Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Uren hud og hårfarvning

Bumser og uren hud pga. hårfarvning? Kan farvning af håret give bumser og uren hud? Få hjælp til behandling uren hud her!

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Uren hud og hårfarvning”

Hej Mads.

Jeg er en pige på 15, som tilfældigt sad og søgt på google, for at finde ud af om der var en måde, at få mine bumser væk på. Jeg så også hvordan din hud havde været inden, og det er jo ufatteligt, din hud er blevet så flot, som den er i dag. Bare det var mig. Jeg har ikke meget uren hud, men den er uren nok til at jeg hader den.

Det er på en mærkelig måde at den er uren, fordi jeg har ikke bumser i hele ansigtet, jeg har i panden, ned langs kinderne, hagen og på næsen. Jeg har ikke nogen på kinderne. Jeg har også på ryggen.

Jeg har ikke altid haft dem, det startede i ottende klasse hvor jeg farvede mit hår første gang. det kom lidt bumser af det, men slet ikke nogen i forhold til dem jeg fik anden gang jeg farvede det. Anden gang fik jeg vildt mange store røde bumser i panden. Jeg vidste ikke hvad de kom af dengang, men min skolelæge sagde at det godt kunne hænge sammen med hårfarvningen. Jeg gjorde så meget som overhovedet muligt for at få farven trukke ud af håret og idag har jeg ingen farve i, men jeg har stadig bumserne og jeg er virkelig trætte af dem.

Jeg læste dine råd, og jeg “lider” ikke rigtig af nogle af dem, fordi jeg er fodboldspiller. Jeg tror heller ikke, at jeg er specielt stresset. Kan ikke huske de sidste, men ikke nogen som jeg rigtig har problemer med. Har du nogle gode råd til hvad jeg skal gøre?

Håber at du kan hjælpe mig, på forhånd tak. :’)

Svar til: “Uren hud og hårfarvning”

Kære Anne

Mange tak for dit brev og dine søde ord. Du skal vide, at alt er muligt, også når det kommer til bedring af bumser og uren hud.

Det er vigtigt og forstå, at bumser og uren hud kan være et psykisk problem selvom, at man “kun” har få urenheder i ansigtet. Nogle oplever bumser spredt i ansigtet, som du selv oplever det, mens andre har bumser i hele ansigtet. Ligemeget om man har få spredte bumser eller mange bumser, kan og bør det behandles på samme måde.

For at få en guide til behandling af bumser, vil jeg anbefale dig at læse min kur på bumser her.

Ligeledes skal bumser på ryggen behandles på ovenstående måde.

Vedr. hårfarve og bumser, er det ikke noget jeg før har hørt eller læst om. Bumser skyldes en overproduktion af hudens bakterie, som bl.a. kan komme pga. irritation (friktion med tøj, smykker, hænder i ansigtet, hårprodukter m.v.). Istedet for at give hårfarven skylden, vil jeg hellere påpege, at du på daværende tidspunkt formentlig oplevede flere hormonelle ændringer, hvilket normalt også kan sætter gang i produktionen af bumser.

Mht. mine råd, er de ikke kun rettet mod bumser, da det er generelle ting, der kan forværre vores hud. Jeg synes dog selvfølgelig, at du skal fortsætte din sunde hverdag og undgå de skadelige faktorer for din hud.

Jeg håber at du får en dejlig weekend og jeg ønsker dig den bedste fremtid for dig og din hud!