Tør hud

Guide til behandling af tør hud

Skællende, dryssende og stram hud er ikke rart! Tør hud kan dog nemt behandles. Få guide til effektiv behandling af tør hud – nemt og enkelt.

Tør hud er ubehageligt!

Har du tør hud, så vil du med garanti opleve det som en stor gene. Skallende hud med tørre områder ser ikke så pænt ud, og det kan være meget frustrerende at kæmpe med den stramme og afskallende hud. Værst af alt, så kan de tørre hudflager blokere hudens porer og skabe hudproblemer.

Heldigvis kan tørhed i huden nemt kureres. Gode hudplejeprodukter er sædvanligvis løsningen. Hvis du er på udkig efter de bedste hudplejeprodukter, der findes, er du kommet til det rette sted.

Hos Danish Skin Care har vi nemlig udviklet en hudplejeserie, der er perfekt, når det kommer til behandling af tør hud.

Se Danish Skin Cares produkter her.

5 fejl de fleste med en tør hudtype begår

Tør hud er et af de områder under kategorien ‘hudtype’, hvor der begås rigtig mange fejl. Her får du 5 fejl, som de fleste med en tør hudtype begår:

1) Bruger olie til behandling af tør hud

En af de helt store fejl, som rigtig mange med tør hudtype begår, er at behandle huden med olie. Der er ligefrem gået mode i at droppe sin creme til fordel for kun at bruge olie som daglig hudpleje.

Det er en stor fejl! Olie giver naturligvis fugt, men olie plejer ikke huden. Herudover er olie også med til, at dine porer bliver tilstoppet, hvilket giver bumser og uren hud.

2) Bruger skrubbecremer

Mange tror fejlagtigt, at en hud der mangler fugt, kan behandles med skrubbecremer og peelingmasker, så de tørre hudflager forsvinder. Sådan forholder det sig ikke! Skrubbecremer og peelingmasker hjælper ikke på tør hud.

Måske vil det ved første øjekast se ud som om at hudflagerne fjernes, men det vil blot fremprovokere flere og flere. Tør hud kræver fugt og pleje – ikke skrub.

3) Har fokus på fugt frem for pleje

Fugt er ofte løsningen på tør hud. Rigtig mange glemmer dog, i deres iver efter fugt, at få plejet huden korrekt. En tør hudtype har ligesom alle andre hudtyper brug for anti-aging, solbeskyttelse, vitaminer og mineraler for at kunne holde sig flot og velplejet. Glem ikke det! Behandling og pleje er altid vigtigt, uanset hudtype – og hudproblem.

4) Glemmer fugtbevarende ingredienser

Fugt er en ting. Men fugtbevarende ingredienser er noget helt andet. Hvis du døjer med tør hud, så er de fugtbevarende ingredienser super vigtige, da det er dem, der binder fugten til huden.

Hvis din hudpleje ikke indeholder de korrekte fugtgivende ingredienser, så vil du have følelsen af at huden bliver tør igen, kort tid efter at du har påført din creme i ansigtet. Dermed kan du fortsætte og fortsætte med at smøre creme i ansigtet. Husk derfor de fugtbevarende ingredienser også, når du behandler din tørre hud.

5) Tror, at store mængder vand, kan løse problemet

En af de største myter vedrørende behandling af tørhed i hud er, at vand kan afhjælpe på tørheden. Værst er myten om, at man kan drikke sig fra tørhed i huden i form af vand.

Det er en stor misforståelse. Ved at drikke store mængder vand risikerer du blot at udvaske kroppen for vigtige salte, vitaminer og mineraler.

Det var top 5 fejl, når det kommer til tør hud. Der er mange flere! Er din hudtype tør, begår du sikkert nogle af fejlene…

Lær flere myter om hudpleje – gratis her:

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

En af de vigtigste pointer er at huske på, at tør hud ikke er et hudproblem. Det er en hudtype, ligesom fedtet hud er en hudtype. Problemet og den tørre hud løses nemt med fugt og fugtbevarende ingredienser.

Derfor! Plages du af tørhed i huden, så søg hjælp og få en flot ensartet og smuk hud.

