Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Rødlige folder i hud

PSORIASIS kan vise sig som rød hud og tør hud. Behandling af psoriasis på fingrene og kroppen. Råd til psoriasis her!

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Rødlige folder i hud”

Jeg blev faktisk ret glad da jeg så din hjemmeside og din viden om dette emne. Jeg har nemlig et spørgsmål som længe har gået mig på. Det handler om hud. Nærmere bestemt på fingre.

Jeg bemærkede for to år siden, at huden langs siden af pegefingeren på højrehånd begyndte, at udvikle en lille slags tørhed. Det ligner en slags rødlige folder eller sprækker. Jeg kunne ikke se lignende tørhed andre steder og tænkte, at det ville forsvinde af sig selv. Det gjorde det dog ikke. Det udviklede sig langsomt mere og mere.

Jeg foreviste det for et år siden for egen læge. På det tidspunkt var udgjorde tørheden 1/3 del af pegefingeren. Han stillede et par spørgsmål og kunne ikke umiddelbart give andet råd end, at smøre med fugtighedscreme i et halvt år. Jeg købte derfor en creme, anbefalet af Body Shop, og smurte meget på hver dag, flere gange om dagen. Ekstra tykt om natten.

Et halvt år efter kunne jeg blot se, at det ikke havde bremset udviklingen.

I dag har det bredt sig til 2/3 af pegefingeren og 1/3 af tommeltotten også.

Jeg arbejder hverken med kemikalier eller bruger mine hænder til noget mærkværdigt.

Kan du hjælpe mig med, at finde årsagen?

mvh. Michael

Svar til: “Rødlige folder i hud”

Kære Michael

Mange tak for din interesse i min hjemmeside, erfaring og viden. Det glæder mig at jeg kan hjælpe dig.

Jeg er rigtig ked af og høre om dine hudproblemer og uden at jeg har set billeder af dine fingre, har jeg svært ved at rådgive. Umiddelbart kunne det dog lyde til at være Psoriasis, så vil anbefale dig at kontakte en hudlæge og få tjekket om du har Psoriasis – så kan du lettere behandle korrekt, ligesom du kan få lægens hjælp til korrekt behandling af psoriasis

Psoriasis er en hudsygdom, der kan gå i udbrud i meget milde former til de ekstreme, hvor det dækker det meste af kroppen. Anatomisk sker der en for hurtig fornyelse af hudens celler, hvilket gør at hudområdet bliver rødt, hævet samt evt. skællende og fedtet.

Behandling af Psoriasis er ikke nemt, men jeg kender en person, der via udelukkelse af kød fra sin kost forbedrede sin Psoriasis gevaldigt.

Jeg selv har også oplevet hudlidelser og grimme negle, som hudlægerne ikke kunne behandle. Jeg ændrede bl.a. min livsstil og kost og fik et rigtig flot resultat.

Jeg synes, at du skal prøve og tænke over nogle ændringer til din kost i en længere periode, og så skal du især prøve at undgå at fokusere på dine problemer. Mental stress har stor indvirkning på huden og hudlidelser, Hvis der er tale om psoriasis, så bør du dog søge læge og få medicin – eller i hvert fald få lægens hjælp til korrekt behandling. Hjælper det ikke, så er du derefter naturligvis frit stillet til at forsøge at søge andre veje og forsøge dig med alternative behandlinger af psoriasis :)

Jeg ønsker dig alt det bedste fremover!