Cremer og cookies

Vidste du godt, at stort set alle hjemmesider bruger såkaldte cookies, så hjemmesidens teknik, statistik og marketing virker mest optimalt?

For transparens, skal du selv sige OK til dette. Og fortryder du, kan dit samtykke altid igen.

Så, er det også okay med dig, at vi og vores tredjeparter sætter cookies, så vi gør dit besøg på vores hjemmeside bedst muligt og viser dig de mest relevante produkter?

  • Nødvendige
  • Statistik
  • Marketing

Bumser og Clinique pudder

Proactive Solution, Clinique pudder, medicin og cremer. Guide mod bumser. Plus lær om behandling af bumser og pudder til at dække bumser.

bumser og pudder
Forside / Blog / Brevkasse / Bumser og Clinique pudder

Forfatter Mads Timmermann

Mads har 14+ års erfaring som hudekspert, og har skrevet/gennemlæst denne artikel.

Spørgsmål: “Bumser og Clinique pudder”

Hej Mads.

Jeg er en pige på 18 år, der har problem med akne/uren hud især i panden.

Det hele startede, da jeg var omkring 14 år gammel, og jeg har prøvet diverse hudplejeprodukter til uren hud. En overgang har jeg også besøgt en kosmetolog. Intet af det virkede.

For ca. to år siden begyndte jeg at bruge Proactiv solution fra TV shop. Det er det produkt, der hidtil har virket bedst.

De sidste par måneder har min dårlige hud påvirket mig meget. Jeg tænker meget på, hvor flot andres hud er, og hvor grim min hud er. Jeg har desuden meldt fra til diverse sociale arrangerenter pga. min hud.

I går valgte jeg så, at nu skulle det være nok. Jeg gik op til lægen og fortalte om mit problem. Af lægen fik jeg nogle piller (tetracyclin actavis), som jeg skulle kombinere med dalacin clindamycin, som skal udvortes to gange dagligt. Jeg har læst på nettet, at disse midler er mod svær akne, men jeg tror ikke, at jeg går under kategorien svær akne. Er der nogen fare ved at jeg bruger midlerne, selvom jeg kun har svag/middel akne? Jeg er desuden i tvivl om, hvordan jeg skal kombinere dalacin clindamycin med mine Proactiv renseprodukter. Proactiv serien indeholder både rens, skin-tonic og dag- og natcreme, men der står på dalacin clindamycin pakken, at produktet skal påføres efter vask af huden. Skal jeg så bare rense min hud med renseproduktet fra Proactiv og derefter smøre dalacin clindamycin på? Problemet er så, at min hud ingen fugt får! Hvad synes du, at jeg skal gøre?

På en hjemmeside har jeg læst, at der ikke må være slibekorn i ens renseprodukt, da det kan forværre akne. Det er der netop i Proactivs rens.

Der er desuden mange parabener og kemiske stoffer i Proactiv serien. Synes du, at jeg skal finde en anden hudplejeserie?

Jeg har overvejet, om jeg skal prøve cliniques renseserie til uren hud. Hvad mener du?

Mit egentlige spørgsmål går egentlig på en pudder, som jeg er meget glad for. Det er pudderen Clinique almost powder makeup SPF 15. Da jeg købte den, sagde ekspedienten, at det er en mineralpudder. Ved du, om den er god nok til akne-hud? Der står på pakken, at den indeholder talc. Jeg ved ikke, hvilken betydning talc har for akne-hud? Forværrer det akne?

Det skal lige nævnes, at jeg for ca. en uge siden er holdt op med at spise og drikke mælkeprodukter, for at se om det vil forbedre min hud.

Kærlig hilsen Sarah.

Svar til: “Bumser og Clinique pudder”

Kære Sarah

Tusind tak for dit uddybende spørgsmål om bumser og pudder, såvel som brugen af proactiv solution. Det glæder mig meget at kunne videregive mine erfaringer og min viden.

Lad mig dog lige starte med at pointere at har du fået diagnosen akne hos en læge, skal du kontakte din læge omkring behandling. Er der dog kun tale om uren hud og bumser, så kan hudpleje godt hjælpe – og jeg vil mægtig gerne rådgive :-)

Jeg kender selv til problemet med, at man prøver en masse forskellige produkter imod bumser og uren hud uden at få resultater. Og jeg har endelig fundet frem til, hvorfor det ikke virkede. Jeg kender også til de mange myter om bumser og hudpleje – og en af dem er da om bumser og pudder. Altså at pudder giver bumser. Lad mig hurtigt indskyde at pudder giver ikke bumser.

Og lad mig desuden sige, at ttroligt mange produkter mod bumser og uren hud er tilsat for irriterende ingredienser. Dette kan være naturlige ingredienser, fx eukalyptus og menthol. Problemet med irriterende ingredienser er, at de stimulere de androgene hormoner, hvilket sætter ekstra gang i talgproduktionen. Og ekstra talgproduktion medføre tit endnu mere akne og bumser.

Mit råd er derfor, at man benytter så milde hudplejeprodukter til sin hud, uden nogen former for irriterende ingredienser. Derudover skal ens cremer indeholde enten AHA syre (Alpha Hydroxy Acid) eller BHA syre (salicyl syre), der vil hjælpe cellefornyelsen af huden, samt den bakteriedræbende ingrediens Benzoyl Peroxide.