Tør hud giver hudproblemer

Når du har tør hud, så er det super vigtigt at pleje huden med masser af fugt og fugtbevarende ingredienser. Ubehandlet, kan problemet med den tørre hud, nemlig være årsag til en lang række hudproblemer. Især bumser og uren hud er et af de helt store problemer, som kan skabes af en hud der mangler fugt.

Et andet stort problem med en hud, der mangler fugt, er, at huden skaller. Det er først og fremmest ikke pænt, men disse hudflager skaber også blokering i hudens porer.

Hudproblemer og tør hud

Meget hudpleje sælges til hudproblemer – ikke hudtyper. Det skaber fejlbehandling. F.eks. forbinder de fleste bumser med fedtet hud. Det er en fejl. Man kan sagtens have tør hud og bumser, ligesom man kan have rosacea og tør hud. Det er yderst vigtigt altid at behandle hudproblem med produkter til ens hudtype. Jeg gentager lige: hudproblem og hudtype er to forskellige ting. Hudtype defineres i enten tør eller fedtet – og uanset hudproblem, så skal du vælge hudplejeprodukter til netop din hudtype. Altså enten tør- eller fedtet hud.

Sådan behandler du tør hudtype

Det første step er at vide, hvad din hudtype er. Skaller, strammer og føles din hud tør, så har du højest sandsynligt en hudtype, som er tør!

Det betyder, at du skal behandle din hud med produkter, der indeholder meget fugt og en masse gode fugtbevarende ingredienser – så vil du hurtigt afhjælpe eventuelle hudproblemer og samtidigt bekæmpe tørhed i huden.

1) Fokus på hudtype

Vælg altid hudpleje til din hudtype. Uanset dit hudproblem så gå efter hudpleje der giver mulighed for at vælge til tør hudtype. Derved bekæmper du både hudproblem og problemerne med den tørre hud.

2) Drop skrubbecremer

Fjern skrubbecremer og masker fra din hudplejerutine. Det har ingen positiv effekt på en hud, som mangler fugt. Faktisk tværtimod. Hav i stedet fokus på den daglige pleje – Og vigtigst af alt, fugt. Det vil helt sikkert hjælpe!

3) Husk fugt er andet end olie

Olie er ikke den eneste kilde til fugt. Drop brug af ren olie i ansigtet, da det giver risiko for tilstopninger. Hav i stedet fokus på fugt fra andre kilder, der er gode til en tør hudtype.

4) Husk fugtbevarende ingredienser

Fugt er vigtigt at huske på, når tør hud skal behandles. Endnu vigtigere er det at huske de fugtbevarende ingredienser, da de binder fugten til huden.

5) Husk pleje!

Husk at huden kræver pleje, uanset hudtype. Begå ikke den fejl at du udelukkende har fokus på hudtype eller hudproblem. Husk også at tør hud har brug for vitaminer, mineraler og anti-aging – altså god og daglig pleje.

Tør hud på kroppen

Behandling af tør hud er præcis den samme, om du har problemerne på kroppen eller ansigtet. Det giver næsten sig selv, at det vigtigste i behandlingen af tørre områder på huden er fugt. Massevis af fugt, såvel som fugtbevarende ingredienser.

Tør hud på benene

Det er meget normalt at opleve tør hud på benene efter barbering. Derfor er det også vigtigt altid at afslutte barbering af ben med en god creme – det kunne med fordel være Amazing Body Treat, som både hjælper med udtørring og hjælper med til at bekæmpe røde knopper og urenheder fra barbering.

Læs mere om Amazing Body Treat her

Jeg tør godt love, at du vil blive enormt glad for at komme i gang med Amazing Body Treat! Den er virkelig god til at bekæmpe tørre områder på benene, såvel som til at pleje huden. Du kan forresten med god fordel også bruge Amazing Body Treat på andre dele af kroppen, til behandling af tør og irriteret hud. Du bør dog ikke bruge Amazing Body Treat i ansigtet.

Behandling af tør hud i ansigtet

Når det kommer til behandling af tør hud i ansigtet, så bør du vælge en ansigtsplejeserie til en tør hudtype. Det kunne med fordel være min hudplejeserie til tør hudtype, som du finder her:

Samlet sæt til tør hud

Med serien får du alt, hvad du behøver for at pleje huden korrekt – præcis til en tør hudtype – så huden får massevis af fugt, fugtbevarende ingredienser og rigtig meget pleje.

Anbefalede produkter

Kommentarer

25 kommentarer

Skriv en kommentar

 1. Hej Zelijka

  Øv at høre, at du kæmper sådan med atopisk eksem. Lyder til at du er temmelig voldsomt angrebet, hvorfor jeg i først omgang vil anbefale at du kontakter din læge og får tjekket din hud. Måske lægen kan hjælpe med ekstra god hjælp. Det er generelt bare en god ide at tale med lægen, når der er tale om eksem.

  I forhold til hudpleje, så vil jeg anbefale dig serien til tør hud her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/?attribute_pa_hudtype=normal-til-toer-hud/

  Der får du super god pleje til huden, såvel massevis af beroligende ingredienser og reparerende ingreidenser. Det vil din hud blive glad for.

  For at du får nok fugt tilført huden, så kombiner med produktet her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/perfect-skin-moisture-upgrade/

  Der bidrager du med ENORMT meget lækker fugt til huden. Brug produkt morgen/aften før henholdvis dagcreme/natcreme :)

 2. Hej Mads
  Jeg har problemer med atopisk eksem og har brug for hjælp.
  Minhud sviger kløe og er fortykket nogle steder i ansigtet og dekolte område.
  Hvad kan du anbefaler?

 3. Hai Mads tak for en gode video! :D og jeg lider med tør hud og havd Can jeg gør med det og havd Kan anbfales? :)

 4. Hej Mads og tak for svar.

  Vil bare lige gøre dig opmærksom på at de to sls ligger som 2. Og 3. Plads på en skala fra 0-6.
  Hvor lauryl score 5,2 og laureth 4,7. Så de ligger ikke så langt fra hinanden.
  Men ja jeg må vælge rensen fra så.
  Vil jeg så kunne fortsætte med at bruge den ansigts ask jeg bruger nu fra derma, sammen med jeres produkter?

 5. Hej Aya

  Dejligt at høre, at du gerne vil igang med serien :-D Du kan jo vælge de øvrige produkter, hvis du ikke ønsker rensen.

  Vil dog lige tilføje, at jeg tror du forveksler Laureth Sulfate med Lauryl Sulfate – Begge forkortes SSL, som er noget værre rod. Lauryl er nemlig ikke god, men laureth er ganske fin. Faktisk godkendt af Svanemærket :)

  Du kan bestille et samlet hudplejesæt til din hudtype her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

 6. Hej Mads.
  Kan se at jeres perfekt skin face wash til tør hud indeholder sodium laureth sulfat, som jo gør så produktet skumler. Men jo ikke er godt til lige netop tør hud.
  Var det måske en idé og tage det ud og i stedet tilføje en pumpe i produktetflasken der vil få det til at skumme?
  Vil rigtig gerne prøve jeres produkt til tør hudtype, men jeg tør simpelthen ikke pga den ingrediens, da jeg tidligere har oplevet at det bare gør min hud værre.

 7. Hej Malene – skønt at høre, at du er glad for mine produkterne :) Og super at du allerede er begynt at bruge mere creme – det kan i de fleste tilfælde løse tør hud.

  Ellers kan jeg anbefale dig at tage forbi nærmeste større supermarked og anskaffe dig en omgang mandelolie – vælg endelig den billige fra fødevare afdelingen, til 20-30 kr… du betaler hurtigt flere hundrede for de flotte flasker med mandelolie i kosmetik afdeling.

  Hver aften efter Perfect Skin Power Treat, så tager du 2-3 dråber – endelig ikke mere – og kommer på et par fingre, som du gnider henover ansigtet. Vent lige et par minutter og afslut så med den grønne creme.

  Med dette trick vil du virkelig booste din hud med massevis af fugt – som ikke tilstopper – natten igennem :-D

 8. Hej mads

  Jeg har gennem længere tid haft brugt dine hudplejeserie og er meget glad for dem. Jeg bruge dem til tør hud og om sommeren er det også nok, men her om efteråret begynder jeg at opleve at min hud bliver mere tør i sær om næse og mund. Men det allerstørste problem er under mit ve øje hvor min hud har et lille område ca 1×1 cm hvor jeg hverdag har tøre hud skaller der kan pilles af. Inden under er den nye hud selvfølgelig rød og øm, ingen sår. Jeg har forsøgt at smøre lidt ex men det er det samme dagen efter igen og kun her i vinterhalvåret.
  Har du hørt om det før…?
  Og hvad kan jeg gøre…?

