Proteinpulver til at opbygge muskelmasse

Der er ingen tvivl om, at der er gået mode i træning. Mændene ønsker sixpack og store overarme. Kvinder ønsker flade maver og små taljer. I hvert fald, hvis vi tager afsæt i flertallet.

Større muskler kan være et mål af flere forskellige årsager. I de fleste tilfælde er årsagen til ønsket om større muskler nok, at komme til at se mere trænet ud. Mindst lige så vigtigt er det, at muskelstørrelsen spiller en direkte rolle for den styrke du har – både i forbindelse med sport og hverdag.

Dette ønske fører til mange timer i træningscentret, ude på landevejen, i skoven og med stor fokus på kosten. Heldigvis er 80ernes og 90ernes store forbrug af anabolske steroider ved at være en nærmest uddøende vej til øget muskelvækst – og lad det være understreget, at anabolske steroider eller andre medicinske tiltag til øget muskelvækst, virkelig ikke bør tages.

Ikke desto mindre, så findes der produkter på markedet, som kan hjælpe til hurtigere muskelvækst – og som er ganske fine at bruge, hvis dit mål med træning er, at opnå større muskler.

De produkter omtales på markedet som proteinpulver eller proteindrik.

Du har måske også allerede stiftet bekendtskab med produktet. Proteinpulver vinder i hvert fald mere og mere indtog, som led i øget muskelvækst. De fleste fitnesscentrer sælger deres anbefalede mærke. Sportsbutikkerne har proteinpulver på hylderne blandt sportstøj og andet sportsudstyr. Og ethvert trænings- og bodybuildermagasin har skrevet artikler om proteinpulver, eller fører reklamer for diverse proteinpulvermærker.

Inden denne guide udvikler sig til en guide for øget muskelmasse – eller en reklame for proteinpulver – så lad det blive noteret:

Generelt set handler øgning af muskelmase om den rette kombination af styrketræning, kost og hvile. Sidstnævnte må endelig ikke glemmes, da det netop er i hvile at muskler vokser!

Er der blot ubalance i ét af de tre grundlæggende elementer for at øge din muskelmasse – styrketræning, kost og hvile – så vil du ikke få et succesfuldt resultat. Sammen bestemmer de tre elementer nemlig suverænt balancen mellem muskelopbygning eller muskelnedbrydning.

Netop protein er et vigtigt led i kosten, når der ønskes øget muskelmasse. Derfor kan proteintilskud i form af pulver, som opløses i vand, også være et ganske fint supplement til målet om større muskler.


Mest populære produkter


Mads Timmermann

Ekspert i smuk hud og stifter af Danish Skin CareDette indlæg er markeret med