Proactive Solution indeholder BHA (salicylsyre) og nogle oplever derfor gode resultater med dette produkt. Ligeledes gør Perfect Skin Power Treat fra mit eget mærke Danish Skin Care, som ligeledes indeholder en lang række øvrige gode ingredienser bl.a. Niacinamide (a-vitamin = cellereparerende), Evitamin og Kamille Ekstrakt (begge gode anti-oxydanter).

Jeg er rigtig ked af at høre om dine problemer med uren hud og socialt samvær. Jeg kender selv til problemet og det skal helt sikkert tages seriøst. I mine hudpleje foredrag, taler jeg bl.a. med unge om, hvad de kan gøre for at holde deres hud sund og ren igennem hudpleje, kost og motion, samt hvordan de skal arbejde med evt. psykiske problemer i forbindelse med bumser.
Min største erfaring er, at bumser er et meget større problem for én selv, end det er for éns omgivelser. Hårdt sagt er ens venner ligeglade med om man har en flot eller dårlig hud, de er venner fordi de holder af og elsker dig. Det må du aldrig glemme…måske er en veninde-aften med mig og 10 af dine veninder netop noget for dig – så vil du opleve at mange af dine veninder også går med en masse hudplejeproblemer

Mht. brugen af receptpligtige piller og cremer, har jeg selv prøvet tetracyclin actavis, desværre uden at det havde nogen bedrende effekt på min akne og urene hud. Men dermed ikke sagt at produktet ikke virker. Det virkede bare ikke for mig. Jeg vil dog altid i forhold til lægemidler anbefale at du kontakter din læge. Måske du tænker at Tetracyklin er vejen frem, men din læge har måske andre forslag og alternative behandlinge metoder. I forhold til en smule bumser, så kan hudpleje dog langt henad vejen løse problemet – værre er det straks med f.eks. alvorlig akne ellerr cystisk akne, hvor man altid straks bør søge læge.

I forlængende af min anbefale til behandling af bumser vil jeg desuden meget kraftigt understrege, at spiser man en sund kost fyldt med vitaminer og mineraler (frugt og grønt), vil man opnå en helt anden udstråling og glød ved sin hud. Og sund kost, sund livstils og træning har også enormt stor effekt på huden og hudproblemer.

Bumser og pudder

Jeg vil også lige indskyde. Trods jeg tidligere har nævnt myten om bumser og pudder, så tager jeg den lige igen. Pudder giver ikke bumser.

Og jeg vil da klart anbefale dig at finde en god pudder, som kan skjule dine bumser – det kan hjælpe dig til ikke at fokusere på dine bumser på samme måde.

Pudder kan ikke fjerne bumser, men skjule bumserne. Så sørg for at sætte fokus på behandling af bumserne, imens du skjuler bumserne med pudder.

Du kunne måske overveje min pudder her

Når du bruger cremer fra lægen, fx dalacin clindamycin, vil jeg anbefale dig ikke at bruge andre produkter mod bumser og akne medmindre du først har konsulteret din læge.

Langt de fleste lægemidler mod akne vil en læge dog anbefale bruges sammen med et meget mildt renseprodukt, og ofte efterfulgt af en fugtgivende creme. Ligesom der til dagtimerne bruge en mild fugtighedscreme (med solfaktor i dagtimerne). Konsulter dog altid din læge eller hudlæge, før du begynder at bruge andre produkter sammen med lægemidler.

Generelt gælder det dog for bumser og uren hud at det er en meget dårlig ide at lade hude blive provokeret og irritere huden ved brugen af skrubbecremer med korn. Enhver form for provokation vil forværre bumser, så undgå dette. Brug for eksempel i stedet Perfect Skin Power Treat, der er en daglig peeling som blot smøres i ansiget inden creme og dermed aktivt peeleer huden igennem længere tid – skånsomt, men mindst ligeså effektivt som en ugentlig peeling (plus man undgår bivirkningerne/generne ved en ugentlig peeling).

Parabener må du i øvrigt endelig ikke blive bange for. Vælger man de rigtige parabener til brug som konservering i hudprodukter, er de meget bedre mod huden end naturlig konservering. Samtidig er “farlige” parabener blevet opreklameret, hvilket jeg fortæller mere om her.

Hud med bumser skal ikke have for fede og tilstoppende produkter og talkum kan nemt tilstoppe huden. Pas derfor på med produkter indeholdende talkum og husk at fjerne din makeup hver aften.

Slutteligt vil jeg anbefale dig at læse min kur mod bumser, som er mit simple og meget effektive trin-for-trin program til at kurere bumser og uren hud, hvor du bl.a. får:

  • Dokumenteret viden skåret ud i et forståeligt sprog.
  • En nem trin-for-trin guide.
  • Video-guides, hvor jeg fortæller dig og viser dig, hvordan du skal udføre de forskellige trin.
  • En produktliste, så du kan se, hvilke produkter du kan behandle din hud med.

– Se min kur mod bumser her.

Jeg ønsker dig den aller bedste fremtid.

Træt af bumser? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar