Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Dit væskeindtag gør at du tisser meget, hvilket hjælper mod bumser

Dit væskeindtag er afgørende for at du har en sund krop. En af grundene er at du kommer til at tisse meget, så urinen hjælper dig af med din akne. Læs mere her

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Uanset hvad du måtte have hørt andet sted, at tis ikke har nogen videnskabelig bevist effekt på bumser og uren hud.

Sandt er det imidlertid, at urin på grund af urinsyren, er et gammelt trick mod bumser, ligesom der dyrkes urinterapi med fancy navne såsom Shiwamby, Amaroli og lignende. Igen er der ikke videnskabeligt belæg for nogen effekt, trods at urinterapi er omtalt som en 5000 år gammel helbredelsesmetode til et utal af dårligdomme.

Urin er desuden, som de fleste nok ved, affaldsstoffer, som kroppen skiller sig af med, og derfor ikke særlig smart at genanvende.

Netop affaldsstoffer bringer os tilbage på sporet om, at du skal drikke for at tisse. Urin er det samme som tis, produceres i nyrerne og forlader kroppen gennem urinrøret.

Urinen produceres ved, at blodet presses ind i nyrerne, hvor det renses for affaldsstoffer.

Affaldsstofferne føres ud af kroppen, fortyndet af vand fra kroppen.

At du tisser er altså med til at skille kroppen af med affaldsstoffer, hvilket er endnu en årsag til at sørge for at drikke rigeligt væske, så denne affaldsudskillelse kan opretholdes.

Det samme gælder for sved, at du skal drikke for at kunne svede. Meget forenklet beskrevet, så sveder du for at nedkøle kroppen, hvilket er en vigtig funktion for din krop og din hud.