Tandblegning

Vejen til et smukkere og hvidere smil

Uanset alder og køn så er hvide tænder et tegn på sundhed og god mundhygiejne.

Ved at kende årsagerne til misfarvede tænder, kan man forebygge problemet og derved undgå voldsomt gule tænder.

Har man mod på det, kan man med fordel, og temmelig nemt, begive sig ud i tandblegning, som vil give et flot hvidt smil.


Årsager til misfarvede tænder

Der er flere årsager til misfarvede gule tænder, men de hyppigste (og nemmeste at forebygge) er fødevarer med et højt indhold af farvepigment. Dette er eksempelvis kaffe, te, rødvin og mørke bær.

Drik gerne vand eller børst dine tænder umiddelbart efter indtag af farvestrålende fødevarer.

Vi ved alle at rygning ikke er sundt, men hvis sundhed ikke er din bekymring, kan du i stedet lade cigaretterne ligge og derved undgå dramatisk misfarvede gule tænder på grund af rygning.

Dine tænders tandrod er gul, og for nogle mennesker skinner denne meget igennem tændernes emalje. Da dette er genetisk bestemt, kan man desværre ikke bare blege sine tænder.


Tandblegning

For at holde din mund sund, børster du forhåbentlig dine tænder mindst to gange dagligt. Dette vil rense belægninger væk fra dine tænders overflade.

En tandrensning hos din tandlæge, vil desuden få dine tænder til at se lettere hvidere ud.

En decideret tandblegning kræver, at du bruger en kemisk blegningsingrediens (kaldet brintoverilte), som du kan få lavet hos din tandlæge eller selv udføre derhjemme.

Tandblegning hos din tandlæge er ikke den billigste løsning, men da blegningen går hurtigt og foregår under professionelle opsyn, kan den være alle pengene værd.

Vil du selv lege tandlæge, kan du med fordel udføre hjemmetandblegning, som giver de helt samme resultater, som hos din tandlæge, hjemmetandblegningen kræver blot lidt længere behandlingstid.

En hjemmetandblegning foregår normalvis ved brugen af enten tandblegningstrips, som klistres til tænderne, eller en tandblegningsskinne, som du bidder i.


Mest populære produkter


Mads Timmermann

Ekspert i smuk hud og stifter af Danish Skin Care