  Mange knus Malene

  Håber du kan hjælpe lige som du har gjort før

 9. Hej Julie :-D Og velbekom – dejligt du kigger med :-D

  Hmm… vil ikke anbefale fugtmasker til nogen – vil aldrig anbefale masker… Masker er lidt som KUN at spise grøntsager én gang om ugen, eller én gang om måneden…

  Nej tak! Det er langt bedre – som du sikkert også ved, hvis du vil spise sundt – at spise grøntsager og spise sundt hver eneste dag.

  Præcis det samme gælder det med fugt til ansigtet, har du brug for fugt – så brug fugt hver dag… og ikke blot én gang om ugen eller én gang om måneden. Så vil din hud jo SKRIGE på fugt imellem :-D Så er du tør, så vælg hudpleje till tør hud – og få masser af fugt (ikke tilstoppene olier, men fugt) hver dag – morgen og aften:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

 10. Hej Mads.
  Tak for de gode råd!

  Jeg har fået af vide fra en Dermalogica kosmetolog, at det ville være en god ide for mig at supplere min daglige renserutine med en fugtmaske, da jeg har tør hud. Hvad tænker du om dette?

 11. Hej Jannie – dejligt at høre, at du har lyst til at komme igang med Danish Skin Care produkterne. Med de problemer du nævner, så er jeg sikker på at du vil ELSKE produkter :-)

  Og naturligvis kan du sagtens godt starte med én creme – lidt er altid bedre end intet, men vil du virkelig være god ved din hud og gøre det bedste for at pleje din hud… ja, så vil jeg da klart anbefale dig hele serien :-)

  Og udfra din beskrivele af din hudtype, så vil jeg bestemt mene du skal have serien til tør hud:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

  Rigtig dejlig dag – Martin/Kundeservice

 12. Hej ☺ jeg kunne godt tænke mig at prøve disse produkter men er i tvivl om et par ting… Har indimellem problemer med pigmentpletter og kan selvfølgelig sagtens få en bums eller to. Har normalt ikke tør hud men synes jeg har fået det denne vinter(evt pga fødsel+indlæggelser på hospitalet med tør luft). Vil cremen til tør hud passe bedst til mig? Er cremen “nok” til at starte med?

 13. Hej Frederikke

  Dejligt at høre, at du er godt igang med produkterne – og er glad for resultatet :-)

  I forhold til din tørre hud, så ja… Uhh, ja det er virkelig blevet koldt. Sikke en start på 2016 med sådan en kulde… hvilket helt sikkert har stor indvirkning på huden.

  Det jeg vil anbefale dig er næsten at du midt på dagen lige tager lidt ekstra creme på, så du igen fugter din hud. Alternativt kan du også natten over booste din hud med masser af fugt ved at du anskaffer dig en mandeloilie – gerne bare den fra supermarkeds fødevare afdelingt, da mandelolie er mandeloile… brug MAX 2-3 dråber på et par fingre og fordel i ansigtet ovenpå din Smooth Skin Treatment om aftenen. Det kan være med til at booste huden med ENORMT meget fugt natten over :-D

  Rigtig godt nytår

 14. Hej Mads. Jeg har brugt dine Hudplejeprodukter i lidt over 3 måneder nu, og de har virkelig hjulpet mig! Men her de sidste par dage har min hud været ekstra tør. Jeg oplever midt på dagen at min hud simpelthen bliver så tør at den skaller lidt, mest under hagen, på næsen og over munden. Jeg bruger Perfect Skin Day Protector til tør hud, men dog giver cremen ikke fugt nok. Hvad kan jeg gøre?

 15. Hej Nanna

  hehe, lyder lidt sjovt at navnet er til tør til meget tør hud, når der er parfume i produktet… for ja, parfume er jo netop meget udtørrende, så det hænger ikke helt sammen :-S Desuden er parfume voldsomt irriterende for huden, så vil da anbefale dig at prøve:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

  Og ja, der er meget fugt i serien til normal-tør hud, så det burde ikke være noget problem for dig at få nok fugt :-)

  Og netop nu er der jo 49% rabat på hele serien, som juletilbud :-D

 16. Hej Mads jeg har en rigtig tør hud og bruger lige nu et produkt som er til – dry to very dry skin. Men kan se at der er parfume i mine produkter. Mærket er Nuxe og det er rigtig godt mod min tørhed, lige undtaget for parfumen selvfølgelig. Kan se at du kun har produkter som hedder Normal til Tør hud?? Er det nok hvis en ens hud er meget tør??

