Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Tetracyklin mod alvorlig tilfælde af bumser

Overvejer du nu en tetracyklin behandling? Læs om alle bivirkningerne her. Og få guide til behandling af bumser og akne med tetracykling

4.7 ud af 5. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Tetracyklin mod alvorlig tilfælde af bumser”

Hej Mads

Jeg fandt din hjemmeside samtidigt med at jeg undersøgte information om Tetracyklin, som min læge har anbefalet mig at komme igang med. Håber du kan fortælle nærmere om, hvad Tetracyklin egentlig er, hvordan Tetracykllin virker og hvilke bivirkninger der er ved brug at Tetracyklin.

Lidt baggrund om mig. Jeg er 26 år og har haft bumser siden 7 klasse. Nu vil jeg virkelig bare gerne fri for mine bumser, som virkelig begynder at være pinlige. Jeg er trods alt 26 år og ligner en teenager.

Jeg har dog svært ved at finde særligt meget information om Tetracyklin og derfor skriver jeg til dig :-D 

Har tidligere prøvet rigtigt mange forskellige hudpleje produkter, intet virker dog til at være skrapt nok til at fjerne mine bumser. Jeg går også jævnligt til kosmetolog, men er træt af at jeg ser forfærdelig ud i 2-3 dage efterfølgende – så det skal altid koordineres i forhold til fester osv. Plus det er jo ikke ligefrem billigt at gå til kosmetolog og når det nu ikke har hjulpet, så tænkte jeg at prøve noget medicin. Vil bare gerne have det rigtigt til at starte på, så håber du vil fortælle hvad Tetracyklin er :-) 

På forhånd mange tak for dit svar

Liv

Svar til: “Tetracyklin mod alvorlig tilfælde af bumser”

Hej Liv

Og mange tak for dit spørgsmål om tetracyklin! Hvor er jeg utroligt ærgerlig over at høre, at du har kæmpet med bumser og akne i så mange år – kender det personligt alt for godt, fra mig selv.

Det er ENORMT frustrerende!

Jeg ville dog håbe at du havde fundet Danish Skin Care lidt tidligere – og skrevet til mig – så ville jeg virkelig gerne have rådet dig til at droppe disse kosmetolog behandling, som blot gør din hud værre. Og jeg ville helt sikkert meget gerne have hjulpet dig til at glemme alle tanker om skrappere og skrappere hudplejeprodukter.

Korrekt behandling af bumser og uren hud skal nemlig ikke gøres med skrappe hudplejeprodukter. Tværtimod, så er skrappe hudplejeprodukter med til at forværre.

Korrekt behandling af bumser og uren hud skal gøres med milde hudplejeprodukter, som ikke skaber irritation i huden. Og naturligvis skal behandling af bumser med hudpleje være med hudplejeprodukter, som indeholder en MASSE super gode ingredienser, som hjælper til at behandle huden og fjerne bumser og uren hud.

Du kan tro at jeg også meget gerne vil fortælle dig nærmere om Tetracyklin, som bruges til behandling af alvorlige tilfælde af bumser – eller akne.

Tetracyklin er et antibiotikum. Nærmere betegnet er Tetracyklin et bredspektret antibiotikum. Antibiotikummet virker ved at hæmme bakteriers proteinsyntese. Samtidigt med at medicinen hæmmer bakterierne proteinsyntese, så standser medicin også bakteriernes stofskifte og dermed også deres formering.

Kort sagt, så hjælper medicinen til med at stoppe de bakterier i huden, som ellers vil skabe en bums.

Eftersom Tetracyklin er et antibiotikum, så bruges medicinen ligeledes til andre bakterie infektioner – antibiotikum er jo netop genialt til at standse infektioner, hvor anden medicin ikke virker.

Idag anvendes Tetracyklin primært til behandling af klamydiainfektioner, malaria og acne. Så du kan nok se at medicinen bruges temmelig bredt :-)

Nu har jeg nævnte medicin nogle gange. Og her er da også tale om medicin – og man bør altid tale med sin læge om brugen af medicin. Men jeg forsøger da gerne at fortælle om medicinen, så du kan blive klogere.

Dosering af Tetracyklin

Den nødvendige dosis Tetracyklin afhænger af hvilken sygdom, du vil behandle samt sygdommens sværhedsgrad. Mod acne, bumser og uren hud skal voksne regne med at tage 250-500 mg i døgnet af Tetracyklin over flere måneder – den korrekte mængde skal doseres af en læge og Tetracyklin skal udskrives af en læge.

En enkelt Tetracyklin-pille indeholder 250 mg eller 333 mg tetracyclinhydrochlorid.

Når man er på antibiotikum er det vigtigt man ikke drikke eller spiser mælkeprodukter, da mælkeprodukter hæmmer optagelse af antibiotikum i kroppen. Du bør altså ikke spise ost, youghurt og lignenden eller drikke mælk, når du er i behandling med medicin mod akne. Dette kan din læge også fortælle nærmere om :-)

Som minimum må du i hvert fald ikke indtage mælkeprodukter 3 timer før eller 3 timer efter indtagelse af Tetracyklin. En pillekur kan derfor for nogen være temmelig besværlig at komme igennem, hvis man er vant til at drikke og spise mange mælkeprodukter.

