Korrekt solbeskyttelse – så let er det!

Solbeskyttelse behøver altså ikke være besværligt! Du skal blot vælge solbeskyttelse med både UVA- og UVB-filter, en faktor imellem 15 og 30 samt en halv skefuld til ansigtet og ét shotglas til kroppen.

Sådan! Super enkelt! Så er du godt beskyttet imod solens skadelige stråler!

Brug dit solprodukt 365 dage om året på de dele af din krop, der udsættes for dagslys.

Drop din forestilling om, at det skal være solens direkte stråler, der rører din hud! Selv i et lokale med nordvendte vinduer er der ikke fuldstændigt mørkt på en almindelig overskyet dag. UVstråler fra solen reflekteres altså, på en eller anden måde, ind i lokalet og lyser lokalet op.

Det vil sige: Brug altid solbeskyttelse i dagtimerne i ansigtet, på nakken og på halsen!

Din creme til ansigtet (din dagcreme) kan derfor med stor fordel indeholder solfaktor 15 – 30.

Derudover bør du smøre dine hænder, og selvfølgelig dine arme, hvis du går i korte ærmer eller stroptrøje. Dette gælder selvfølgelig også 365 dage om året. De dele af din krop, som kun ser dagens lys på stranden, på solrige dage og på ferie, nøjes du med at smøre disse dage.

Egentligt er det nok, at du smører dig én gang dagligt. Dette gælder dog kun, hvis ikke du er ude at bade, sveder meget eller vasker dig i løbet af dagen. Derved vil solbeskyttelsen skylles væk og du er ikke længere beskyttet! Uanset hvad der står på produktet om vandfast eller ej!

Desværre er det ikke muligt at lave “vandtæt solcreme”, da alle solfiltre nedbrydes/fjernes fra huden, når de udsættes for væsker.

Hver eneste gang du tager en svømmetur, sveder meget eller har vasket dig, så skal du genpåføre solbeskyttelse!


Mads Timmermann

Ekspert i smuk hud og stifter af Danish Skin CareDette indlæg er markeret med