Effektiv creme mod pigmentfejl og pletter

Forfatter Mads Timmermann

Mads har 14+ års erfaring som hudekspert, og har skrevet/gennemlæst denne artikel.

Spørgsmål: “Effektiv creme mod pigmentfejl og pletter”

Hej Mads

Jeg har lige så længe jeg kan huske, nydt den danske sommer, ved de smukke danske kyster og strandområder. For mig er noget af det bedste ved livet at nyde solen, varmen og den smukke danske natur. :-)

Jeg kommer fra en familie som altid har kørt hele det danske rige rundt med campingvogn, så jeg tror ikke der er en strand i Danmark, som jeg ikke på et eller andet tidspunkt i mit liv, har ligget og solet mig på.

Da jeg blev voksen og selv fik familie, har jeg også delt glæderne ved at være campist med mine egne børn. Nu er børnene fløjet fra reden og tager på deres egne ferier, men mig og min mand nyder stadig vores campingvogn, de danske strande og alt hvad Danmark har at byde på .

Som du nok kan regne ud, er jeg altså i dag en kvinde i min bedste alder og jeg er for længst rundet de 50 år. :-)

Jeg fortryder ikke mine fantastiske stunder ved de danske strande og jeg har ikke tænkt mig at ligge mindre ved stranden. Men mine mange år i solen har desværre efterladt min hud med utroligt mange pigmentfejl og pletter. Jeg ser ikke mig selv som forfængelig og det liv jeg har levet må gerne ses på min krop, men alligevel er jeg på det seneste blevet lidt ked af alle de pigmentfejl og pletter jeg har i huden.

Jeg har med tiden selvfølgelig fået et langt større fokus på at beskytte mig mod solen, men det er ikke noget jeg tænkte over da jeg var yngre. Min hud blev altid dejlig solbrun og det er sjældent jeg har oplevet at blive decideret solbrændt. Så jeg følte ikke rigtig et behov for at smøre mig ind i solcremer, men det er selvfølgelig noget jeg gør i dag. :-)

Men nu til mine spørgsmål:

 • Hvad kan jeg gøre ved alle mine pigmentfejl og pletter?
 • Kender du til en effektiv creme mod pigmentfejl og pletter?
 • Hvordan forebygger jeg og beskytter min hud mod nye pigmentfejl og pletter?

Tænker ikke jeg kan være den eneste soldyrkende campist i Danmark. Der må være mange som gerne vil have svar på de samme spørgsmål eller kæmper med de samme problemer som mig.

Så jeg håber virkelig du vil hjælpe en soldyrkende campist som mig. Det ville gøre mig så utroligt glad, hvis jeg stadig kan nyde solen og slippe af med alle pigmentfejlene og pletterne.

Håber du får en fantastisk sommer Mads!

HUSK du er altid velkommen i vores campingvogn til en kølig øl og en kølig dukkert på stranden. ;-)

Venlig hilsen
Merete

Svar til: “Effektiv creme mod pigmentfejl og pletter”

Hej Merete

Det lyder virkelig som om du har haft en skøn sommertid med dine forældre! Det må have været super dejligt at køre på opdagelse i det smukke danske land! Danmark er så smukt et land, specielt om sommeren hvor alt står grønt og smukt.

Og så er vi jo så heldige at have nogle af verdens bedste strande. Så jeg forstår godt du elsker din solbadning ved de danske strande. Ulempen er naturligvis pigmentfejl, pigmentpletter og pigmentskader – eller blot kort sagt, solskader.

Personligt er jeg virkelig også fan af den danske sommer og de danske strande, selvom jeg godt kan være lidt kuldeskær, når det kommer til det danske havvand. Jeg skal i hvertfald tage en del mod til mig, før jeg tør kaste mig ud i det “kolde” vand.

– Joooo, jeg har da hår på brystet, men altså for pokker hvor kan vandet altså bare føles koldt. :-)

Det lyder også helt fantastisk at du har delt den flotte danske natur med dine børn! Det er jeg sikre på de har været glade for. Og hvor er det bare dejligt at dig og din mand stadig nyder glæderne ved at være campister.

Men jeg kan også sagtens se, hvordan din livslange glæde ved sommer, strand og solbadning, kan have givet dig hudproblemer i dag. For selvom sol er skønt, så er solens livsgivende stråler altså også skyld i rigtig mange hudproblemer.

Uskyldige og kosmetiske hudproblemer, men altså også livstruende og farlige hudproblemer. Faktisk viser det sig, at solbadning kan give bumser.