Udover mælkeprodukter så er der en lang række lægemidler, der også kan hæmme optagelsen. Det gælder i jernpræparater samt midler der indeholder calcium, magnesium, aluminium eller zink. Det står selvfølgelig også i indlægssedlen, hvad du skal undgå – og ens læge vil naturligvis også vejlede. Det kan dog være en god ide, som minimum at droppe alle typer af vitamin piller i den periode man er på Tetracyklin – en ting, som en læge også vil fortælle nærmere om.

Bivirkninger ved Tetracyklin

I forbindelse med en Tetracyklin pillekur er der en række bivirkninger, som man bør være opmærksom på forud. Mest af alt for at man kan være lidt ekstra god ved sig selv i de måneder, hvor pillekuren varer.

De almindelige bivirkninger, som langt de fleste oplever ved indtagelse af Tetracyklin er kvalme og dårlig mave. Dertil oplever nogle direkte opkastning og diarré, når man er i behandling med medicinen.

Nu er det måske ikke lige tilfældet hos dig på 26, da du jo er igennem din udvikling. Jeg nævner det dog alligevel, for Tetracyklin har nemlig også en bivirkning i forhold til børns udvikling – og bivirkningen er da også med til at understrege at Tetracyklin altså er en pillekur til alvorlige tilfælde af bumser, akne og uren hud.

Børn og teenage der er i behandling med Tetracyklin kan opleve mangelfuld udvikling af tandemaljen og misfarvning af tandemaljen, ligesom Tetracyklin kan skabe væksthæmning af knogler hos børn.

De mere unormale bivirkninger er sår og tilsnøring af spiserøret, trods en almindelig bivirkning kan være problemer med fordøjelsen og appetiten.

Til de unormale bivirkninger hører også nældefeber og overfølsomhed overfor lys. Sidst nævnte er jeg nødt til at tilknytte, at når man er i behandling med Tetracyklin må man ikke solbade, tage solarium og bør ikke opholde sig længere tid i solen.

Nu vi er ved bivirkninger, så får du også lige de lidt mere sjældne bivirkninger ved Tetracyklin, som er tyktarmsbetændelse, påvirkning af leverens funktion, betændelse i bugspytkirtlen og øget tryk i kraniet.

Dertil kommer også alvorlig allergisk tilstand med hurtigt blodtryksfald, åndedrætsbesvær og evt. kramper. Desuden kan nyreskader og synsforstyrrelser opstår.

Vær særligt opmærksom på følgende, når du er i behandling:

Du må på ingen måde indtage Tetracyklin – eller andre typer antibiotikum – hvis du er i behandling med Isotretinoin. Tetracyklin kan desuden nedsætte virkningen af andre typer af antibiotika.

Desuden må tetracyklin ikke gives til børn under 12 år, da det kan give varige skader på tænder og knogler (se bivirkninger ovenfor). Generelt skal man være meget varsom med Tetracyklin til teenagere og unge mennesker, som ikke er færdigtudviklede.

Da man kan blive overfølsom over for lys, bør man så vidt muligt undgå direkte sollys. Er man nødt til at bevæge sig ud i solen, skal man påføre sig solcreme.

Du må ikke donere blod, imens du behandles med Tetracyklin. Når du er færdig behandlet, skal du vente yderligere 4 uger, før du må blive tappet igen.

Tetracyklin-præparater

Behandling med tetracyklin er en temmelig dyr pille behandling. Heldigvis findes der i Danmark flere forskellige præparater, hvor Tetracyklin er det virksomme stof. Dette gør at man som regel kan finde ét af præparaterne billigere end de øvrige, da mærkerne ligger og priskæmper mod hinanden.

Herunder er handelsnavnene på nogle af de mest brugte:

  • Tetracyklin “DAK”
  • Oxytetral®
  • Tetralysal®
  • Tygacil®
  • Vibradox®

Da behandlingen foregår over flere måneder og du af din læge kun kan få recept på en ganske lille mængde piller af gange, hvorfor du jævnligt skal forbi lægen og have en ny recept, så kan du fra gang til gang sagtens skifte mærke. Det virksomme stof, Tetracyklin, er det samme i alle mærkerne – så vil da umiddelbart anbefale altid at gå efter det billigste, hvilket apoteket kan være behjælpelig med.

Håber du med ovenstående er blevet mere klar over hvad Tetracyklin er. Jeg vil dog her til slut gerne lige understrege at Tetracyklin er til alvorlige tilfælde af bumser, akne og uren hud – hvor anden medicin ikke har virket. Det er altså en vigtig pointe! Tetracyklin er jo nemlig et antibiotikum og da vi kan blive resistente overfor antibiotikum, så bør man virkelig kraftigt overveje den eventuelle konsekvens af at begynde på Tetracyklin – at man kan blive resistent overfor antibiotikum og dermed kan være uheldig ikke at kunne løse andre mere alvorlige sygdomme, som kræver antibiotikum. Sørg derfor altid at for at tage en grundig snak din læge om Tetracyklin før du påbegynder brugen af Tetracyklin.

Derfor vil jeg da også lige tillade mig at slutte med at anbefale dig at kigge nærmere på min Kuren Mod Bumser, hvor du kan få vejledning til alternativ – og virkelig effektiv – behandling af bumser og uren hud. Så du ligesom jeg selv kan slippe af med dine bumser :-D

– Få Kuren Mod Bumser her – og slip af med dine bumser uden medicin