uren hud

Her får du den ultimative guide til at få bugt med uren hud

Døjer du med uren hud? Her får du en ultimativ guide til at komme denne lidelse til livs. Du får strategier, metoder og produktanbefalinger.

Hvad er uren hud?

Uren hud er ikke rart! Jeg har selv døjet med det i adskillige år, og det har undervejs virkelig plaget min psyke!

Det var en kæmpe kamp at blive mine hudproblemer kvit og få selvtilliden tilbage, men heldigvis er det en kamp, som kan vindes.

Det beviste jeg, og det har mange andre heldigvis også bevist. I løbet af denne artikel får du alle redskaberne til, hvordan du kan vinde din kamp mod urenheder i huden.

Den leksikale betydning af betegnelsen “uren hud” må siges at være indbefattet i betegnelsen selv. Hvis du har uren hud, betyder det nemlig i al sin enkelthed, at du har, ja, urenheder på huden. Men hvad det vil sige at have urenheder på huden, vil jeg selvfølgelig præcisere yderligere i det følgende.

Hvis du har uren hud, vil du sandsynligvis opleve, at din hud er skinnende, befængt med bumser, røde knopper og hudorme.

Uren hud kan opstå mange forskellige steder på kroppen. Personligt generede det mig allermest at have det i ansigtet, da det ligesom er det område af kroppen, vi har sværest ved at skjule.

Vi kigger på hinandens ansigter. Det er uundgåeligt. Derfor ved jeg, at der er mange ligesom mig, der er allermest frustreret over at blive ramt af uren hud i ansigtet.

Men som sagt kan vi også blive ramt mange andre steder, for eksempel på ryggen, overarmene og brystkassen. Alle de steder, hvor vi har mange talgkirtler, vil vi være udsatte og i risiko for at blive ramt af problemet.

Hvorfor opstår urenheder i huden?

Nu har du forhåbentlig en rigtig god og solid viden om, hvad uren hud er. Inden længe fortæller jeg dig, hvordan du kan få bugt med problemet, men inden da vil jeg lige forklare, hvorfor problemet med urenhederne opstår.

Uren hud er et resultat af en overproduktion af talg, som bevirker, at talgkirtlerne tilstoppes. Trænger der skidt og bakterier ned i talgkirtlen, kan der opstå betændelse og dermed urenheder på huden.

Hvis talg er et fremmedord for dig, kan jeg fortælle, at talg er en form for væske, der indeholder kolesterol, fedt, triglycerider og voksarter. Væsken har til formål at fugte og smøre din hud og dit hår. Hvis ikke du havde talg i kroppen, ville både din hud og dit hår blive udtørret og irriteret.

Talg er derfor ikke kun noget, som personer med uren hud producerer. Alle mennesker producerer talg. Nogle er dog så uheldige at have ubalance i deres talgproduktion. Denne ubalance opstår, fordi huden enten er for fedtet eller tør.

Hvis du døjer med fedtet hud, skyldes det med stor sandsynlighed en overproduktion af talg. Dette kan have forskellige årsager. Den hyppigste er hormonal ubalance.

Læs også: Se vores ultimative guide om fedtet hud.

Døjer du med tør hud, vil din hud forsøge at kompensere for hudens tørhed. Dette vil ske ved, at din krop skruer op for produktionen er talg. Når dette sker, oplever rigtig mange desværre, at der produceres for meget, hvilket fører til udviklingen af uren hud.

Læs også: Se vores ultimative guide om tør hud.

Hvordan slipper du af med uren hud i ansigtet?

Uren hud er forfærdeligt! Det ved jeg om nogen! Hvis ikke du kender min historie, kan jeg fortælle, at jeg i utallige år kæmpede en kamp for at få bugt med uren hud, bumser og deslige.

Jeg prøvede adskillige behandlingsformer og blev i den henseende opmærksom på, at det ikke er dem alle, som er særlig nyttige.

Der var alt, alt for mange metoder samt hudprodukter, som ikke hjalp mig. Det var vildt frustrerende! Kan du nikke genkendende til de problemer? Det kan du stensikkert, siden du er endt på denne side.

Jeg bliver nødt til at indskyde, at vi mennesker er genetisk forskellige, og bare fordi en række cremer ikke havde den ønskede effekt på mig, kan de sagtens have fungeret for andre.

Hvis du døjer med urenheder i huden, vil jeg anbefale, at du først og fremmest sørger for at holde din hud ren.

Jeg anbefaler, at du dagligt vasker din hud grundigt med lunkent vand. Huden er nemlig hverken begejstret for meget koldt eller varmt vand. Når du vasker din hud, bør du bruge et ansigtsvaskprodukt. I al beskedenhed vil jeg gerne anbefale Danish Skin Cares ‘Perfect Skin Face Wash’.

Derudover udgør diverse milde kvalitetscremer mod uren hud de resterende trin på trappen til en hverdag uden hudproblemer. Med Danish Skin Cares samlede sæt får du alle de produkter, som er nødvendige for, at du kan komme din urene hud og lignende lidelser til livs.

Se Danish Skin Cares samlede sæt her!

Jeg kan ikke ofte nok understrege vigtigheden af, at du vælger dine hudplejeprodukter med ekstremt stor omhu – for det er altså altafgørende for, hvorvidt du får løst din udfordring. Derfor anbefaler jeg dig, at du bruger rigtig god tid på at sætte dig ind i, hvilke produkter der har et godt ry, og hvilke der har det modsatte.

Det, jeg siger nu, lyder lidt vildt, men det er desværre sandt. Der findes hudplejeprodukter, som i sig selv giver bumser og uren hud.

Say whaaaaat?

Det er desværre rigtigt… Nogle hudplejeprodukter har den præcist modsatte effekt end den tiltænkte.

I Danish Skin Care har jeg brugt uanede mængder tid på at udvikle min produktserie, og derfor er det uden rysten i stemmen, at jeg kalder mine produkter for de allerbedste på markedet.

Mine produkter indeholder INGEN skadelige stoffer, og tilmed passer produkterne til alle forskellige hudtyper. Vælger du andre produkter end mine, er det selvfølgelig helt okay. Så længe du bare vælger nogle kvalitetsprodukter, er jeg glad; det er det vigtigste for mig!

Hvilke hudplejeprodukter bør du holde dig fra?

De hudplejeprodukter, som jeg råder dig til at holde dig fra, er produkter, som indeholder parfumer, farvestoffer og/eller udtørrede alkoholer. Indeholder dit hudplejeprodukt et eller flere af disse stoffer, er risikoen for, at de skader mere end de gavner desværre ret stor.

Du bør i stedet gå efter milde produkter, og meget gerne produkter specifikt til din hudtype. Det deciderede behandlingsprodukt, du vælger, skal indeholde salicylsyre – allerhelst i en 2 %-koncentration.

Hvorfor?

Fordi salicylsyre er fedtopløseligt, og det kan derfor uden problemer trænge igennem fedtstoffer i huden og behandle de områder, der skal behandles.

Du gør ligeledes dig selv en tjeneste, hvis du bruger et produkt, der indeholder vitaminer og mineraler. Både vitaminer og mineraler er nemlig yderst godt for din hud.

Den sidste anbefaling, jeg vil give i forhold til valg af produkt, er, at du vælger et produkt, som indeholder solbeskyttelse. Det er faktisk ekstremt vigtigt! Din creme skal nemlig helst virke året rundt.

Solen er ganske belastende for vores hud, og hvis du ikke har påført en creme med solfilter, vil din hud bruge energi på at bekæmpe solens stråler. Den energi skal da meget heller bruges på at bekæmpe urenheder, så din hud bliver lækker og flot, synes du ikke? Det synes jeg!

Hvem er i farezonen for at blive ramt af uren hud?

Alle kan blive ramt af uren hud. Nogle aldersgrupper er dog mere udsatte end andre. Langt de fleste vil opleve, at puberteten er den periode af livet, hvor uren hud, bumser og deslige plager en allermest.

Gennemgår du andre perioder af dit liv, hvor du rammes af hormonelle forandringer, vil der også være stor risiko for, at du kan komme til at døje med uren hud. Eksempler på sådanne perioder kunne være ved p-pillestop, under en graviditet, eller hvis du døjer med stress.

Derudover kan du også blive ramt af urenheder i huden, hvis du træner rigtig meget, så hold igen på løbebåndet og med vægtstængerne! Alt med måde i hvert fald.

Du skal selvfølgelig ikke blive afskrækket fra at træne, for træning er vildt godt for din sundhed, men du kan ganske enkelt træne for meget, og hvis du gør det, vil en mulig konsekvens være urenheder, talgknopper og bumser.

Langt de fleste mennesker vil i løbet af livet komme til at døje med urenheder i huden i et eller andet omfang. For nogle vil det være i så mild grad, at det ikke er til gene, mens det for andre vil være en stor belastning, der kommer til at fylde rigtig meget mentalt.

Jeg husker tydeligt selv, hvor plaget og frustreret jeg var. Det var særligt i puberteten, jeg kæmpede min kamp, og det var altså ikke nemt! Når man er ung, er man i forvejen skrøbelig, og ens selvværd boostes ikke ligefrem af, at man døjer med uren hud.

Jeg ved derfor, hvor frygteligt det er at døje med uren hud, og hvad du muligvis går igennem lige nu!

Det er vigtigt, at du minder dig selv om, at du er fantastisk, som du er – hudproblemer eller ej! Det ville jeg ønske, at jeg havde været bedre til at minde mig selv om, dengang jeg kæmpede kampen mod hudproblemer, for den kamp fyldte virkelig meget, og den fik alt for meget magt over mit humør. Sådan bør det ikke være!

Desuden mener jeg, at man kan gemme mange urenheder bag et flot smil, så husk at forsøge at være glad, selvom det er træls med hudproblemer!

Hvis du er i puberteten og døjer med uren hud, kan jeg berolige dig med, at dine udfordringer formentlig bliver mildere med alderen. Der findes nogle mennesker med hudtyper, der gør, at kampen mod urenheder, bumser og lignende er livslang, men for langt de fleste vil udfordringen være størst i de unge år, og problemerne vil dermed aftage med alderen.

Er du en af de uheldige, der døjer med urenheder og bumser på huden, fremsender jeg hjertens gerne en kur mod bumser og uren hud til dig.

Få Kuren Mod Bumser – og bekæmp bumser korrekt

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Hvorfor slipper nogle mennesker for urenheder i huden?

Som jeg allerede har berørt, er det langt fra alle, der rammes lige hårdt af uren hud og bumser. Nogle går igennem livet uden på noget tidspunkt at føle sig belastet af uren hud og bumser, mens andre kæmper en livslang kamp for at komme belastningen til livs.

Det er ikke fair på nogen måde, at der er så stor forskel på, hvor hårdt folk er ramt, men sådan er livet desværre.

Jeg husker selv, hvor bitter jeg var på mine jævnaldrende venner, der fra naturens side var blevet skænket porcenlænsansigter, når jeg selv kæmpede en indædt kamp for at komme min urene hud til livs.

Jeg vil sige to ting!

Selvom du har uren hud, er du stadigvæk et fantastisk menneske. Et smil pynter altid, så hvis du kan udstråle glæde, vil det altid overskygge, at du har hudproblemer. Det andet, jeg vil sige, er, at alle – også dig – kan komme deres urenheder i huden til livs.

Good. Det var min lille pep-talk. Nu til det egentlige svar på spørgsmålet. Hvorfor er det, at nogle mennesker slipper for hudproblemer, mens andre ikke gør?

Der er uden tvivl flere forklaringer. Det genetiske har en vis betydning. Den hudtype, som du har, har nemlig stor betydning for, hvorvidt du er tilbøjelig til at udvikle urenheder og bumser. Derudover spiller forhold som livsstilen, brug af cremer og makeup også ind. Tilmed har livsfaser også stor betydning for, hvorvidt du udvikler uren hud eller ej.

Som jeg tidligere var inde på, oplever langt de fleste, at de er hårdest ramt af uren hud i puberteten. Dette skyldes de hormonelle forandringer, der pågår kroppen i denne fase. Alle faser, der ryster den hormonelle forandring, vil øge risikoen for urenheder og bumser. Derfor er der også mange gravide, der bliver ramt.

Som sagt kan livsstil også have indflydelse på din tilbøjelighed til at få uren hud. Jeg tør dog ikke sige noget generelt om livsstils betydning for, hvorvidt du rammes af hudproblemer eller ej.

Nogle mennesker kan knapt dufte til en pizza, uden at bumserne pibler frem, mens andre kan besøge Dominos dagligt, uden at det får betydning.

Det er så forskelligt fra menneske til menneske, hvordan vores hud påvirkes af vores kost, og på nuværende tidspunkt er der ingen forskning, der påviser en generel sammenhæng mellem bumser og usund kost.

Hvis du oplever, at chips, slik og lignende lokker dine bumser frem, kan du med fordel skære ned på dit indtag. Også selvom det er smadderlækkert med lidt sødt en gang imellem!

Selvom der ikke er noget forskning, der dokumenterer en generel sammenhæng mellem indtagelsen af usund mad og bumser, findes der nogle forskningsprojekter, som dokumenterer, at en bestemt fødevare kan have negativ indflydelse på din tilbøjelighed til at få uren hud.

Hvilken fødevare det er, berører jeg i de næste afsnit.

Hvilken betydning har kosten for ens tendens til at få urenheder?

Mange tror, fejlagtigt, at urenheder i huden og hudproblemer stort set kun skyldes en usund livsstil, herunder at spise forkert og usundt.

Der er, som tidligere berørt, udført adskillige undersøgelser med fokus på dette emne, og indtil videre er der ikke fundet nogen beviser for, at usunde fødevarer, såsom chips og slik, resulterer i uren hud.

Trods dette anbefaler jeg dog ikke, at du bare fylder gabet med søde sager. Der er nemlig mange andre grunde til at gå op i din sundhed end at undgå uren hud. For eksempel gætter jeg på, at dit mentale overskud vil blive tårnhøjt, hvis din kost primært består af sunde råvarer, der er rige på næringsstoffer.

Klik her, hvis du vil have en guide til, hvordan din kost kan hjælpe dig med at blive bumsefri. 

Som tidligere nævnt, er der dog en fødevare, som kan have negativ indvirkning på ens tilbøjelighed til at få uren hud og det, der er værre, men hvilken?

Jeg kan vidst næsten ikke trække spændingen længere…

Trommehvirvel…

MÆLK!

Resulterer mælk virkelig i urenheder i huden?

Ja, mælk kan rent faktisk være en synder, når det kommer til at udvikle urenheder på huden.

Flere uafhængige undersøgelser antyder, at komælk har negativ indflydelse på ens tendens til at få noget, der er væsentlig værre end uren hud, nemlig akne.

Akne og uren hud er ikke det samme, men du vil stort set altid også have uren hud, hvis du har akne. Du har dog ikke nødvendigvis akne, bare fordi du har urenheder i huden.

Hvis du har mistanke om, at du har akne, bør du opsøge din læge, da det er lægen, som stiller diagnogsen samt sammenstrikker en behandlingsplan.

En af undersøgelserne, der beskæftigede sig med ovenstående område, er fra 2005, og blev udført af Harvard School of Public Health.

Formålet med undersøgelsen var at afklare, hvorvidt der var en sammenhæng mellem udviklingen af akne og indtagelsen af komælk.

47.355 teenagepiger deltog i undersøgelsen, som viste, at de piger der indtog komælk, oplevede, at deres akneudbrud blev forværret.

Forskerne gætter på, at komælks negative indflydelse på akneudbrud skyldes, at komælk indeholder relativt høje mængder hormoner og bioaktive molekyler.

Dermed er der risiko for, at komælk stimulerer kroppens talgproduktion på samme måde, som vores egne hormoner gør.

Hvis du kæmper med urenheder i huden, kan du derfor med fordel overveje at droppe mælkeprodukter.

Det lyder måske ret hårdt, men du bør vide, at der findes en del fine alternativer til mælkeprodukter. Disse kaldes vegetabilske produkter, og et af mange eksempler er soya-mælk, som smager yderst lækkert.

Hvorfor får man uren hud?

Du kan få uren hud mange forskellige steder på kroppen. Herunder gennemgår jeg de områder, hvor urenheder på huden hyppigst viser sig og forklarer, hvad der kendetegner de forskellige områder.

Uren hud i ansigtet

Uren hud i ansigtet er ikke unormalt. Faktisk er ansigtet et af de steder, du hyppigst vil døje med urenheder i huden, hvilket særligt hænger sammen med, at ansigtet konstant er udsat for skidt og snavs.

Det er voldsomt frustrerende at døje med uren hud i ansigtet, for det er altså ikke bare sådan lige at skjule.

Din pande, næse og hage danner et T i ansigtet, og dette område omtales ofte som T-zonen. T-zonen er sædvanligvis yderst sårbar over for urenheder og bumser.

Uren hud i panden

Rigtig mange, der døjer med uren hud, har dette i panden. Panden er, som nævnt, en del af T-zonen, og denne zone er det sted i ansigtet, hvor huden har størst tendens til at fedte.

Nogle kan dække urenheder i panden til med hår, men dette er selvfølgelig ikke nogen varig løsning.

En varig løsning er i stedet at komme sin urene hud til livs og for at lykkes med det, vil det i nogles tilfælde være nødvendigt med assistance fra gode kvalitetscremer, for eksempel min Perfect Skin Power Treat.

Uren hud på næsen

Uren hud på næsen er på ingen måde usædvanligt. Ej heller er sorte hudorme, de såkaldte komedoner, usædvanlige på trynen. Faktisk er næsen hudormes yndlingshabitat, hvilket er jævnt irriterende, når næsen er så fremtrædende, som den er.

Næsen er, som bemærket, en del af T-zonen, som er det sted i ansigtet, hvor huden er allermest olieret.

Se også: Læs min ultimative guide om, hvordan du kommer hudorme til livs.

Uren hud på hagen

Hagen er sidste bestanddel af T-zonen. Også dette område er yderst udsat, når det kommer til at blive ramt af urenheder.

Mens det for en dels vedkommende er muligt at skjule urenheder i panden, forholder det sig anderledes med uren hud på hagen. Dette er væsentligt mere besværligt. Det kræver i hvert fald, at du har pandehår i samme længde som Sia, hvis assistancen skal være fra håret.

Nogle drenge, eller vel nærmere unge mænd, har dog mulighed for at gro et fuldskæg. Sådan et, vil kunne skjule eventuel uren hud på hagen, men det er ikke ligefrem en mulighed, som piger har.

Hagen påvirkes en del af hormonelle forandringer, hvilket udelukkende gør denne del af ansigtet til et endnu mere udsat område.

Hvis du er stresset, vil det sagtens kunne resultere i urenheder og bumser på hagen. Mange kvinder vil også opleve at døje med urenheder på hagen i forbindelse med den månedlige cyklus.

Uren hud i hovedbunden

Uren hud i hovedbunden er desværre en reel ting. Når der tales om fedtet hår, er det jo i virkeligheden hovedbunden, som er fedtet, hvilket skyldes en overproduktion af talg i hårsækkene.

Hvis din hovedbund er fedtet, er der ganske stor risiko for, at du kan komme til at døje med urenheder og bumser i hovedbunden, og det er på ingen måde særligt sjovt!

Uren hud på kroppen

Uren hud er ikke kun noget, du kan døje med i ansigtet. Rigtig mange oplever også at få problemer med urenheder andre steder på kroppen.

Det område, der oftest rammes, er ryggen. Dog er det på heller ikke usædvanligt, at brystet, overarmene og skuldrene bliver ramt af uren hud.

Benene og numsen er heller ikke hellige, og du vil derfor også sagtens kunne risikere at støde på urenheder i disse områder.

Uren hud på ryggen

Hvis du døjer med uren- og problemhud i ansigtet, er sandsynligheden for, at du også døjer med den slags på ryggen ganske stor.

Du får uren hud på ryggen af samme grund, som du får urenhederne i ansigtet, nemlig fordi huden producerer for meget fedt, som så tilstopper porerne i huden.

Ofte stillede spørgsmål om uren hud

Her hos Danish Skin Care får jeg en masse spørgsmål om uren hud, bumser og deslige. Det er super fedt, at I spørger løs. Jeg elsker at hjælpe og dele ud af min viden og mine erfaringer, så hold jer endelig ikke tilbage med spørgsmål.

Hvis du har et hud-relateret spørgsmål, så send det endelig til [email protected], så svarer jeg på det hurtigst muligt!

Herunder har jeg samlet de spørgsmål om uren hud, jeg har fået stillet allerflest gange. Jeg tænker nemlig, at det må være de spørgsmål, som allerflest er interesserede i at få besvaret.

Hvorfor får man uren hud?

Dette spørgsmål er en sand klassiker, som jeg faktisk allerede har berørt i denne artikel. Uren hud kommer som en konsekvens af en overproduktion af talg.

Denne overproduktion bevirker, at talgkirtlerne tilstoppes, og hvis der trænger skidt og bakterier ned i talgkirtlerne, vil der opstå betændelse og dermed urenheder på huden.

Hvordan fjerner man uren hud?

Hvis du døjer med uren hud og vil denne til livs, er det meget vigtigt, at du sørger for at holde din hud ren og nydelig.

Min anbefaling er, at du dagligt vasker din hud grundigt med lunkent vand. Efter at have vasket huden bør du bruge et produkt, der egner sig til ansigtsvask – lad mig i den forbindelse anbefale mit produkt ‘Perfect Skin Face Wash’.

Efterfølgende bruger du en eller flere ansigtscremer mod uren hud. Med Danish Skin Cares samlede sæt får du alle de produkter, som er nødvendige for, at du kan komme urenhederne på huden til livs, så det vil jeg klart anbefale dig.

Jeg anbefaler, at du både har en aften- og morgenrutine, hvor du vasker dit ansigt og efterfølgende bruger kvalitetscremer.

Hvad betyder uren hud på hagen?

Uren hud på hagen betyder præcis det samme som uren hud alle mulige andre steder. Det betyder, at huden har produceret for meget talg i dette område, og at ens talgkirtler er blevet tilstoppet.

Hagen er en del af den såkaldte T-zone i ansigtet, som er allermest udsat for at blive ramt af uren hud. Foruden hagen består T-zonen af panden og næsen.

Mange kvinder vil opleve, at de har en tendens til at få uren hud på hagen i forbindelse med deres månedlige cyklus eller andre begivenheder, der påvirker den hormonelle balance.

Hvis du døjer med uren hud, kan dette blive forværret af, at du måske hviler hagen mod en beskidt hånd, så det kan du med fordel tænke over.

Kan p-piller hjælpe mod uren hud?

Du kan beskylde p-piller for mange grimme ting, men rent faktisk findes der forskning, der viser, at p-piller i en række tilfælde kan have en gavnlig effekt på uren hud.

Du bør dog altid konsultere din læge angående p-piller. Jeg er på ingen måde doktor, og din læges holdning til, hvorvidt en anden type p-piller vil kunne hjælpe dig mod uren hud, er væsentlig mere kvalificeret end min. Det skader dog på ingen måde at vende muligheden med ham/hende.

Hvordan dækker man uren hud?

Uren hud er meget generende, og det er vist de færreste, som synes, det er pænt. Derfor vil mange, der døjer med urenheder i huden meget gerne dække det til.

Det er ikke synderligt svært at dække hudproblemer på kroppen til – det klarer tøj hurtigt. Det er dog straks værre med uren hud i ansigtet. Du kan gøre det ved hjælp af en god dækstift eller pudder, der er særligt beregnet til uren hud. Det kunne med fordel være Loose Mineral Powder Foundaton. Den er super god til at dække hudproblemer.

Hvorfor får man uren hud på ryggen?

Uren hud på ryggen opstår af samme grund, som uren hud opstår andre steder på kroppen. Det opstår, fordi din hud har produceret for meget talg på ryggen, så er dine talgkirtler bliver tilstoppede.
Hvis du får urenheder på ryggen, skal du ikke blive bekymret. Det er ganske normalt. Du må dog godt blive frustreret, for det er hamrende irriterende at døje med uren hud – også på ryggen!

Hvad skyldes uren hud på halsen?

Uanset om du har uren hud på halsen, i panden eller på ryggen, så er årsagen til den urene hud den samme, nemlig at der bliver dannet ekstra meget talg i en talgkirtel, som tilstoppes.

Uren hud på halsen er yderst frustrerende! Det er dog lettere at skjule end i ansigtet, da du kan tage et halstørklæde på. Denne går dog sjældent om sommeren, medmindre du har en yderst spøjs fashion-ting kørende.

Hvornår forsvinder uren hud?

Dette spørgsmål er svært at svare entydigt på, for vi mennesker har forskellige hudtyper. Mange vil opleve at have problemer med uren hud i puberteten og så sidenhen vokse fra det. Det er dog desværre ikke alle, der oplever, at problemet forsvinder med alderen.

Uanset hvor gammel du er, når du bliver ramt af uren hud, kan du dog altid gøre noget præventivt for at mindske den urene hud og komme denne til livs.

Jeg anbefaler altid, at du bestræber dig på at holde din hud så ren som mulig. Dette gøres bedst muligt med mindst to ansigtsvaske dagligt og efterfølgende brug af hudplejeprodukter af høj kvalitet.

Giver fiskeolie uren hud?

Rigtig mange laver en kobling mellem ens tilbøjelighed til at få uren hud og så den kost, man indtager. Det er dog meget sparsomt med forskning, der bekræfter en sammenhæng mellem urenheder og problemhud og indtagelse af noget bestemt føde.

Der findes, som tidligere nævnt, forskningsprojekter, der antyder, at mælk kan have en negativ indflydelse på ens tilbøjelighed til at udvikle uren hud, men det er faktisk også det… Derfor må svaret på, hvorvidt fiskeolie giver uren hud, være nej.

Dog vil jeg sige, at hvis du gang på gang oplever, at du får urenheder af nogle bestemte fødevarer, bør du skære ned på disse.

Får man uren hud af kaffe?

Igen bliver det et nej. Der er endnu ikke noget forskning, der tyder på, at du får uren hud af kaffe, så du kan bare give den gas, hvis du er fan af mokka-benzinen.

Får man uren hud af stress?

Er du stresset, er der både fysiske og psykiske symptomer, og faktisk kan et af de fysiske symptomer være, at du får uren hud.

At du får uren hud er langt fra den eneste grund til, at du bør gøre, hvad du kan for at mindske den stress, du oplever. Stress er ingenlunde sundt, og hvis korthuset for alvor vælter, kan stress gøre dig meget, meget syg.

Smitter uren hud?

Skal du være bange for at kramme din bedste ven, hvis han/hun har uren hud?

Nej, det skal du heldigvis ikke. Kram du bare løs, hvis du har lyst til det!

Uren hud smitter nemlig ikke.

Giver rygning uren hud?

Der er rigtig mange årsager til, at du ikke bør ryge. Først og fremmest er det yderst usundt for dine lunger, og det skader din generelle sundhed. Hvis du ryger, bliver din hud også påvirket af det.

Den vil blive grovere, mere grålig og mindre elastisk. Fra et hudplejemæssigt synspunkt er der derfor også argumenter for at kvitte smøgerne.

Hvis du har røget længe, og du beslutter dig for at følge mit råd og kvitte cigaretterne, er der risiko for, at du vil opleve at blive ramt af uren hud og en del bumser i perioden efter, at du har lagt smøgerne på hylden.

Det går heldigvis over! Årsagen hertil er, at din krop skal af med en masse affaldsstoffer, som er til gene for huden.

8 myter om urenheder i huden og problemhud.

Noget af det værste ved uren hud er alle de myter og løgne, der findes om emnet. De mange myter og løgne gør det nemlig svært at finde hoved og hale i feltet, og det kan faktisk også forvirre en i forhold til den optimale behandling.

Herunder har jeg samlet de 8 myter, der er i mine øjne, er de største.

1) Vand og sæbe kan hjælpe og fjerne problemet

En af de største misforståelser, der hersker omkring uren hud, er, at det kan fjernes med vand og sæbe. Det er lodret forkert. Bruger du sæbe, vil det formentlig blot forværre din urene hud, da sæbe irriterer huden.

2) Dybderens er en formidabel og nødvendig behandling

Det passer slet, slet ikke! Bumser og uren hud bør ikke fjernes med dybderens. Det giver faktisk slet ikke mening at tale om at rense huden i dybden. Urenhederne sidder nemlig i hudens overflade, og derfor skal problemet selvfølgelig løses der.

3) Kosmetologbehandlinger er de bedste behandlinger af problemet

Rigtig mange tror fejlagtigt, at kosmetologbehandlinger er bedre for huden end daglig hudpleje. Det kan hænge sammen med, at kosmetologbehandlinger er dyrere, og at vi mennesker næsten altid har en forestilling om, at dyre produkter og ydelser også må være det bedste.

Sådan er det dog ikke altid, og sandheden er, at kosmetologbehandlinger er for de dovne. Daglig hudpleje er langt bedre og mere effektivt på den lange bane. Det kræver dog, at du investerer en lille smule tid hver eneste dag i projektet.

4) Desto flere hudplejeprodukter, jo bedre

Der hersker desværre en udbredt tro på, at kvantitet er vigtigere end kvalitet, når det kommer til hudplejeprodukter. Dette er helt skævt! Med de produkter, der i dag er på hylderne, bør man stræbe efter kvalitet frem for kvantitet.

I dag kan man nemlig sagtens samle flere produkter og flere ingredienser i ét produkt. Dette havde man måske mere besvær med for en del år siden, men den kode har man altså knækket nu.

Du kan sagtens klare dig med et beskedent antal cremer i dag til at bekæmpe uren hud. Det vigtigste er klart kvaliteten af dine cremer og produkter. Hos Danish Skin Care har vi brugt uanede mængder af tid på at udvikle en effektiv hudplejeserie med alle de bedste ingredienser, der passer til alverdens hudtyper.

Serien består ikke af særligt mange produkter, men alligevel indeholder den alt, hvad du har brug for, for at få en smuk, ren hud.

Se Danish Skin Cares fantastiske hudplejeserie her.

5) Chokolade giver uren hud

Der findes ingen forskning, der påviser en sammenhæng mellem indtagelse af chokolade og at udvikle uren hud.

Der er dog meget, der tyder på, at vi mennesker reagerer forskelligt på fødevarer, og hvis du føler, at chokolade, eller andre fødevarer for den sags skyld, giver dig uren hud, kan du med fordel skære ned på indtaget af fødevare-synderne.

6) Uren hud smitter

Mange tror fejlagtigt, at uren hud smitter. Det gør det dog heldigvis ikke. Så du skal ikke være bange for at kramme nogen med uren hud eller kramme andre, hvis du selv døjer med uren hud.

7) Tandpasta kan kurere problemet

Der hersker en ret sejlivet myte om, at tandpasta kan bekæmpe bumser og uren hud. Dette er lodret forkert.

Faktisk bryder huden sig ikke særligt meget om tandpasta, som kan gøre huden rød af irritation.

8) Der findes én mirakelingrediens

Nogle mennesker tror, at der findes én magisk ingrediens, som kan sikre en smuk og lækker hud. Det havde været dejligt, men det er desværre ikke tilfældet.

Der findes mange gode ingredienser, men ingen af disse er magiske. Hemmeligheden til god hudpleje er at kombinere flest mulige af de gode ingredienser.

Anbefalede produkter

Kommentarer

68 kommentarer

Skriv en kommentar

 1. Hej Ditte

  Dejligt at høre, at du er godt igang med serien – og godt at høre, at du har tålmodighed med på rejsen :-D Det er nemlig ogås vigtigt.

  I forhold til det prikker/svier lidt i huden, så er det helt normalt ved brug af Perfect Skin Power Treat. Når det blot stopper igen efter kort tid, så er det intet – blot produkt, som arbejder med huden :-D

  Zink vil være SUPER at få anskaffet – en multivitamin kunne goså være fint at tage de næste 3 måneder, for bare lige at være sikker på at du ikke går og mangler noget :)

 2. Jeg bruger jeres produkt med salicsyre inden jeg påføre j’ers natcreme. Det svier en hel del ved de udsatte områder når jeg påfører produktet, plus igen når jeg påfører natcreme. Vil bare høre om det er normalt, eller skal jeg være opmærksom på noget??
  Kan se mere glæd i min hud, er dog ikke kommet urenhederne til livs på nogen måde her efter en uges brug, men Rom blev jo heller ikke bygget på en dag
  Jeg glæder mig til at se om nogle mdr om det har effekt på mine pigmenteringer i ansigtet, som kom i følge med min sidste graviditet for 5 år siden.. Har været så træt af at skulle skjule det med makeup gennem sommeren, hvor det blir tydeligere i solen. Vil helst undlade for meget makeup, men en Foundation er nødvendig, hvis der er mange urenheder/ujævnheder i huden ‍♀️
  Kunne læse mig til i kommentarerne, at zink skulle være godt supliment til at komme pigmenteringen til livs, så det skal købes

 3. Hej Clara

  Jeg vil da meget gerne hjælpe! Og inden du lige forsøger med alt muligt andet, så vil jeg faktisk fjerne nogle af de ting du allerede gør.

  Kort sagt. DROP kosmetolog og DROP de ugenslige eksfoliering/skrub.

  Begge dele er voldsomt hårdt for huden. Især ugentlig skrub er slet ikke løsningen i forhold til behandling af talgknopper. Ugentlig skrub er meget hård for huden, da produktet skal fjerne flere dages skidt – og dermed er der stor risiko for irritation i huden, som netop skaber endnu flere urenheder.

  Så drop endelig det! Og sæt i stedet fokus på daglig pleje af huden med gode hudplejeprodukter. Det kunne med fordel være serien her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

  Der får du fantastisk god bekæmpelse af talgknopper. Især Perfect Skin Power Treat udretter mirakler i kampen mod talgknopper.

  Vil anbefale dig at afprøve serien først, også droppe både kosmetolog behandling og specielt de ugentlige skrub og eksfoliering. Daglige hudpleje er vejen frem.

  Prøv at give serien et par måneder, så tror jeg du vil være i fantastisk god bedring med din hud. Ellers må du endelig skrive igen til os på [email protected]. Så hjælper vi gerne yderligere.

 4. Hej
  Jeg døjer med små talgknopper (silica mener jeg det hedder) på den øverste del at kinderne og har ellers normal/fin hud – ikke tør. Jeg har fået dem fjernet af flere omgange hos kosmetologer, men får små ar af det så det er jeg stoppet med. Jeg eksfolierer min hud 2-3 gange om ugen og spiser sundt. Jeg er begyndt at tænke om det er noget jeg ikke kan tåle fx mælkeprodukter? Jeg har ikke set andre end mig og min søster have så mange små på kinderne, så jeg tænker om vi har været uheldige at få et eller andet kronisk?
  Jeg har virkelig spurgt mange eksperter, så jeg håber at I kan give mig noget nyt :-)
  På forhånd tak!
  Mvh Clara

 5. Hej Tina

  Godt at høre, at du har fokus på at passe på din hud – og super at du passer på huden med solbeskyttelse.

  Solbeskyttelse er dog ikke bare solbeskyttelse. Og da du netop bruger SPF50, så tænker jeg at du ikke helt har styr på solbeskyttelse.

  SPF siger noget om UVB beskyttelse. Og er desuden en tidsfaktor – siger ikke, hvor beskyttet du er.

  Med andre ord. SPF30 og SPF50 beskytter lige godt, men i forskellig længde. Det gælder desuden, at des højere solfaktor, des større risiko for irritation af huden – og dermed hudproblemer. Derfor anbefaler Astma og Allergi Danmark SPF15 til ansigtet, hvilket Kræftens Bekæmpelse også gør.

  Desuden skal du være obs på, at din solcreme OGSÅ indeholde UVA solfilter. Mange solcremer indeholder kun UVB solfilter – specielt dem købt i udlandet. For at du er komplet beskyttet skal din solbeskyttelse både indeholder UVA og UVB beskyttelse. Perfect Skin Day Protector indeholder både UVA og UVB solfilter, SPF15 – og er en perfekt creme til brug i ansigtet på daglige basis – 365 dage om året, så din hud er perfekt beskyttet netop 365 dage om året (husk desuden at påfør ekstra creme til ansigtet i løbet af dagen, hvis du sveder, bader eller på anden måde foretager dig noget, som fjerner cremen fra dit ansigt – f.eks. tørrer dig i ansigtet)

  Du finder dagcremen her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-perfect-skin-day-protector/

  Med hensyn til dine mørke pletter – pigmentskader, som de hedder (nogle kalder dem solskader) – så kan du nemt behandle dem med Perfect Skin Power Treat. Et super godt produkt, mod misfarvninger i ansigtet, såvel som ujævnheder og urenheder :)

  Du finder produktet her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/perfect-skin-power-treat/

  Rigtig skøn påske!

 6. Hej Mads.

  Alt det der skal gøre med cremer , har jeg gjort i mange år bruger fugt crem med solfaktor 50 de sidste 10 år, samt natcrem, jeg har haft en gang før de brune pletter i hoved 2 styks og fik dem fejrnet med lacer, men ja selvfølgelig kom der skåbe på og da det selv faldt af var min hud bare så pæn, og det gør altså ikke så ondt du skriver,det er en bærnde/varm fornemmels ganske få sekunder, men selvfølgelig hvis man har mange er det ikke rat. det er så pænt. men nu efter 10 år er der kommet 3 pletter i ansigtet, og jeg har i 40 år passede min hud men fugt nat cremer solcrem osv. Jeg har set når jeg har brugt selvbruner så kommer de brune pletter frem, men en mild skrubbe crem fra dremalogica så forsvandt de. Men forstår ikke selvbruner giver pletter, jeg er ikke den eneste der får dem. Ved du noget om det?

 7. Hej Maja :-)

  Fedt at du allerede bruger min hudplejeserie :-D Og er glad for den… jeg skal naturlgivsi meget genre hjælpe dig med din hud :-D Så du undgår at tørre ud :-D

  Først og frememst dog lige et STORT high-five for at allerede har fokus på at få olie! Det er SÅ vigtigt!

  For at få ekstra fugt til huden, så er det hurtige råd at du bruger en større mængde creme – det kan i langt de fleste tilfælde løse det.

  Ellers kan jeg anbefale dig at tage forbi nærmeste større supermarked og anskaffe dig en omgang mandelolie – vælg endelig den billige fra fødevare afdelingen, til 20-30 kr… du betaler hurtigt flere hundrede for de flotte flasker med mandelolie i kosmetik afdeling.

  Hver aften efter Perfect Skin Power Treat, så tager du 2-3 dråber – endelig ikke mere – og kommer på et par fingre, som du gnider henover ansigtet. Vent lige et par minutter og afslut så med den grønne creme.

  Med dette trick vil du virkelig booste din hud med massevis af fugt – som ikke tilstopper – natten igennem :-D

 8. Hej Mads

  Jeg døjer med meget tør hud, og oplever at få mange små urenheder, som jeg mistænker forværres ved min tørre hud. Kan du anbefale noget jeg kan bruge for at give min hud mere fugt?

  Jeg anvender dine produkter, og er utrolig glad for dem. Jeg kan mærke god effekt på hudproblemer jeg har haft længe. Men jeg har fortsat problemer med tør hud, og synes perfect skin power treat kan have tendens til at udtørre min hud lidt ekstra.
  Jeg tager olie (udos choice og fiskeolie) og spiser fedtsyrer generelt (nødder/avokado).

  Har du nogen gode råd?

  Mange kærlige hilsner
  Maja

 9. Hej Lasse

  Fedt du allerede har læst min bog – håber du kunne bruge informationen i bogen :-D

  Og hvor er jeg da super ærgerlig over at høre om din eksem – men super at du allerede er i behandling hos lægen! Eksem skal behandles hos lægen :)

  Du kan dog ganske fint bruge hudpleje til at pleje din hud ellers – og bekæmpe dine urenheder i huden.

  Danish Skin Care serien er super skånsom for huden og indeholder ingen skadelige ingreidenser, så du kan fint bruge den på din hud :-)

  Du kan bestille et samlet hudplejesæt til din hudtype her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

 10. Hej Mads

  Jeg skriver til dig fordi jeg har købt din bog (sund krop, smuk hud) og jeg er vild med den.

  Jeg har dog eksem i ansigtet (seboreisk eksem) hvor jeg også bruger en creme på recept som allerede gør min hud rimelig fedtet. Ville jeg kunne bruge dine produkter alligevel? Og vil det genere mit eksem og gøre det værre?

  Jeg har nemlig fået ret meget uren hud på kinderne og halsen og generelt i hele ansigtet efter jeg er startet på min receptpligtige creme.

  Håber der er noget at gøre! :-)

 11. Hej Christina

  Ja, et gælder også laktosefri mælk – det er nemlig ikke laktosen, som driller… desværre… eller havde det været nemt blot at vælge laktosefri mælk.

  Hvad du istedet kan vælge er mandeldrik, havredrik og soyadrik :)

 12. Når du nævner at mælkeprodukter, ikke er optimalt at indtage når man har urenhud. Er dette også laktosefri-mælkeprodukter?

 13. Danish Skin Care
  Hej Mads
  Tak for dit hurtige svar. Er der forskel på pakker ift. Om det er til tør eller fedtet hud? Jeg er lidt nervøs for, om jeg skulle have bestilt til fedtet hud i stedet

 14. Hej Astrid

  VElbekom! Fedt du kigger med :-) Og mange tak for din bestilling – håber du må blive virkelig glad for min hudplejeserie.

  Trods du kun har urenehder omkring hagen, så vil jeg KLART anbefale dig at bruge serien i hele ansigtet – med Danish Skin Care serien får du jo MEGET MEGET MEGET mere end blot bekæmpelse af urenheder. Du får super god daglig pleje af din hud – så få endeligt det rundt i hele ansigtet :)

  med hensyn til resultat, så er det altid et svært spørgsmål. Hud er forskelligt fra person til person – og derfor også hvornår man ser resultat. Men vil da anbefale dig at give serien en fair chance… plejer at anbefale i hvert fald 3 måneder, men du skulle gerne begynde at se resultat på din hud i løbet af nogle ugers behandling :)

  Skriv endelig altid gerne igen, hvis du har flere spørgsmål – altid klar til at hjælpe :-D

 15. Hej Emilie

  Sikke en skøn hilsen! Mange tak for den :)

  Og jo, Perfect Skin Power Treat vil være super god for dig til behandling af dine talgknopper… og du kan selvfølgelig fint kombinere produtket med produkter fra et andet mærke. Blot vær obs på, at det er gode produkter – der er virkelig meget skidt på markedet! Så pas på, at du ikke spilder dine penge. Sørg for at tjekke ingredienslisten for skadelige ingreidenser og især tjek for parfume og farve :)

  Ellers kan jeg også anbefale dig hele Danish Skin Care serien – der får du en super god hudplejeserie! Fyldt med alt det, som din hud har brug for – og virkelig effketiv til at bekæmpe urenheder såsom talknopper og urenheder :)

  Du kan bestille et samlet hudplejesæt til din hudtype her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

 16. Hej Mads

  Hvor er det dog fedt, endelig at finde et site/firma, hvor man får god og brugbar vejledning omkring ens hud – det er virkelig skønt
  Jeg har en del talgknopper i panden og en lille smule på hagen samt meget få urenheder begge steder også (i perioder, dog mest i panden). Vil dine produkter kunne hjælpe på dette? I så fald, ville jeg så evt. kunne bruge din “Perfect Skin Power Treat” sammen med et andet mærke ansigtsrens samt dagcreme?

  Endnu engang tak for god rådgivning, den er tip top – og ser frem til at høre fra dig!

 17. Hej Mads
  Tak for første video
  Jeg har allerede bestilt et samle-sæt. Min urene hud er primært centreret på hagen – men skal jeg bruge cremerne i hele ansigtet alligevel?
  Kan du sige noget om, hvornår man kan forvente at se et resultat?

  Tak for god rådgivning, jeg håber det vil hjælpe!!

 18. Hej Mads.
  Tak for en god video.
  Hvilken A-vitamin dagcreme og natcremem vil du anbefale? Jeg har en fedtet t-zone og tørre kinder samt urenheder og begyndende fine linjer.

 19. Hej Puk

  Fedt at du har fokus på at leve sundt :-D Det er vigtigt.

  Og ja, der er mange reklamer på nettet – men du skal nu ikke flade i fælderne. Istedet for at tro på reklamerne, så tjek ingredienslisterne – mange gange er disse produkter som lover guld og grønne skove ikke ret meget mere end et par ingreidenser på ingredienslisten. Jeg har sågar set en rynkecreme, som kun var olie og lidt emulgator… IKKE engang bare én anti-oxidant… hehe…

  Så pas på, at du ikke bliver snydt.

  Og lad være at tro på én mirakel ingrediens. Der skal mere end én ingreidns til at være sund – både når det kommer til huden, men også når det kommer til kosten.

  Tænk på hudpleje ligesom din hud. Du ved godt at blåbær er sunde, men du ved goså at du får ondt i maven, hvis du spiser MANGE blåbær… sådan gælder det også for huden. Der skal lidt godt af mange forskellige gode ting til :-D

  Mit fokus med min hudplejeserie er netop at kombinere alle de ingreidenser, som forskning har vist virker. Derfor får du også en hudplejeserien, når du vælger Danish Skin Care hudplejeserien, som hjælper på en LANG række hudproblemer – selvfølgelig proppet med anti-aging og anti-oxidanter :-D

  I forhold til dine negle, så kan du forsøg at spise mineralet zink – fås i de fleste helsekost forretninger. Enkelte apoteker har det også. Zink er GENIALT til at reparere og genopbygge, hår hud og negle :-)

 20. Hej Mads
  Jeg er super glad for, at følge med, på alle måder. Dog lever jeg lidt et hektisk liv, så alt det gode, bliver ikke udført 100% til fulde. Jeg har dog et par spørgsmål, du fokusere rigtig meget på, at huden ikke skal tilføres noget der kan irrettere den. Her den seneste tid er Skin Rivival og andre ligne produkter, blevet reklameret for, at give fine linjer, behandle rynker og bekæmpe problemer med porer og urenheder. Kan det passe, og er det overhovedet godt for huden?

  Jeg prøver at leve så sundt som muligt, jeg har mælkeallergi, og ved hvis jeg spiser mad der indeholder gluten, kommer der epedimire at talgknopper på mine overarme. Har du nogle idéer til dette problem?
  +Bonus: jeg har en fedtet hudtype i ansigtet.

  Et sidste spørgsmål. Mine negle ender ofte med at flække og sprække, og bliver rigtig grimme, hvad kan man evt spise, tilføre eller andre ting, der kan forbedre neglene? Jeg har prøvet en masse forskellige negleprodukter, det virker ikke i længden :(

  Tusind tak for alt din guidning og gode råd, dejligt med en, der fokusere på helheden og samspillet mellem kost, produkter, motion og selværd for at opnå det bedste resultat og velvære.

  Hilsen Puk

 21. Mange tak for din søde hilsen – fedt du kigger med og FEDT at du vil igang med mine produkter. Det er jeg sikker på, at du vil blive rigtig glad for :-D

 22. Hej Mads :) Tak for din gode video.
  Det er dejligt med noget viden omkring hvad der er godt at bruge og hvad der er mindre godt. Har selv prøvet en masse forskellige produkter, dog uden held endnu. :( Har døjet med uren hud længe så glæder mig til at få bestilt din hudplejeserie, har i hvert fald hørt en masse godt om den så nu skal den prøves! ;)

 23. Hej Pernille

  Fedt at høre, at du har lyst til at komme igang med mine produkter – er jeg sikker på, at du vil blive vildt glad for. Virkelig nogle lækre produkter, som jeg er sikker på du vil blive temmelig overrasket over, hvor effketive faktisk er – trods de er meget skånsomme for huden :-D

  Udfra din beskrivelse af din hud, så er jeg helt sikker på at du skal have sættet normal-tør. Det vil være de rette produtker til dig:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

  Hav en skøn dag :-D

 24. Hej Mads! Jeg overvejer at prøve dine produkter, men er i tvivl om det skal være dem til tør eller fedtet hud. Min hud er meget rød og sart, og jeg er efterhånden ret sikker på, at jeg desværre lider af rosacea. I t-zonen og specielt på næsen bliver jeg fedtet i løbet af dagen, men ellers er min hud tør og føles stram og lidt varm. Derudover får jeg tit urenheder på især hagen, som jeg går ud fra skyldes noget hormonelt. Håber at du kan hjælpe :)

 25. Hej Jasmin

  Spændende, at du er ved at uddanne dig til kosmetolog :-D Vil helt sikkert ønske dig held og lykke! :-D

  I forhold til Dermalogica, så vil jeg næsten nødig sige noget dårligt om en kollega – de har dog nok en lidt anderledes tilgang til behandling af uren hud. Og jeg er nu stor fortaler for at vi plejer huden mildt og skånsomt, og egetntlig undgår at irritere huden, men sørger for at styrke huden – således at huden kan bekæmpe problemer selv.

  Sikker på, at du vil blive vildt glad for at komme igang med min hudplejeserie, som du kan finde heer:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

 26. Hej Mads, jeg går meget op i min hudpleje og bruger dermalogica er det skidt ? Ved der er nogle af de ting i som fx lavendel og i dermal clay cleares mentol/kamfer. Jeg spiser meget sundt og går meget op i det hele men meget af mit kommer på hagen så tænker det hormonelt og kommer inde fra, syntes bare jeg spiser meget sundt (går virkelig op i ærnering og ved meget da jeg snart er færdig uddannet på Nordsjællands kosmetologskole i Hillerød) men jeg får stadig uren hud :/ Mvh Jasmin

 27. Hej Sabrina

  Skønt at høre, at du er glad for mine produkterne – og super fantastisk at du allerede efter kun 1 måned kan se gode resultater :-D

  I forhold til masker, så er svaret enkelt – nemlig ja ;) Jeg vil bestmet ikke anbeflae dig at begynde at bruge masker.

  Tænk på det lidt ligesom din kost. Det er langt bedre at spise sundt dagligt, end blot at spise sundt én gang om ugen… og sådan kan det også siges med hudpleje. Det er den daglige hudpleje, som har virkning – ikke at du bruger en maske én gang om ugen (eller måneden)

 28. Hej Mads
  Jeg har brugt din serie i lidt over 1 måned nu og kan allerede se og mærke store fremskridt – det er simpelthen så dejligt !!
  Du siger masker ikke er godt for huden, gælder det alle masker? Jeg købte nemlig i starten af året en muddermaske fra Nuskin som også skulle være rensende mod urenheder. Jeg har dog holdt pause med den, mens jeg har brugt din serie, så ikke det blev for meget for min hud.

 29. Hej Jannie

  Dejligt at høre, at du har lyst til at komme igang med mine produtker – sikker på, at du vil blive rigtig glad for mine produkter :-D

  Og de er da virkelig et super godt fødselsdagsønske :-)

  I forhold til masker, så vil jeg aldrig anbefale dem – de er virkelgi ikke gode for huden!

 30. Hej Mads, kunne godt tænke mig at prøve dine produkter, rart nok at få råd fra en som selv har døjet med uren hud, så man ved man får den rette hjælp, har ikke lige råd til det nu men regner med at ønske mig hele sættet i fødselsdagsgave, har et spørgsmål, skader det at bruge ansigtsmaske hvis det kun er virkelig sjældent og selvom at det fra naturlige midler og uden parfume, og har en skrubbemaske jeg bruger en gang om ugen som også er uden parfume og helt naturligt skader de to ting også selvom jeg kun bruger dem ikke så tit.

 31. Hej. Jeg har set dine videoer, og kunne godt tænke mig at prøve det, da jeg altid har haft meget uren hud. Men mit spørgsmål er: om du ikke har en serie, som stadig virker godt, men ikke er ligeså dyr som den til 978 – på tilbud.
  Kh.

 32. Hej Tina

  MANGE tak for din søde hilsen! Fedt du kigger med og super sejt, at du deler min interesse for hudpleje og ikke mindst min tilgang til behandling af huden :-D

  Du kan godt glæde dig til mine kommende film, jeg har så meget mere information klar til dig :-D

 33. Hej Mads, tak for din video, den er jeg glad for at jeg så. Jeg synes at du har en stor viden om behandling af uren hud, jeg har også selv læst og studeret mange af de ting som du kommer ind på, og jeg kunne godt lide at du bl.a. tager udgangspunkt i dig selv og jeg glæder mig til at komme igang med din simple hudpleje. Jeg har også både været til kosmetologer og hudlæger og har fået både laserbehandling og stærk medicin, pillerne hjalp, men da de bl.a. indeholdt antibiotika, var jeg ikke så glad for at skulle tage dem resten af mit liv. Derfor håber jeg at dine anbefalinger virker og jeg glæder mig til at komme igang med dine anbefalinger.
  Jeg kan sagtens genkende dine beskrivelser af hvordan man har det når ens hud ikke er pæn, jeg påvirkes på præcis samme måde, jeg kan ligefrem blive i dårligt humør og ikke have lyst at gå uden for en dør.
  Jeg glæder mig til dine næste videoer.
  Mvh
  Tina

 34. ABSOLUT!

  Danish Skin Care hudplejeserien – som jeg har udviklet – er for alle og alle hudtyper… uanset alder, køn og hudproblemer. Serien sætter sandt nok fokus på at bekæmpe urenheder, men har du ingen … så er der jo bare intet at bekæmpe også vil du med serien have langt mere fokus på blot at pleje og vedlige holde din hud… så du ikke får urenheder.

  Min serie indeholder jo desuden langt mere… du får både solbeskyttelse, masser af anti-aging, mange forskelige vitaminer, mineraler og aktive ingredienser… samletset får du en komplet hudplejeserie, som plejer og behandler din hud optimalt – med alt det, som den har brug for.

  Og du vælger blot udfra hvordan din hud er mest. Ingen har “normal” hud… vi er alt mest tør eller mest fedtede i huden…

  Så vælg serien udfra hvad du mener din hud er mest – måske du føler du har tendens til at være lidt tør i løbet af dagen… så vælger du serien til normal-tør… eller måske du har tendens til at skinne en smule i pangen/på kinderne sidst på dagen, så vælger du serien til normal-fedtet hud.

  Du kan bestille et samlet hudplejesæt til din hudtype her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

 35. Hej mads,
  Vil du anbefale dine til produkter til dem, der ikke problemer med deres hud. Min hud type er normal og jeg kan at dine produkter er normal til tør hud og normal til kombineret hud.

 36. Danish Skin Care
  Tak for det! Jeg har faktisk bestilt et sæt hudpleje, jeg tænker at det jo må komme an på en prøve ;)
  Godt nytår :)

 37. Hej Karen

  Fantastisk at høre, at du kan bruge mine råd – og super fedt at du rent faktisk stiller spørgsmål og er mistænkelig også ved det jeg siger… allerede derved, så føler jeg at min mission er lykkedes :-D

  Og naturligvis har jeg tonsvis af kilder, som jeg kan linke til… og vil du gerne få dem igennem, så kan du jo starte med at kigge disse igennem:

  https://www.danishskincare.dk/kilder/

  Men det er tung læsning… hehe… men har det din interesse, så kommer du nok hurtigt kilderne igennem :-D

  Rigtig godt nytår :-D

 38. Hej! Tak for video :) det lyder jo rigtig godt. Jeg er som mange andre også træt af alle mulige løsninger der nærmest bare forværrer min tilstand med uren hud. Så det kunne da være dejligt hvis dette var vejen frem!
  Jeg kan dog ikke lade være at være skeptisk, for er det ikke bare endnu en salgstale og endnu en løsning som ikke kommer til at virke… Netop som du beskriver markedet.
  Det forskning som du taler om, er det noget du evt har links til et sted? Så man kan være lidt kilde-kritisk ;)
  Overvejer da bestemt at prøve dine produkter, da det også lyder som mere naturligt og mildt for huden.
  Mvh. Karen

 39. Hej Nanna

  Fedt du kigger med – og tak for din hilsen… Virkelig glad for at kunne inspirere dig til at sætte fokus på de gode ingredienser i hudpleje :-D At din creme dufter af mandel fordi der er mandelolie i – det er helt ok… mandelolie er ikke en af de tilstoppende olier.

  Jeg vil dog nødig sige om din creme er god eller dårlig – når jeg ikke har set ingredienslisten – men at der ikke er parfume i er super og at der er mandelolie er helt ok. Håber dog at du tjekker hele ingreidenslisten også for farve – og er obs på at der gerne skal være MANGE forskeliige vitaminer, mineraler og aktive stoffer i din creme … så det eneste, som plejer din hud ikke blot er mandeolie.

  Og netop derfor vil jeg heller ikke anbefale Neutral – de har jo godt nok fjernet alt det skadelige. De har så bare ikke kommet noget nyt godt i, istedet… så egentligt er Neutral blot fugt – og ingen pleje af huden. Og det er da lidt øv…

  I mine hudplejeprodutker har jeg PROPPET massevis af gode ingredienser i – samtidigt med at jeg har fjernet allt dte skadelige. Blot i dagcrmene er der mere end 30 forskellige ingredienser, som hver især hjælper til med at pleje og behandle huden – for at nævne et par af ingreidenser, så kan jeg nævne Aloe Vera, A-vitamin, C-vitamin, B3-vitamin… og mange mange flere…

  Du kan bestille et samlet hudplejesæt til din hudtype her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

 40. Godt initiativ du tog ! Selvom jeg ikke helt vil erkende det overfor mig selv og hellere fortrænger det, så gør det noget ved mig, mit selvværd, min selvtillid og selvsikkerhed, at min hud er medtaget, svært ramt af urenheder og det gør ofte ondt:( jeg følger i hvert fald din første video lidt, så langt så godt.

  Spørgsmål: på min creme står der ikke noget om parafume, men at den indeholder mandelolie. Så den dufter jo lidt af mandel, er det svar nok for mig til at sige jeg bør finde en anden hvis jeg skal følge dit råd eller er der undtagelser med duft? Har nemlig været overbevist om olie skulle gøre noget godt for min hud, af samme årsag valgte jeg den�
  Er det dine produkter eller et produkt fx fra mærket “neutral”, der går an efter din overbevisning?
  ����

 41. Hej Lærke – og velbekom :-D Dejligt at kunne hjælpe dig – og mange tak fordi du kigger med :-D

  i forhold til at sige noget om behandlingstiden, så er det næsten umuligt… det afhænger jo enormt meget af omfanget du er plaget og hvordan du behandler din hud… men følger du mine råd, og bruger Danish Skin Care serien – så vil jeg da mene du er i virkelig god bedring i løbet af nogle måneder.

  Hvornår du så er helt bumsefri, det kan kun tiden vise… men i løbet af 2-3 måneder så vil du være i gevaldig bedring :-D

  Du kan bestille et samlet hudplejesæt til din hudtype her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

  Rigtig dejlig mandag!

 42. Hej Mads
  Hvor lang tid ville det generelt tage at fjerne alle urenheder med dine råd?
  Denne video var super med godt indhold og information. Jeg har lært rigtig meget af de to første videoer, og jeg glæder mig meget til den næste.

