Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Kostråd: Uren hud og akne

Gør du alt hvad du kan for at slippe af med din akne, bumser og uren hud? Måske bruger du allerede gode hudplejeprodukter, men det er som om intet hjælper på dine hudproblemer... Hvad med din kost? Få de bedste kostråd og læs hvordan mælkeprodukter og raffineret sukker påvirker din hud.

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Kostråd: Uren hud og akne”

Hej Mads

Jeg ville bare lige høre om du har nogle gode råd til kost, hvis man har lidt urenhud?

Svar til: “Kostråd: Uren hud og akne”

Mange tak for dit brev. Jeg hjælper dig gerne med kostråd i forhold til uren hud og akne.

Det er ikke bevist at kosten har noget med akne at gøre, men for mig er det indlysende, at vores krops tilstand og hudlidelser kan blive tricket i både positive og negative retninger af vores kost. Dette opbakker mine erfaringer også.

Mange ved ikke hvor stor betydning den daglige kost har for huden! Men faktisk er kosten utrolig vigtigt, hvis du altså ønsker at have en sund krop og smuk hud, og ønsker at reducere risikoen for at få uren hud og udbrud af bumser ok akne.

Det handler ikke om at du skal være fanatisk og kun leve af nødder og spinat, du kan sagtens forsøde tilværelsen med lækkerier, bare det ikke er hver dag. Men der er nogle ting du skal undgå i din kost, specielt hvis du lider af hudproblemer, og det er blandt andet mælk og mælkeprodukter!

Naturligvis kan nogle mennesker spise noget, som andre ikke kan uden at opleve skadelige virkninger. Deres krops kemi kommer ikke så let ud af balance. Men hvis ens hud er modtagelig for udbrud, bør der forsøges med fjernelse af følgende fødevarer fra kosten:

  • Komælksprodukter (ost, fløde, mælk, is) pga. det store antal af hormoner.
  • Animalsk fedt (oksekød, svinekød, lam) pga. de mættede fedtsyrer.
  • Dybstegte fødevarer.
  • Fødevarer med indhold af raffineret sukker (såsom slik, kager, tærter, chokolade, sodavand, mad på dåse) og fabriksfremstillede fødevarer.

Ses der en bedring i huden efter en måned med ovenstående kostændringer, bør man holde sig til det så meget som muligt.

Ikke fordi du nødvendigvis skal lægge hele dit liv om i dag. Det holder sjældent særlig lang tid. Hvis du gerne vil ændre dine kostvaner til det sundere, så gør det gradvist. Begynd i det små med at supplere din morgenmad med en lækker friskpresset juice, tag en aften om ugen, hvor du forkæler dig selv med en af opskrifterne eller lav en ugentlig date med en veninde, hvor I nyder en smoothie fyldt med antioxidanter.

En sundere kost vil give dig en strålende hud, samtidig med at det vil booste din energi og dit overskud.

Jeg håber at mine kostråd kan hjælpe dig.