UVA og UVB stråler

UVA- og UVB-stråler – Hvad er forskellen?

UV-stråler er ikke bare UV-stråler. Få her rådgivning til valg af solbeskyttelse til fedtet og kombineret hud. Og lær forskellen på UVA- og UVB-stråler.

Spørgsmål: “UVA- og UVB-stråler – Hvad er forskellen?”

Hej Mads

Hvad er forskellen på strålerne fra solen og gør de det samme for vores hud?

Svar til: “UVA- og UVB-stråler – Hvad er forskellen?”

Hej!

Skønt spørgsmål! Jeg vil meget gerne hjælpe med svar på hvad strålerne fra solen betyder for din hud. Først og fremmest er det vigtigt at huske at solen udsender flere stråler. Blandet andet UVA og UVB stråler, som skader huden.

UVA-stråler er lange UV-stråler, som går igennem vinduesglas og er fremme hver dag, hele året rundt.

UVA-stråler går helt ned i hudens dybere lag (læderhuden) og skaber dybe rynker.

UVB-stråler er korte og er samtidig de stråler, der giver forbrænding.

Solens stråler er farlige for huden, og det er vigtigt at være beskyttet året rundt. Mange begår den fejl, at de kun påfører solbeskyttelse i solmånederne, men solens stråler rammer altså også huden om vinteren, og når det er overskyet.

Min anbefaling er at finde en god dagcreme, der indeholder solbeskyttelse. Naturligvis både beskyttelse imod UVA og UVB stråler. Så slipper man for at bruge uendeligt store mængder solcreme. Hvis du mangler en sådan dagcreme, vil jeg anbefale min Perfect Skin Day Protector.

Bliv klogere på UVA og UVB stråler og deres betydning for din hud

Jeg ved godt, at jeg antydede, at der kun findes to typer UV-stråler, men faktisk findes der også en tredje form foruden de omtalte UVA- og UVB-stråler. Kan du gætte, hvad den tredje hedder? Ja, den hedder selvfølgelig UVC.

UVC er faktisk den farligste af de tre UV-stråler. Heldigvis sørger ozonlaget for, at de farlige UVC-stråler ikke når jordens overflade. Ja, husk lige på det, næste gang at snakken falder på miljøet og klimaforandringerne.

Selv hvis du blot udsættes for UVA-stråler, så kan solens stråler altså medføre både ældning af huden og ødelægge hudens DNA.

Din hud får dermed ikke blot farve eller i værste tilfælde forbrændinger, når du opholder dig for længe under solens stråler – især ikke i de tidsrum på dagen, hvor UV-strålerne er stærkest.

Sådan beskytter du din hud mod UVA og UVB stråler

Du beskytter dig mod solens stråler ved hjælp af solbeskyttelse. Det kan være, at der er solbeskyttelse i din dagcreme. Alternativt kan du påsmøre solcreme i ansigtet.

Er du på udkig efter en dagcreme med solbeskyttelse, vil jeg anbefale min egen Perfect Skin Day Protector.

Og hvorfor vil jeg så anbefale den? Jo, nu skal du høre… Du får lidt en smart og effektiv to i en løsning her. Perfect Skin Day Protector er nemlig en dagcreme med solfilter. Det betyder, at den – foruden de mange plejende og nærende ingredienser – også indeholder et solfilter mod UVA- og UVB-stråler.

SPF 15 solfiltret i Perfect Skin Day Protector sikrer, at du hver dag er beskyttet mod solens skadelige stråler. Perfect Skin Day Protector indeholder desuden både UVA- og UVB-solfiltre, så du behøver ikke bekymre dig om hverken solcreme, rødme eller forbrændinger. I stedet kan du det, som vi alle gerne vil om sommeren, nemlig at nyde solen og varmen.

Få svar på flere spørgsmål om solcreme

Jeg har modtaget flere gode spørgsmål om solens påvirkning af ens hud, herunder også forskellige emner som solcreme. Du kan blandt læse om:

→ Gode solcremer med solfaktor 50

→ Dagcreme med SPF 50

Træt af solbrændt hud? Få EFFEKTIV solbeskyttelse her:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar