Solbeskyttelse uden at bruge creme

Hej Mads,

Jeg skriver til dig da jeg har gået med et problem i mange år, personligt er jeg typen der går stille med dørene og gerne ordner tingene selv. Men har valgt at give det en chance, da jeg synes du virker som en meget sympatisk person.

Min hud har en tendens til at blive fedtet efter nogen tid jeg har været I bad. Det hjælper altid at vaske huden med alm. vand og bug af et håndklæde efterfølgende. Men det holder kun et par timer. Hvilket er relativt belastende.

Du skriver til en anden at „hudorme” dannes pga. overactive talgkirtler. Og det er netop i de områder du påpeger, i mit tilfæde hovedsagligt næsen. Enkelte tilfælde i panden. Men det er overvejende det overskydende hudfedt som er mest generende i mit tilfælde (i panden og næsen). (obs. er det et problem at “presse” hudormene ud af huden? – De forsvinder, men huden forbliver fedtet)

Du anbefaler et produkt „med exfolierende AHA (Alpha Hydroxy Acid, fx lactic acid, glycolic acid) eller BHA (Beta Hydroxy Acid = salicylic acid) ingredienser.”

Min alm rutine består i at rense huden om morgenen med en glycolic facial clenser, som bl.a. indeholder vitamin A, C og E. Herefter påfører jeg ingen crème. Om aftenen renser jeg mig med samme clenser, men påfører herefter en crème derindeholder alpha hydroxyacids AHA. Årsagen til jeg ikke påfører nogen crème om mogenen er at min hud bliver endnu mere fedtet af det. Dvs. Jeg bl.a også star i et dilemma med mht. at jeg ikke har nogen bestkyttelse mod solens stråler.

Jeg dyrker sport og spiser en masse frugt, så jeg er på rimelig bar bund efterhånden.

Håber du har en idé om til hvad jeg ville kunne gøre, og måske gør jeg noget forkert!

Mvh. Peter

Hej Peter

Tak for dit spørgsmål – og hvor er jeg glad for at læse, at du er opmærksom på solbeskyttelse! Det er nemlig utroligt vigtigt!

Solen står for en stor del af de hudproblemer, som vi oplever – ligesom solen, som du sikkert ved, kan forårsage hudkræft og andre alvorlige hudlidelser – derfor bør man hverdag 365 dage om året beskytte sig mod solens skadelige stråler. Det vil sige et solfilter, som både indeholder UVA og UVB solfilter.

I forhold til din situation, hvor din hud allerede producerer store mængder fugt og du derfor ikke har behov for ekstra fugt fra f.eks. cremer (som oftest indeholder solbeskyttelse) – så vil jeg ganske enkelt anbefale dig en pudder med solbeskyttelse. En pudder med solbeskyttelse er mindst ligeså fint at bruge som en creme med solbeskyttelse – du får blot ikke tilført fugt. Samtidigt vil en pudder, hvis du vælger en med matterende effekt også kunne hjælpe dig med at kontrolere din huds “shine”.


Mest populære produkter