Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Hvordan behandles cyster og bumser?

Hvis du lider af bumser, så er der en stor chance for du har cyster. Her kan du læse mere om hvordan du behandler cyster og får smuk og sund hud

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Cyster er de største typer af bumser. Cyster er, ligesom pabler og pustler, betændte bumser.

Cyster optræder dog ikke som knopper på huden, men mere som store buler. Faktisk opfører cyster sig præcis som den bule du får ved at slå hovedet så der sker en væskesamling eller hævelse, der hvor du slog hovedet.

Disse buler kan blive meget store og de er ofte temmelig smertefulde, da betændelsen trykker kraftigt på huden og strækker huden. Betændelse kan dog ikke ses, ligesom den kan med pustler, og cyster er ikke hårde og faste som ved pabler.

Cyster kaldes også for ”knuder” og ”buler”, ligesom de, hvis de forekommer i panden, kaldes ”horn”.

Cyster behandles med desinficerende og antibakterielle midler, ligesom det er vigtigt at pleje med beroligende ingredienser for at dulme bulen. Fordi cyster er så store og strækker huden er det vigtigt at behandle cyster, da de ellers kan give voldsom ardannelse.

Oplever du gentagne gange at have cyster, flere cyster på én gang eller over en længere periode uden de forsvinder, så er det vigtigt at du konsulterer en hudlæge for behandling med skrappe antibakterielle midler, da hudplejeprodukter ikke er effektive nok.