Jeg er stor fortaler for at man nyder livet og jeg kommer på ingen måde til at opfordre dig til, at stoppe med at nyde solen ved de danske strande. :-)

Livet skal nydes og leves, men derfor kan man godt passe på sig selv, og have de rigtige forholdregler.

– Så det glæder mig, at du har fået et stort fokus på solbeskyttelse! :-)

Pigmentfejl og pletter er ikke noget, som bare kommer over en enkelt sommer. Så de problemer du beskriver, kan have haft sin begyndelse da du var barn eller ung, og nød sommeren ved de danske strande uden solbeskyttelse.

Pigmentfejl og pletter, er normalt helt harmløse. Hudproblemerne er et resultat af melanocytceller, der dannes i stærkt koncentrerede grupper i huden. For majoriteten er pigmentfejl og pletter et udelukkende kosmetisk problem. Det er dog vigtigt for mig at gøre opmærksom på, at det anbefales, at alle over 40 år, som opdager nye modermærker, får dem undersøgt hos lægen, da det kan være tegn på hudkræft.

Selvom der for de fleste er tale om et kosmetisk problem og det som sådan ikke er farligt, så syntes jeg stadig det skal tages seriøst! ALLE hudproblemer skal tages seriøst.

– Så jeg er utroligt glad for du skrev til mig Merete! :-)

Faktisk er der rigtig mange kvinder som kæmper med pigmentfejl og pletter. Og ofte er det særligt pigmentfejl og pletter, som næst efter rynker, er det kvinder i deres bedste alder bekymrer sig mest om.

Det er ikke forfængeligt at ville passe på sin hud, og jeg synes ikke, det er forfængeligt, at tilstræbe at have en ensartet, smuk og sund hud. Vi skal alle huske at leve og nyde vores liv, men derfor må vi jo godt passe på os selv, vores hud og helbred. :-)

Så du skal ikke fortvivle, Merete, og du skal heller ikke gemme dig, i campingvognens mørkeste hjørne. Fortsæt med at læse, så vil du blive din egen ekspert i pigmentfejl og pletter, og så kan du roligt fortsætte med at nyde solbadningen ved stranden. :-)

Pigmentfejl og pletter

Når jeg taler om pigmentfejl og pletter, skal det selvfølgelig ikke forveksles med smukke og naturlige fregner. Pigmentfejlene og pletterne, er mørke, brune og ujævne pletter, som kun bliver mørkere, jo mere de bliver udsat for solen.

Pigmentfejl, pletter eller hyperpigmentering, er tilstande, hvor huden har en mørkere farve end den omkringliggende hud. De formørkede områder i huden kan være store eller små. Ligesom huden kan være ujævn i de områder hvor huden er mørkere.

Huden får sin farve fra pigmentproducerende celler kendt som melanocytter. Melanocytter producerer melanin, som giver huden sin unikke farve. Men når melanocytterne er beskadiget, usunde eller bliver stressede, så begynder cellerne at overproducere melanin. I de områder hvor der sker en overproduktion, vil du opleve at din hud bliver mørkere og mere ujævn.

De mest hyppige årsager til pigmentpletter:

 • For meget sol, solbadning eller brug af solaire.
 • Skader i huden fra fald, slag og andre uheld.
 • Hormonelle forandringer.
 • Genetisk.
 • Allergiske reaktioner.
 • Forkert hårfjerning.

Alle køn og nationaliteter kan rammes af pigmentfejl og pletter i huden. Ligesom pigmentfejl og pletter kan forekomme overalt på kroppen. Oftest er det dog særligt de områder på kroppen som er mest udsatte for solen, her tænker jeg særligt på ansigtet, halsen, hænderne, armene, ben og skuldre.

Unge kvinder kan også være plaget af pigmentfejl og pletter i huden, men her opstår problemerne oftest som kombination af hormonelle forandringer i kroppen, på grund af p-piller eller graviditet og for meget sol. De fleste unge kvinder oplever at få pigmentfejl, mørke pletter eller plamager ved særligt overlæben og på panden.

HUSK:

Selvom pigmentfejl og pletter i huden ikke i sig selv er farlige, så kan hudproblemer som mørke og ujævne pletter være tegn på hudkraft.
Oplever du at din hud ændre farve, bliver ujævn eller på anden måde ser anderledes ud end normalt, så er det meget vigtigt at du konsultere din læge!

Jeg håber du er blevet klogere på hvad pigmentfejl og pletter er. Nu handlede dine spørgsmål jo om, hvad du kunne gøre ved dine pigmentfejl og hvordan du undgår at få flere pigmentfejl i huden.

De svar skal du selvfølgelig ikke snydes for, så læs endelig videre. :-)

Laserbehandling mod pigmentfejl og pletter

Længe var laserbehandling en af de bedste behandlingsmetoder til at mindske og fjerne pigmentfejl og pletter. Men selvom det var en rigtig god løsning for nogen, så er alle behandlinger med laser, forbundet med store og ofte smertefulde bivirkninger.

Der er sket meget indenfor hudplejeindustrien og heldigvis, kan jeg give dig et endnu bedre alternativ til laser, som er helt uden bivirkninger og smertefulde gener.

– Men alternativet og løsningen på dine problemer med pigmentfejl og pletter, får du først senere. :-)

Oftest er laserbehandlinger en kostbar behandlingsform, som kræver lang tid og gentagende behandlinger. For at huden kan hele i mellem hver behandling, skal der gå et til flere måneder imellem hver behandling.

– Læs mere om laserbehandling og hudproblemer her

Fordelen ved laser, i forhold til andre alternativer, er at mange oplever et hurtigt og synligt resultat efter første eller få laserbehandlinger. Du får dog sjældent et endeligt resultat, det kræver mange gentagende laserbehandlinger. SÅ selvom du får hurtige resultater, vil det tage lang tid, at slippe helt af med dine pigmentfejl og pletter.

– De positive resultater ændre dog ikke ved alle ulemperne. :-(

Ulemper ved laserbehandling:

 • Det er smertefuldt
 • Det efterlader huden grim, rød og hævet
 • Huden kræver fuldstændig ro
 • Ingen solbadning
 • Ingen badning ved stranden

Som du nok allerede har regnet ud, Merete, så synes jeg ikke, at laserbehandling er løsningen for dig – eller andre for den sags skyld. Ulemperne er for mange, og i den periode, hvor laserbehandlingerne står på, er det simpelthen for vanskeligt at nyde livet.

Og livet skal jo ikke handle om smertefulde behandlinger af hudproblemer, i stedet bør livet handle om sjov, hygge, kærlighed, og super nem og lækker hudpleje!

– Så undergår du også at ligge med bandager om hovedet og kroppen. Vi kan jo ikke have du ligner en mumie når du ligger på stranden, fordi du har været til laserbehandlinger i løbet af sommeren ;-)

Effektiv creme mod pigmentfejl og pletter

Inden jeg kommer med en vedvarende løsning på dine pigmentfejl og pletter, så vil jeg lige knytte et par ord på andre behandlingsformer, som kan være lige så problematiske som laserbehandlinger.

For desværre tror mange, at peelinger eller behandlinger med dermaroller er gode behandlingsformer mod pigmentfejl og pletter.

– Men Merete, du skal ikke gøre det! Peeling med dermaroller eller creme med slibekorn, er et angreb på din hud!

Denne form for angreb på huden, vil kun efterlade den rød, hævet og sårbar. Og i værstefald vil behandlingen være skyld i flere hudproblemer end den lover at løse.

Der findes også utroligt mange blegende cremer på markedet, som ofte kræver længere tids brug. De blegende cremer virker langsomt og de fleste, giver kun et synligt resultat mens de bruges.

Blege cremer giver altså ikke et vedvarende resultat, ligesom de ofte heller ikke bidrager med andre ting som anti-aging, vitaminer eller mineraler.

– Så selvom blege cremer ikke er direkte skadelige, så syntes jeg heller ikke det er svaret på dine problemer.

Hudpleje med A-vitaminsyre også kaldet Retinol er en super hudplejeingrediens til behandling af pigmentfejl, pletter og solskader, men ofte indeholder produkterne kun få ingredienser. Selvom en enkelt ingrediens som A-vitamin er super godt, så skal der altså mere til at reducere dine pigmentfejl og behandle din hud.

– Men Mads, hvad er dit svar på mine spørgsmål så?

Min løsning får du lige her og jeg er sikker på du vil elske den. For du kan nemlig fortsætte med at nyde livet som campist, de danske strande og den dejlige sol, mens du plejer, beskytter og forkæler din hud.

Løsningen på pigmentfejl og pletter uden bivirkninger

Min løsningen på dit problem, består ikke bare af ét produkt, det består af fire fantastiske produkter og en super simpel hudplejerutine.

For hvis du virkelig vil dine pigmentfejl og pletter til livs, så er det ikke nok med bare at behandle dine problemer, du skal også give din hud den nødvendige beskyttelse, pleje og forkælelse.

Du skal altså have en daglig behandling med Salicylsyre, som reducere og fjerner dine pigmentfejl:

Perfect Skin Power Treat indeholder salicylsyre, som er med til at reducere og fjerne dine pigmentfejl. Perfect Skin Power Treat er også fantastisk til at reducere og fjerne rynker, og gøre din hud mere ensformig. Det er altså en perfekt og effektiv creme mod pigmentfejl og pletter i huden!

