Interview - Thomas Wolfsberg - Den personlige træner

Den bedste træning er den, der bliver gjort, og de bedste resultater er dem, der holder på lang sigt. Personlig træner og vægttabscoach Thomas Wolfsberg har både den nødvendige erfaring og uddannelse til at hjælpe sine klienter til succes.

Et af Thomas Wolfsbergs vigtigste principper, når han leder sine klienter igennem et trænings- eller vægttabsforløb, er at tage udgangspunkt i deres individuelle behov og standpunkt. Han ved nemlig, at motivationen hurtigt kan forsvinde:

”Jeg arbejder ud fra princippet om hjælp til selvhjælp. Jeg skal hjælpe og vejlede mine klienter til selv at tage ansvaret og selv være den drivende kraft. For at de skal kunne det, må et forløb tage højde for det sted, de er lige nu. Det er helt afgørende, hvis de skal fastholde resultaterne, når forløbet er tilendebragt”.

Han har selv været der

Som teenager var Thomas Wolfsberg selv overvægtig og fuldstændig ude af form. Som 32-årig er han således i langt bedre form, end han var som 19-årig. Den erfaring trækker han på, når han skal skabe den rette motivation:

”Når mine klienter ser på mig, får de let tanken, at jeg altid har set sådan her ud og altid har trænet. For dem kan det være en barriere, fordi de ikke tror, jeg ved, hvordan det er at starte fra nul. Men når jeg fortæller dem, at jeg faktisk først begyndte at spise rigtigt og træne regelmæssigt, da jeg var i tyverne, kommer vi pludselig på bølgelængde. Vi kommer på samme hold, fordi de ved, at jeg forstår dem og deres udfordringer”, forklarer Thomas.

Tre indsatsområder

For at sikre, at den nye livsstil bliver en integreret del af hverdagen, arbejder Thomas Wolfsberg med tre forskellige områder: Træning, kost og det, der forkortet, kaldes N.E.A.T.:

”N.E.A.T. står for “Non-Exercise Activity Thermogenesis”. Det er en betegnelse for den energi, vi forbruger i dagligdagen. Altså ikke når vi sover eller dyrker sport, men når vi gør dagligdagsting. Man kan have et høj eller lavt N.E.A.T. -niveau. Hvis man står mere, end man sidder, tager trapper i stedet for elevator, rejser sig for at skifte kanal i stedet for at bruge fjernbetjeningen, osv., har man et højere N.E.A.T.-niveau. Flere forskere mener, at den globale fedme-epidemi blandt andet skyldes, at vores N.E.A.T.- niveau er faldet drastisk. Det er sket i takt med, at vi har fået mindre manuelt arbejde og ere elektroniske hjælpemidler. At arbejde målrettet med at få den enkeltes N.E.A.T.-niveau op kan derfor have stor betydning for både form og vægttab. Det er derfor jeg inkluderer det, når jeg sammensætter de individuelle forløb til mine klienter”, understreger Thomas.

Thomas Wolfsberg er selv veganer, og selvom han ikke forventer, at hans klienter også bliver det, er han stadig klar i sine anbefalinger:

”Når det kommer til den mest effektive vej til vægttab, råder jeg mine klienter til at tilstræbe en fedt-, sukker- og saltfattig stivelsesbaseret plantekost med frugt og grønt, uden animalske produkter og uden raffinerede produkter. For mange kan det være en stor omvæltning, men da resultaterne meget hurtigt viser sig, bliver de fleste begejstrede for den nye diæt”.

Ude og hjemme

Thomas Wolfsberg anbefaler kombineret styrke- og konditionstræning for optimeret vægttab. Til mange af sine klienter indarbejdes det også i et program sammensat af øvelser, der kan laves hjemme:

”Folk, der er ude af form eller overvægtige, har det ikke altid godt med at skulle ned i et træningscenter. De føler, at folk kigger på dem og dømmer dem, selvom det ikke er tilfældet. For dem kan det være en rigtig god start at lave træningsøvelser hjemme hos dem selv. Og man kan faktisk komme langt hjemme på stuegulvet. Man kan ikke komme i topform eller blive klar til Miss Fitness, men det er en start, og det er også et virkelig godt supplement”, siger han og fortsætter: ”Man skal hele tiden huske, at den bedste træning er den, der bliver gjort, og hvis det nogle dage kan være svært at komme ud af døren til træning, er hjemmeøvelser et glimrende alternativ”, slutter Thomas.

Om Thomas Wolfsberg:

• Har arbejdet som selvstændig personlig træner og vægttabscoach i fire år.
• Er uddannet personlig træner og kostvejleder på Fitness Institute drevet af Henrik Duer blandt andet kendt fra programserien ”Ekstremt fed” på TV3.
• Tilbyder vægttabs- og træningsforløb.
• Er veganer.


Mest populære produkter


Mads Timmermann

Ekspert i smuk hud og stifter af Danish Skin CareDette indlæg er markeret med