Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Hjælper tandpasta mod bumser?

Har du hørt rygter om at tandpasta hjælper mod bumser, acne og uren hud? Læs mere her om tandpasta kan hjælpe på dine bumser, eller om det blot er en myte!

4.7 ud af 5. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Virker tandpasta mod bumser?

Lad det hurtigt blive sagt. Det virker ikke at bruge tandpasta mod bumser. Det er en myte, ligesom der findes utroligt mange andre myter om behandling af bumser, acne, uren hud – ja sågar nærmest alle hudlidelser.

Hvor alle disse myter opstår er svært at svare konkret på. Der er dog ENORMT mange myter om behandling af huden. Tandpasta mod bumser er virkelig en af de dumme myter!

Jeg har selv været voldsomt plaget af bumser. Faktisk var det netop mine store hudproblemer med bumser, som skabte min interesse for hudpleje. Sidenhen blev Danish Skin Care skabt, men det er nu en længere historie. Den korte version er, at jeg kæmpede med bumser. Jeg prøvede alt muligt i kampen mod bumserne, men intet syntes at virke. Det fik mig til at dykke ned i forskning omkring huden og behandling af bumser, for hvorfor kunne det være at jeg brugte alle de rigtige produkter – og intet virkede.

Det var faktisk – og det synes jeg stadigvæk, at det er – vildt spændende at dykke ned i forskning om huden og behandling af huden. Jeg bruger fortsat enormt meget af min tid på det. Det var da også netop ved at undersøge forskning om behandling af bumser, at jeg opdagede at rigtigt meget i hudplejebranchen er helt forkert. Og ja, sådan opstod Danish Skin Care.

Nu skal det dog ikke handle om Danish Skin Care, men helt specifikt om tandpasta virker mod bumser. Svaret har jeg allerede givet, men lad mig gerne uddybe lidt nærmere. Det er nemlig en KÆMPE fejl at bruge tandpasta mod bumser.

Det giver bumser!

Jeg nævnte tidligere, at der er mange myter om behandling af bumser og hudpleje til bumser. Tandpasta er en af de mange virkelig skadelige myter. En myte, som stadigvæk lever og en myte, som rigtigt mange teenagere prøver.

Jeg prøvede det godt nok aldrig da jeg var teenager, men fik engang et råd om at bruge tandpasta på bumserne. Du har måske også hørt, at tandpasta skulle virke mod dine bumser?

Lad ENDELIG værre at bruge tandpasta til behandling af bumser! Det vil ikke virke.

Faktisk tværtimod, så kan tandpasta skabe alle mulige problemer for huden.

Tandpasta kan først og fremmest meget let give allergi, når det smøres på huden. Tandpasta er desuden virkelig skrapt og kan meget let skabe irritation i huden, såvel som rødme og kløe.

I forhold til bumser, så er irritation af huden en af de helt store årsager til at fremprovokere bumser. Og helt kort sagt, så kan tandpasta ikke hjælpe mod bumser, men faktisk være årsag til langt felre bumser.

Tandpasta til behandling af bumser

Nu skrev jeg godt nok, at jeg ikke har prøvet at bruge tandpasta mod bumser i mine teenage år. Jeg prøvede dog tandpasta på huden i forbindelse med en aprilsnar vi lavede i Danish Skin Care i 2014.

Gentager lige. Det var en aprilsnar – altså en joke. Tandpasta mod bumser virker ikke og man kan ikke fjerne bumser med tandpasta! Lad endelig værre at prøve.

Kort fortalt gik joken ud på at istedet for at smøre tandpasta på huden, så skulle du spise den i en smoothie, og derved kurere dine bumser. Det virker selvfølgelig ikke at spise tandpasta, og det er desuden farligt, da vi mennesker ikke har godt af store mængder fluor i kroppen.

Som del af filmens manuskript, så skulle jeg have tandpasta på huden – for ligesom at vise, at det var den gamle metode og forkerte metode.

Jeg kan sige dig, at det ikke var rart! Mine øjne løb i vand, det lugtede forfærdeligt og samtidigt stikke, prikke og kølede det min hud. Det var bestemt ikke rart.

Nu havde jeg godt nok ikke bumser på daværende tidspunkt, dem var jeg kommet til livs år forinden, så det er nok fejlen. Jeg er sikker på det vil virke for dig, mod dine bumser… Ej, lad være! Tandpasta vil IKKE virke mod dine bumser!

Jeg fik faktisk i dagene efter optagelsen flere bumser på huden, forårsaget af den voldsomme irritation jeg udsatte huden for. Sig ikke, at jeg intet har været igennem, for at fortælle dig om mit budskab ;-)

Er du teenager? Måske du skal konfirmeres i år? Måske du plages af bumser – og netop leder efter en hurtig behandling af bumser, hvorfor du overvejer tandpasta mod bumser.

=> Få min guide til at blive bumsefri før konfirmation her

OBS! Kuren Mod Bumser, som nævnes i artiklen kan du få gratis via linket her: Få Kuren Mod Bumser