Cremer og cookies

Vidste du godt, at stort set alle hjemmesider bruger såkaldte cookies, så hjemmesidens teknik, statistik og marketing virker mest optimalt?

For transparens, skal du selv sige OK til dette. Og fortryder du, kan dit samtykke altid igen.

Så, er det også okay med dig, at vi og vores tredjeparter sætter cookies, så vi gør dit besøg på vores hjemmeside bedst muligt og viser dig de mest relevante produkter?

  • Nødvendige
  • Statistik
  • Marketing

Uren hud kommer tilbage

Uren hud blev fjernet af hudlæge med Basiron og p-piller. Men kommer uren hud tilbage? Få svaret her hos Danish Skin Care

kommer uren hud tilbage
Forside / Blog / Brevkasse / Uren hud kommer tilbage

Forfatter Mads Timmermann

Mads har 14+ års erfaring som hudekspert, og har skrevet/gennemlæst denne artikel.

Spørgsmål: “Uren hud kommer tilbage”

Hej Mads

Jeg faldt over din side på nettet, da jeg ledte efter vejledning/råd omkring Ole Henriksens produkter, da jeg stærkt overvejer at “investere” i dem.

Jeg har, ligesom de mange andre breve du har fået tilsendt, uren hud. Men slet ikke i samme grad, som jeg havde da jeg var yngre. I dag er jeg 19 år, men min hud gik allerede i udbrud da jeg gik i 4-5 klasse. Ligesom så mange andre, prøvede jeg en masse produkter, som min hudlæge bl.a. anbefalede – men uden held. Jeg havde rigtig meget uren hud, specielt i ansigtet, men også på ryggen. Dog var det ikke i den slemme ende af akne i form at store bumser, da jeg bare havde rigtig mange små – som til gengæld var over det hele. Da jeg så endelig blev gammel nok (8. klasse) kom jeg på “giftpillerne” – som jeg omtaler dem, da jeg ikke helt kan huske hvad de hedder – og var på dem i lidt over et halvt år. Det hjalp helt vildt!! Da jeg stoppede med pillerne, sagde min læge, at der var 50% chance for at det skulle komme tilbage, så derfor begyndte jeg på nogle p-piller der hedder dianova mite, som er mod uren hud. I de næste to år, havde jeg intet der overhovedet lignede uren hud, bortset fra små ar, som man dog kun ser helt tæt på.

Nu er min hud så begyndt at gå lidt i udbrud igen – ikke meget, men lidt – og jeg er fyldt med frygten om, at det skal vende tilbage. Jeg fik i julegave en renseserie fra Clinique og en fugtighedscreme fra Origins. Serien brugte jeg 2-3 gange om ugen, og stort set cremen hver dag. Udover dette, bruger jeg Basiron, som er det eneste produkt jeg har brugt, før Clinique.

Jeg ved ikke, om det er kombinationen, mærket eller bare en tilfældighed, at min hud er begyndt at “vrøvle” lidt igen, men jeg er blevet mistænksom over, at det først er begyndt efter jeg er startet på produkterne.

Min hud var fedtet før jeg kom på pillerne, men blev meget tør undervejs – hvilket jo er normalt – og jeg vil skyde på, at jeg har en normal hud, der har brug for fugt. Jeg bliver hvert fald lidt tør af at bruge basiron, men det er man jo også informeret om. Jeg vil lige sige, at jeg bruger det forsigtigt, da jeg godt ved, at det er lidt stærkt. Når jeg har været i bad, skal jeg have creme på, da jeg ellers føler, at min hud er helt stiv.

Jeg er meget aktiv og spiser forholdsvis sundt – dyrker både håndbold og fodbold.

De fleste af bumserne kommer i hårkanten, hvilket er lidt underligt, da jeg mest har mit hår helt væk fra ansigtet. Ellers er det meget næsen, som er begyndt at have en masse porer igen, og hagen. Der har enkle gange været perioder på det seneste halve år, hvor min ryg har fået en tur i en periode med urenheder. Jeg vil dog sige, at vi slet ikke taler om slem uren hud, for det har jeg jo ikke mere. Men jeg vil rigtig gerne fjerne det meste af det jeg har, og forebygge det.

Jeg bor på Jylland, og kan desværre ikke besøge dig – da dette ellers ville være meget nemmere. Men mit spørgsmål til dig er, hvad du umiddelbart ville foreslå, at jeg skal bruge af produkter? Det skal være en der renser min hud for urenheder. Jeg ved godt, at det ikke er nemt når man ikke kan studere huden selv, men har prøvet at give dig en, forhåbentlig, okay beskrivelse af det hele.

På forhånd tak for interessen!

Jeg ser frem til et svar, uanset om du kan hjælpe eller ej.

Mvh. Line

Svar til: “Uren hud kommer tilbage”

Kære Line

Tusind tak for dit brev – jeg vil naturligvis gerne hjælpe dig med behandling af uren hud. Og jeg forstår naturligvis udemærket din frustration over at uren hud kommer tilbage igen og igen, når du her afsluttet behandling.

Lad mig da også starte med at sige, at jeg er ked af og høre, at du har været hårdt ramt af uren hud, men det var dejligt at du fik hjælp til og styr på problemet i din teenagealder.

Giftpillerne som du fortæller om var formentlig Roaccutan, som du fik af din hudlæge og hvor du løbende fik taget blodprøver for dit levertal, imens du var på kuren?

Har du været igang med Roaccutan, så forstår jeg endnu mere din frustration over at uren hud kommer tilbage. For roaccutan er godt nok en hård omgang at skulle igennem, for at opleve at bumser og uren hud kommer tilbage igen.

Du skriver, at din hud lige pludselig er begyndt at ændre sig til det værre. Har du lavet nogle skift i din livsstil (kost/stress) eller ændret noget i din hudpleje? Basiron, som du skriver at du bruger, har du talt med din læge om det? Ellers vil jeg da kraftigt anbefale dig at tage en snak med din læge. Godt nok kan du købe basiron i håndkøb, men det er altid en god ide at tale med sin læge om brug af lægemidler. Især, hvis du har været igang med basiron i flere år nu. Der er heldigvis større og større fokus på, at vi ikke bare skal gå og bruge medicin dagligt – også i forhold til hudproblemer har lægerne større fokus på en egentlig behandling, fremfor blot at holde problemer nede. Så tag endelig en snak med din læge om brugen af basiron.

Jeg oplever desværre tit (og har også selv erfaret), at rigtig mange mennesker overbehandler deres hud, hvilket kun resultere i provokation af huden, som derved fremprovokere uren hud. Og det kan også være med til at gøre at bumser og uren hud kommer tilbage, trods man har fået fjernet bumser og uren hud engang.

Det lyder som om, at din hud er rimelig normal, men mangler fugt og beskyttelse. Du skriver selv, at du føler dig tør, når du har været i bad, hvilket er meget almindeligt for mange mennesker. Desværre misforstås denne tørhed tit ved at mange tror, at de har en decideret tør hud. Dette er normalt ikke tilfældet, da det kun er hudens overflade, som er tør (også kaldet dehydreret) og derfor skal have fugt – mangler næring/fedt, som en tør hud har brug for. Ligeledes indeholder vand kalk, som er udtørrende og derved også kan give den strammende effekt efter et bad.

Mht. at dine bumser kommer i hårkanten vil jeg råde dig til at passe på når/hvis du bruger hårlak, at du ikke rammer ansigtet (hårkanten), hvilket kan forårsage tilstopning.

Jeg vil desuden anbefale dig at læse min kur mod bumser, som er mit simple og meget effektive trin-for-trin program til at kurere bumser og uren hud, hvor du bl.a. får:

  • Dokumenteret viden skåret ud i et forståeligt sprog.
  • En nem trin-for-trin guide.
  • Video-guides, hvor jeg fortæller dig og viser dig, hvordan du skal udføre de forskellige trin.
  • En produktliste, så du kan se, hvilke produkter du kan behandle din hud med.

Med andre ord, så får du en super effektivt behandling af bumser og uren hud. Og du får mange råd til at pleje din hud på daglig basis, så du undgår at bumser og uren hud kommer tilbage igen og igen.

Se min kur mod bumser her.

Jeg håber at mit svar kan hjælpe dig videre og jeg høre meget gerne fra dig igen.

Træt af uren hud? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar