Hudorme og store porer

Et frustrerende og irriterende hudproblem som – heldigvis – nemt kan løses.

De fleste får hudorme, og rigtig mange plages af store porer.

Hudorme og store porer er temmelig frustrerende at plages af. Det er nemlig ikke så pænt at have i ansigtet. Med korrekt behandling kan problemet dog nemt løses!

7 fejl de fleste med hudorme og store porer begår

Mange begår fejl, når de skal behandle deres hudorme og store porer. Her får du 7 fejl, som de fleste med hudorme og store porer begår:

 • Bruger skrubbecremer

  Mange tror fejlagtigt, at hudorme skal skrubbes væk med skrubbecremer. Det er en stor misforståelse! Skrubbecremer virker ikke til behandling af hudorme, og har desuden ingen effekt på store porer. Faktisk vil skrubbecremer være med til at udtørre huden, så der blot dannes flere hudorme. Og skrubbecremer kan let give irritation og rødme i huden

 • Får dybderens behandlinger

  Dybderens er ikke løsningen på store porer eller hudorme. Begge problemer ligger i overfladen af huden, og kan let behandles, hvis det gøres korrekt. Dybderens generer blot den dybereliggende hud, så der opstår flere hudorme. Dybderens kan ligeledes få hudens porer til at fremstå endnu større.

 • Bruger produkter med parfume i ansigtet

  Parfume irriterer huden. Denne irritation får hudens talgkirtler til at trække sig sammen og hudens porer til at udvide sig. Kan du fornemme problematikken? Når talgkirtlerne trækker sig sammen, så opstår der hudorme og talgknopper. Når hudens porer udvides, så får du tydeligere porer.

 • Bruger produkter med udtørrende alkohol

  Ligesom med parfume i punkt 3 har udtørrende alkohol samme effekt på huden. Det skal dog lige nævnes, at der findes enkelte alkohol, der ikke udtørrer huden, men derimod giver fugt. Disse er Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Arachidyl Alcohol og Behenyl Alcohol. Øvrige alkohol udtørrer huden, og bør undgås i hudpleje.

 • Bruger produkter, der tilstopper hudens porer

  Der er gået mode i olie i hudpleje. Olie er dog ikke altid en god idé! Slet ikke i store mængder! Og slet ikke når olie skal smøres på huden. At rense huden i olie eller på anden måde smøre huden ind olie er med til at skabe grundlag for store porer. Det medfører tilstopning af hudens porer, så der opstår hudorme og bumser.

 • Trykker og presser hudorme

  Hudorme skal ikke trykkes, da der er stor risiko for at lave skade på huden. Det har desuden ingen effekt at trykke hudorme - så spar dig selv den tid da du blot vil gøre større skade end gavn på din hud.

 • Bruger damp, sauna og varmt vand

  Fejlagtigt tror nogle mennesker at damp er godt for huden, og derfor vælger at dampe huden for at løsne skidt og snavs. Damp kan ikke fjerne skidt og snavs i huden! På samme måde kan sauna heller ikke hjælpe mod store porer. Varmt vand er ligeledes en dårlig idé at bruge i ansigtet. Brug i stedet lunkent vand, og drop dampbad og sauna til at bekæmpe store porer og hudorme.

Det var 7 fejl, som mange med hudorme og store porer begår. Der er helt sikkert mange flere. Værst er det at:

 • Tage sol i kampen mod hudorme og store porer. Udtørring er ikke vejen frem. Du udsætter blot dig selv for skader fra solen.
 • Afrivnings masker – trods de er meget moderne på nettet. Der er rigtig mange youtube film om denne metode. Det virker ikke, men gør derimod stor skade på huden.
 • Brug af skrappe og højkoncentreret produkter. Det kan skabe allergi, irritation i huden samt alverdens andre hudproblemer.

Gør dig selv den tjeneste at droppe ovenstående fejl. Behandling af hudorme og store porer kræver ikke voldsomme behandlinger, når huden behandles korrekt.

Udfordringen med hudorme og store porer

Den største udfordring med hudorme og store porer er, at det ikke er pænt at se på, samtidigt med at det giver en ujævn hud. Hudorme og store porer smitter eller spreder sig ikke. Trods det, så vil de fleste mennesker opleve at få hudorme i løbet af livet – måske netop på grund af dårlig pleje af huden.

Vigtigt er det at huske på, at begge problemer let kan behandles. Hudorme og store porer er faktisk de to hudproblemer, som er lettest at bekæmpe.

Næse med hudorme, store porer og bumser.

Hvordan behandles hudorme og store porer?

Den gode nyhed er, at det er let at behandle hudorme og store porer. Desuden kræver det ikke skrappe ingredienser, kosmetolog besøg, dybderens eller andre hårde behandlinger. Behandling af hudorme og store porer tager dog tid – hvorfor tålmodighed kan blive en udfordring.Her får du 4 tip til behandling af hudorme og store porer:

 • Ansigtsvask morgen og aften

  Vælg en mild ansigtsvask og vælg gerne en ansigtsvask som er fedtopløselig. Gør det til en rutine at bruge denne ansigtsvask morgen og aften - så er du godt på vej til en smuk hud.

 • Begynd at bruge salicylsyre

  Til behandling af hudorme og store porer er salicylsyre uundværlig, da det nænsomt renser hudens porer, og fjerner tilstopninger.

 • Pleje og ro er vigtigt

  Sørg for at din dag- og natcreme indeholder mange beroligende og plejende ingredienser. Det kan være kamille, aloe vera, e-vitamin og a-vitamin.

 • Husk fugt!

  Hvis du døjer med store porer, så handler det om at få fugt til huden, som kan fugte hudens porer i dybden.

Kvinde med mørt vådt hår i bad
Smilende kvinde med gennemsigtige solbriller

Anbefalede produkter mod hudorme og store porer

Danish Skin Care hudplejeserien er fantastisk til behandling af hudorme og store porer. I serien får du både rens og en behandling, der indeholder salicylsyre. Du får ligeledes alle de beroligende og plejende ingredienser, der findes.

Et ordsprog lyder:

Tålmodighed er en dyd

– Det er vigtigt at huske i behandling af hudorme og store porer. Resultater ses nemlig ikke i løbet af 1-2 dage. Behandling af hudorme og store porer tager tid.

Giv gerne Danish Skin Care serien 2-3 måneder, så skulle din hud meget gerne være i bedring – hvis ikke helt fri for hudorme og store porer.

Et ekstra råd til dig der plages af hudorme og store porer, er at svede.

Naturligvis ikke pga. varmt vand, sauna eller dampbad, men ved at træne eller ved at gå en rask tur hvor pulsen kommer op, og der kommer sved på panden.

Du bør ligeledes overveje at droppe komælksprodukter
Komælk er den eneste fødevare, som er direkte årsag til bumser – herunder også hudorme.

Tag et mineraltilskud i form af zink.

Zink er god til at reparere og pleje huden. Det vil din hud kun blive glad for.

Og sørg for at få olie! Gerne fra fede fisk, men også gerne fra frø og kerner.

Olivenolie, hørfrøolie, kokosolie og alle de andre skønne olier – som desuden smager lækkert – er rigtig godt for dig, og er desuden med til at smøre din krop indefra.

Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Få mere information og hjælp til hudorme og store porer

Brug for mere information? Læs disse skønhedsguides om råd og vejledning til behandling af store porer og hudorme

Se alle skønhedsguides