 17. Hej Christina

  Når nu du skriver eksfoliere din hud hver aften – mener du så med en dermaroller, skrubbecreme, eller hvad mener du?

  For det kan jeg VIRKELIG ikke anbefale, da det vil være ALT for voldsomt for huden – og vil helt sikkert skabe mere udtørring og langt flere problemer for din hud :-S

  Hvis du føler din hud skaller meget, så er du helt sikkert tør – eller overbehandlet af for meget eksfoliering – og bør bruge cremer til tør hud. Samtidigt vil jeg da kraftigt anbefale dig at prøve min Smooth Skin Treatment, som er et produkt udviklet til at fjerne dødehudceller fra huden. Du slipper altså for nogensinde at skulle skrubbe, da produktet nænsomt gør det for dig natten igennem

  Læs mere om Smooth Skin Treatment her: https://kundeservice.danishskincare.dk/smooth_skin_daily_exfoliator/

 18. Hej Mads
  Hvis man tit har tørt hud og skal eksfoliere sin hud hver anden dag, nogle gange hver dag, hvilken creme skal man anvende. Jeg er tør i hele ansigtet , men mest ved t-zonen, der ses det tydeligt.

 19. Hej Pernille – FEDT at høre, at du er glad for produkterne og at de virker for dig og din hud :-D

  I forhold til mere fugt, så er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt du bruger rigeligt med creme – 1-2 pump bør bruges. Måske mere, da det bør tage 2-3 minutter førend cremen er trukket ind.

  Ellers kan jeg anbefale dig at anskaffe dig lidt mandelolie, jojobaolie, argan olie eller lignene – mandelolie er genialt, da det ingen lugt har :-) Brug 2-3 dråber om aftene – ikke mere – førend du smører creme i ansigtet. Du fordeler blot dråberne i ansigtet eller på de tørre områder, afslut med din creme, så vil du booste med masser af fugt natten over :-)

 20. Kære Mads og tem, jeg har brugt din serie i godt 17 måneder og er SÅ glad for den. Men, jeg har rigtig tør hud, og der hjælper din dagcreme desværre ikke nok. Det er ligesom om at “natcremen” giver mere fugt. Har du et godt råd til mig?

 21. Hej Peter

  Super at du ser med i filmende – og har taget meget af information til dig, som det lyder til :-D

  I forhold til din hudplejerutine, så vil jeg først og fremmest anbefale du blot brugt Smooth Skin Treatment om aften. OG du må endelig ikke vaske produktet af! Fordel det i hele ansigtet (undtagen øjnene), vent 1-2 minutter og smør så din creme/lotion på… lad Smooth Skin Treatment bliver under din natcreme, så den arbejder med din hud natten over :-D

  I forhold til soya mælk, så skal du lige være lidt varsom – når nu du er mand, da der er mange hormoner i soya. Så selvom soyamælk smager godt, så nøjes med det max et par gange om ugen. Hvis du ikke ligefrem vælger at lade helt være med soyamælk…. om du så bruger risdrik eller mandeldrik er helt op til dig. Du får mest kalk fra mandeldrik, så det vil jeg nok anbefale :-D

  Hav en skøn dag

 22. Hej Mads.
  Jeg har 2 spørgsmål:

  1) Jeg har lagt min morgen og aftenroutine om så jeg nu kun bruger tre produkter: Face Wash, Smooth Skin Treatment, og til sidst en lotion mod tør hud. Jeg ved at Face Wash skal vaskes af for at den ligesom virker, men hvad med Smooth Skin Treatment? Skal denne vaskes af efter den har været på i noget tid før jeg smører lotion på eller skal jeg lade den sidde?

  2) I stedet for mælk bruger jeg nu Soyamælk eller Rismælk, har dog også set at man kan bruge Mandeldrik. Jeg vil dog spørge: Er der én af disse tre der er sundest for min hud? Eller bare sundere for mig i det hele taget?