Fjern røde knopper på lår og arme

Ekspert i smuk hud Mads Timmermann giver tips til behandling af bumser på arme og lår

Keratosis Pilaris (røde knopper på huden)

Cirka 50 % af alle kvinder og mænd lider af røde, ru og eventuelt kløende knopper på deres lår, arme eller ryg.

Udseendet af disse små røde knopper kan være til stor frustration, da mange forbinder problemet med uren hud og bumser.

Disse små røde knopper kaldes for Keratosis Pilaris, og opstår ved at hudceller sætter sig fast i hudens porer, hvorefter der opstår betændelse. Årsagen til dette er dog uvis.


Sådan fjernes små røde knopper

Daglig brug af en effektiv eksfoliering/peeling, vil virkelig hjælpe på fjernelsen af de små røde knopper (Keratosis Pilaris).

Bemærk dog vigtigheden i at du vælger en effektiv Salicylsyre eksfoliering (også kaldet BHA), i stedet for et skrubbende produkt med korn eller et ru håndklæde.

Årsagen til at Salicylsyre eksfoliering er så effektiv til fjernelse af røde knopper kontra en skrub, som blot vil forværre problemet er, at Salicylsyre vil hjælpe med at fjerne døde hudceller både oven på og inden i hudens porer.

Samtidig dybderenser Salicylsyre hudens porer grundigt og fjerne skidt, snavs og døde hudceller, ligesom olie, fedt og talg fjernes. Og dette er med til dramatisk at mindske forekomsten af røde knopper og løser effektivt Keratosis Pilaris

Et ekstra plus ved at bruge Salicylsyre på de små røde knopper er, at ingrediensen også hjælper til med at mindske rødme og irritation, så knopperne ikke klør.


Bonusråd til Keratosis Pilaris

For at komme de små røde knopper til livs, er det vigtigt at du mindsker alle former for irritation og tilstopning af huden. Dette betyder at du skal vaske din krop i en let rensegelé uden parfume, og derved undgå duftende barsæbe.

Desuden bør du ikke skrubbe din hud – ej heller med dit håndklæde, da denne skrubning vil forårsage irritation. De små røde knopper kan ikke skrubbes væk fra hudens overflade, da problemet opstår dybere nede i din hud.


Træt af Keratosis Pilaris? Bekæmp med disse produkter: