Tør hud
Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Guide til behandling af tør hud

Skællende, dryssende og stram hud er ikke rart! Tør hud kan dog nemt behandles. Få guide til effektiv behandling af tør hud – nemt og enkelt.

Tør hud er ubehageligt!

Har du tør hud, så vil du med garanti opleve det som en stor gene. Skallende hud med tørre områder ser ikke så pænt ud, og det kan være meget frustrerende at kæmpe med den stramme og afskallende hud. Værst af alt kan de tørre hudflager blokere hudens porer og skabe hudproblemer.

Heldigvis kan tørhed i huden nemt kureres. Gode hudplejeprodukter er sædvanligvis løsningen. Hvis du er på udkig efter de bedste hudplejeprodukter, der findes, er du kommet til det rette sted.

Hos Danish Skin Care har vi nemlig udviklet en hudplejeserie, der er perfekt, når det kommer til behandling af tør hud.

Se Danish Skin Cares produkter her.

5 fejl de fleste med en tør hudtype begår

Tør hud er et af de områder under kategorien ‘hudtype’, hvor der begås rigtig mange fejl. Her får du 5 fejl, som de fleste med en tør hudtype begår:

1) Bruger olie til behandling af tør hud

En af de helt store fejl, som rigtig mange med tør hud begår, er at behandle huden med olie. Der er ligefrem gået mode i at droppe sin creme til fordel for kun at bruge olie som daglig hudpleje.

Det er en stor fejl! Olie giver naturligvis fugt, men olie plejer ikke huden. Herudover er olie også med til, at dine porer bliver tilstoppet, hvilket giver bumser og uren hud.

2) Bruger skrubbecremer

Mange tror fejlagtigt, at en hud der mangler fugt, kan behandles med skrubbecremer og peeling masker, så de tørre hudflager forsvinder. Sådan forholder det sig ikke! Skrubbecremer og peeling masker hjælper ikke på tør hud.

Måske vil det ved første øjekast se ud som om at hudflagerne fjernes, men det vil blot fremprovokere mere flere og flere. Tør hud kræver fugt og pleje – ikke skrub.

3) Har fokus på fugt frem for pleje

Fugt er ofte løsningen på tør hud. Rigtig mange glemmer dog i deres iver efter fugt at få plejet huden korrekt. Tør hud har ligesom alle andre hudtyper brug for anti-aging, solbeskyttelse, vitaminer og mineraler for at kunne holde sig flot og velplejet. Glem ikke det! Behandling og pleje er altid vigtig, uanset hudtype – og hudproblem.

4) Glemmer fugtbevarende ingredienser

Fugt er en ting. Men fugtbevarende ingredienser er noget helt andet. Hvis du døjer med tør hud, så er de fugtbevarende ingredienser super vigtige, da det er dem, der binder fugten til huden.

Hvis din hudpleje ikke indeholder de korrekte fugtgivende ingredienser, så vil du have følelsen af huden bliver tør igen, kort tid efter at du har påført din creme i ansigtet. Dermed kan du fortsætte og fortsætte med at smøre creme i ansigtet. Husk derfor de fugtbevarende ingredienser også, når du behandler din tørre hud.

5) Tror, at store mængder vand, kan løse problemet

En af de største myter vedrørende behandling af tørhed i hud er, at vand kan afhjælpe på tørheden. Værst er myten om, at man kan drikke sig fra tørhed i huden i form af vand.

Det er en stor misforståelse. Ved at drikke store mængder vand risikerer du blot at udvaske kroppen for vigtige salte, vitaminer og mineraler.

Det var top 5 fejl, når det kommer til tør hud. Der er mange flere! Er din hudtype tør, begår du sikkert nogle af fejlene…

Lær flere myter om hudpleje – gratis her:

En af de vigtigste pointer er, at huske på, at tør hud ikke er et hudproblem. Det er en hudtype, ligesom fedtet hud er en hudtype. Problemet og den tørre hud løses nemt med fugt og fugtbevarende ingredienser.

Derfor! Har du tørhud så søg hjælp og få en flot ensartet og smuk hud.

Tør hud giver hudproblemer

Når du har tør hud, så er det super vigtigt at pleje huden med masser af fugt og fugtbevarende ingredienser. Ubehandlet, kan problemet med den tørre hud, nemlig være årsag til en lang række hudproblemer. Især bumser og uren hud er et af de helt store problemer, som kan skabes af en hud der mangler fugt.

Et andet stort problem med en hud, der mangler fugt, er, at huden skaller. Det er først og fremmest ikke pænt, men disse hudflager skaber også blokering i hudens porer.

Hudproblemer og tør hud

Meget hudpleje sælges til hudproblemer – ikke hudtyper. Det skaber fejlbehandling. F.eks forbinder de fleste bumser med fedtet hud. Det er en fejl. Man kan sagtens have tør hud og bumser, ligesom man kan have rosacea og tør hud. Det er yderst vigtigt altid at behandle hudproblem med produkter til ens hudtype. Gentager lige: hudproblem og hudtype er to forskellige ting. Hudtype defineres i enten tør eller fedtet – og uanset hudproblem, så skal du vælge hudplejeprodukter til netop din hudtype. Altså enten tør eller fedtet.

Sådan behandler du tør hudtype

Det første step er at vide, hvad din hudtype er. Skaller, strammer og føles din hud tør, så har du højest sandsynligt en hudtype, som er tør!

Det betyder, at du skal behandle din hud med produkter, der indeholder meget fugt og en masse gode fugtbevarende ingredienser – så vil du hurtigt afhjælpe eventuelle hudproblemer og samtidigt bekæmpe tørhed i huden.

1) Fokus på hudtype

Vælg altid hudpleje til din hudtype. Uanset dit hudproblem så gå efter hudpleje der giver mulighed for at vælge til tør hudtype. Derved bekæmper du både hudproblem og problemerne med den tørre hud.

2) Drop skrubbecremer

Fjern skrubbecremer og masker fra din hudplejerutine. Det har ingen positiv effekt på en hud, som mangler fugt. Faktisk tværtimod. Hav i stedet fokus på den daglige pleje – Og vigtigst af alt, fugt. Det vil helt sikkert hjælpe!

3) Husk fugt er andet end olie

Olie er ikke den eneste kilde til fugt. Drop brug af ren olie i ansigtet, da det giver risiko for tilstopninger. Hav i stedet fokus på fugt fra andre kilder, der er gode til en tør hudtype.

4) Husk fugtbevarende ingredienser

Fugt er vigtigt at huske på, når tør hud skal behandles. Endnu vigtigere er det at huske de fugtbevarende ingredienser, da de binder fugten til huden.

5) Husk pleje!

Husk at huden kræver pleje, uanset hudtype. Begå ikke den fejl at du udelukkende har fokus på hudtype eller hudproblem. Husk også at tør hud har brug for vitaminer, mineraler og anti-aging – altså god og daglig pleje.

Tør hud på kroppen

Behandling af tør hud er præcis den samme, om du har problemerne på kroppen eller ansigtet. Det giver næsten sig selv, at det vigtigste i behandlingen af tørre områder på huden er fugt. Massevis af fugt, såvel som fugtbevarende ingredienser.

Tør hud på benene

Det er meget normalt at opleve tør hud på benene efter barbering. Derfor er det også vigtigt altid at afslutte barbering af ben med en god creme – det kunne med fordel være Amazing Body Treat, som både hjælper med udtørring og hjælper med til at bekæmpe røde knopper og urenheder fra barbering.

Læs mere om Amazing Body Treat her

Tør godt love, at du vil blive enormt glad for at komme igang med Amazing Body Treat! Den er virkelig god til at bekæmpe tørre områder på benene, såvel som til at pleje huden. Du kan forresten med god fordel også bruge Amazing Body Treat på andre dele af kroppen, til behandling af tørhud. Du bør dog ikke bruge Amazing Body Treat i ansigtet.

Behandling af tør hud i ansigtet

Når det kommer til behandling af tør hud i ansigtet, så bør du vælge en ansigtsplejeserie til en tør hudtype. Det kunne med fordel være min hudplejeserie til tørhud, som du finder her:

Samlet sæt til tør hud

Med serien får du alt, hvad du behøver for at pleje huden korrekt – præcis til en tør hudtype – så huden får massevis af fugt, fugtbevarende ingredienser og rigtig meget pleje.

Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Mads Timmermann

Ekspert i smuk hud og stifter af Danish Skin Care

Anbefalede produkter