Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Sådan kan din kost hjælpe med at bekæmpe bumser og acne!

Kæmper du mod inflammation og bumser? Den kost du spiser har en stor indflydelse på om du har inflammation og acne. Her kan du læse mere om kost og bumser

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

De fleste vil ved ordet inflammation, også kaldet betændelse, tænke på halsbetændelse,
bylder, skader, overbelastning og gult pus fra sår og bumser, eller tænke på rødme, varme, hævelse, funktionsnedsættelse og smerte, som inflammation typisk viser sig ved.

Kort sagt, så forbinder de fleste inflammation med noget negativt. Den opfattelse er imidlertid ikke hele virkeligheden. Inflammation er nemlig i sig selv en gavnlig reaktion i immunforsvaret.

Formålet med inflammation er at:

  • Afgrænse det beskadiget væv og begrænse yderligere ødelæggelse af væv.
  • Uskadeliggøre den skadevoldende påvirkning og derefter fjerne den.
  • Rydde op efter skade, fjerne døde celler og fremmedlegemer, og skabe grundlag for opheling.

Faktisk er inflammation den mest almindelige og grundlæggende forsvarsmekanisme mod bakterier, virus, irritation, skader, gift og lignende – herunder også fødevarer, som din krop ikke kan lide.

Når inflammation arbejder, som det skal, så hjælper det din krop med at bekæmpe et angreb ved at indsætte de hvide blodceller og alle krigere fra dit immunforsvar. Når det er færdig med at bekæmpe infektionen, så stopper det igen. Hævelse falder, rødme forsvinder og såret heles.

Inflammation er altså ikke negativt, men helt naturligt din krops forsvar mod faktorer, der kan true dit helbred. Det negative findes i årsagen til inflammationen!

Yderligere er det utrolig vigtigt ikke at lade inflammationen komme ud af kontrol, så inflammationen ikke stopper, da dette vil forårsage alle mulige problemer for dig.