Perfect Skin Power Treat

347 kr.

Bekæmp hudproblemer
nemt og effektivt

Oplev forskellen med et enkelt produkt, der angriber hudproblemer effektivt!

Dette alt-i-én vidunder beroliger din hud, reducerer rødme og gør op med hudorme, store porer og bumser.

463+ før/efter fotos

Du skal bruge en dagcreme som beskytter dig mod solen og plejer din hud:

Perfect Skin Day Protector indeholder solfaktor 15, samt UVA og UVB solfiltre, så din hud er beskyttet mod solen. Perfect Skin Day Protector indeholder også anti-aging, vitaminer, mineraler og andet lækkert, så din hud får massere af pleje.

Perfect Skin Day Protector

247 kr.

Den perfekte alt-i-én dagcreme

Uden at tilstoppe, fedte eller klistre på din hud, så får du fuld solbeskyttelse, så din hud er beskyttet 365 dage om året. Du får desuden plejende, styrkende og behandlende hjælp til din hud.

463+ før/efter fotos

Du skal bruge en natcreme som beroliger, plejer og genopbygger din hud hele natten igennem:

Perfect Skin Moisturiser er fyldt med plejende, reparerende og beroligende ingredienser. Så din hud får alt den forkælelse og pleje den behøver. Perfect Skin Moisturizer gør at dig og din hud altid vågne frisk og veloplagt til endnu en dag.

Perfect Skin Moisturizer

247 kr.

Plej din hud og bekæmp hudproblemer natten igennem

Få plejende, genopbyggende og nærende hjælp til din hud. Du får desuden effektiv hjælp mod de mest almindelig hudproblemer, naturligvis også anti-aging.

463+ før/efter fotos

Så mit svar på dine spørgsmål om creme mod pigmentfejl, er min samlede hudplejeserie! I min hudplejeserie får du alle 3 produkter jeg lige har beskrevet, ligesom du får Clean Skin Face Wash!

Perfect Skin Face Wash er en fantastisk rens, som gør din hud klar til alt den forkælelse, beskyttelse og pleje du giver huden med perfect Skin Power Treat, Perfect Skin Day Protector og Perfect Skin Moisturizer.

Perfect Skin Face Wash

187 kr.

Fjern effektivt skidt og snavs, uden at udtørre din hud

Få renset din hud på en skånsom måde, med denne milde ansigtsvask. Den perfekte klargøring til dine efterfølgende behandlingsprodukter. Fjerner også nemt og effektivt makeup.

463+ før/efter fotos

Resultatet er:

 • En hudplejeserie som bekæmper pigmentfejl og pletter!
 • En hudplejeserie som reducere risikoen for at få nye pigmentforandringer, pigmentskader og rynker!
 • En hudplejeserie som giver dig beskyttelse mod solen 365 dage om året!
 • En hudplejeserie som virker mod en lang række af hudproblemer!
 • En hudplejeserie som giver din hud alt den næring og pleje den behøver!
 • En hudplejeserie som holder din hud sund og rask!
 • En hudplejeserie som er fyldt med anti-aging og anti-oxidanter!
 • En hudplejeserie som er fyldt med vitaminer og mineraler!

Og sidst men ikke mindst:

 • En hudplejeserie uden bivirkninger, som gør at du kan nyde livet som du har lyst til, uden du skal være urolig for hudproblemer som pigmentfejl og pletter.

Du kan prøve alle fire produkter i vores prøvepakke, også kaldet MINI-sæt. Der er effektiv hudpleje til 30 dage, så du har mulighed for at prøve produkterne, inden du køber det samlede sæt.

MINI sæt

495 kr.

Få den hud, du altid har ønsket dig med en prøvepakke / rejsesæt

Vores videnskabsbaserede, enkle og effektive alt-i-et hudplejesæt har hjulpet mere end 97.157+ med at bekæmpe deres hudproblemer.

463+ før/efter fotos

Jeg håber det var svar på dine spørgsmål Merete. Og ellers vil jeg bare ønske dig en super sommer. Jeg håber den byder på en masse dejlige oplevelser på de danske strande og campingområder.

– Hvem ved, måske kommer jeg forbi jeres campingvogn og siger hej. Men jeg lover altså ikke, at jeg hopper med i vandet! Vandet er så kooooldt hjemme i Danmark! ;-)

Træt af pigmentfejl? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

2 kommentarer

Skriv en kommentar