 43. Danish Skin Care Tusind tak for svaret Mads! Vil lægger masken til side. Ville lige høre om du kan anbefale nogle gode hudplejeprodukter?
  Vil helt klart også tjekke dit eget mærke ud;))

 44. Hej Emma

  Velbekom – fedt du kigger med. Og super sejt at du allerede er igang med at kigge på dine produtker :-D

  Med hensyn til din maske, så vil jeg egentligt fraråde din – for ja, du får altså ikke ret meget ud af at bruge en maske. Plus der er langt større risiko for at du laver skade.

  Tænk eventuelt på masker lidt ligesom kun at spise sundt én gang om måneden. Du ved godt at skal du virkelig være sund, så bør du spise sundt hver dag – det kan du med daglig hudpleje. :-D

 45. Super god video, virkelig lærerig og spændende! Har lige tjekket mine hudpleje produkter og kunne ikke se om de indeholdte parfume, men har slet ikke tænkt over, hvor meget duft de havde i sig! Vil 100p følge din gode råd og gøre min hudplejerutine til tre nemme steps, til en fast og enkel vane. Dog har jeg ikke så slem uren hud, men det skifter super meget. Jeg er trosalt selv en teenager, men ville høre om det stadig er okay at bruge masker en gang imellem? Jeg har nemlig en fra mærket Biotherm og holder super meget af den, den er bare lidt grøn i farven. Men har ikke oplevet at min hud har været irriteret af den? Synes du at jeg skal holde en pause med sådan nogle produkter? Eller?

 46. Hej Mads,
  Jeg håber du kan hjælpe mig med at vælge typen af cremer..

  Jeg har tendens til at skinne i t-zonen – dog bruger jeg også en Bb-creme for at dække det værste i hovedet som måske er den der fedter. Ellers har jeg følelsen af tør hud i ansigtet når jeg lige har vasket det… nu bevæger vi os så ind i vinterperioden, skal højst sandsynligt på nogle piller mod uren hud i 6 mdr. som vidst nok udtørre huden, så er møg hamrende i tvivl om hvilken hudtype jeg skal bestille til?

  Håber du kan hjælpe og på forhånd tak :-)

 47. Hej Caroline

  Ja, hudorme er nogle træls små størrelser… forstår da udemærket, at du gerne vil dem til livs. Pæne er de bestemt heller ikke på huden!

  Men at rense huden er dog langt fra nok for at kunne bekæmpe hudorme eller andre urenheder i huden. Der skal altså lidt mere til… så vil da anbefale dig at kigge nærmere på min hudplejeserie, hvor du får 4 produkter – disse ville effektivt kunne hjælpe dig af med dine hudorme :-)

  Du kan bestille et samlet hudplejesæt til din hudtype her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

  hav en super skøn dag!

 48. Hej, jeg har mest hudorme omkring næsen, jeg renser min hud med produkter fra beaute pacifique og synes ikke det hjælper om næsten

 49. Hej Jensia

  Uhh… dejligt at du havde en god snak med matas-damen :-) hehe… og sikke det lyder til, at du har fået købt en masse produkter… Håber du fik, hvad du kom efter – og ikke bare, en masse der blev solgt til dig ;-)

  I forhold til om det er gode eller dårlige produkter, så kan jeg ikke sige så meget – ville gerne, men må indrømme at jeg ikke er 100% inde i alle mine kollegaers produkter… så at sige ja eller nej, udfra blot et navn. Det kan jeg ikke – du er nødt til at tjekke ingredienslisterne… eller også skal jeg da i hvert fald lige se ingredienslisterne, så jeg kan skimme dem igennem. Du kan eventuelt sende til [email protected] – hvis du vil at jeg eller en af mine dygtige medarbejdere skal kigge ingredienslisterne igennem :-)

  Hav en skøn mandag!

 50. Hej Mads!
  Jeg er har været en tur nede i matas og fik en laang forklaring på forskellige produkter osv. Endte så med at købe: Cleaning foam, cleaning water og day & night moisturizer fra Tromborg og Superstart skin renewal booster fra Elizabeth Arden.. Jep! fik lige brugt en del penge der!
  Men er det et dårligt køb?? � Når jeg dufter til det, så er der altså en eller anden duft, men kan ikke helt se på dem om der skulle være noget dårligt i..? Og den fra Elizabeth Arden er der ingen ingrediensliste på.. �
  Håber at du kan svare på mit spørgsmål. Er ved at være godt træt af at have så uren hud!! �
  Mvh. Jensia

 51. Hej Jasmin – tak fordi du kigger med … og super fedt at du kan bruge min vejledning :-D

  hmm… en a-vitamin creme til 100 kr, det kan jeg desværre godt nok ikke lige hjælpe med. Jeg kan dog hjælpe med en a-vitamin creme, som desuden har 36 andre super fantastiske ingredienser – både e-vitamin, c-vitamin og solbeskyttelse.

  Den finder du her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-perfect-skin-day-protector/

  Hav en super skøn dag!

 52. Hej Mads!
  Har lige set din video til ende, og den er virkelig fantastisk. Jeg lærte en hel masse nye ting som jeg slet ikke vidste var forkert. Man stoler jo efterhånden på alt hvad der står bag på produkterne, men nu hvor man ved at de ikke er sunde overhovedet, så kan man godt forstå hvorfor det så hellere ikke har virket! :3
  Jeg er normalt ikke en person der har været ramt af bumer eller urenheder, men lige pludselig er jeg bare blevet bombaderet, og jeg har prøvet ALT efterhånden, så er så glad for at jeg har fundet dig og dine fantastiske videoer! :)
  Jeg har smidt alle mine produkter ud, og skal til at købe nyt ind. Jeg har dog et spørgsmål:
  Har du et navn eller link til en creme med A – vitamin i? Og gerne en der ikke koster mere end 100 kroner da jeg er studerende og pengene er små! :(
  På forhånd tak og endnu engang et stort kado til dig og dine videoer! :) :)

 53. Jeg vil så efterfølgende lige lave et lille input, hehe.
  Jeg har haft samtlige hudplejeprodukter, hvor man undervejs i rutinen skyller ansigtet – (det kan jeg se man også gør i den hudplejeserie, som du anbefaler mig). Jeg ved bare nu, at jeg sommetider ikke orker at skylle mit ansigt morgen – aften… (det lyder nok plat.. – but it’s true). Så kan man måske eventuelt få noget, hvor man måske bare smører en cream i ansigtet eller lignene? Alså i din hudplejeserie..

  Sidste spørgsmål: Kan man købe “Danish skin care” i håndkøb, eller skal man bestille det over internet?

 54. Hej Mads
  Igen rigtig god video. Gode råd samt tips som jeg helt klart vil benytte mig af!
  Jeg har lige et spørgsmål angående hudplejeprodukter..
  Jeg fandt ud af, at du i din sidste video ville anbefale, at bruge hudplejeprodukter uden parfume. Jeg undersøgte så mine produkter, hvilket resulterede i at der desværre er parfume i de fleste af mine hudplejeprodukter, øv bøv.
  Jeg har nu døjet med urenheder i et par år, og har prøvet samtlige produkter som ikke har hjulpet, som jeg ønskede.
  Jeg vil nu høre dig, om du har nogle produkter som du ville anbefale, og som rent faktisk virker!

 55. Hej Niklas

  uhh… det var et meget specifickt spørgsmål – og stadigvæk temmelig diffust. Det hurtige svar er, at overdrivelse er aldrig godt!

  Lidt mere specifickt, så kender du måske ordsproget: “for meget og for lidt, fordærver det gode”

  Og sådan er det faktisk også med protein. Selvom protein er godt og vigtigt for os, så skal det ikke overdrives.

  Du har måske også prøvet at spise MANGE jordbær – og ja, jordbær er sunde og indeholder flere gode ting… MEN, spiser du virkelig mange… så får du mavepine.

  Altså for mange jordbær er skidt … og gør skade på dig selv…

  Ligeledes gælder det med protein – og ligeledes gælder det med alt andet :-)

 56. Hej Mads.

  Kan et højt indtag at proteiner fra fisk, æg, kylling og oksekød have en negativ effekt på uren hud ?

  Mvh. Niklas

 57. Hej Barbara – og WAUW! 1000-tak! :-D Hvor er du fantastisk sød! Sikke en besked at åbne og læse… mange tak for din utroligt søde feedback! :-D

  OG kæmpe tak fordi du kigger med i mine film – og følger min vejledning :-D Det er jeg super glad for – og enormt glad for allerede at kunne have hjulpet dig til at være gladere for dig selv :-D

  Vil glæde mig VILDT til at høre, hvordan det går dig , når du kommer igang med mine produkter – er sikker på, at du vil ELSKE dem :-D I hvert fald vil jeg rigtig rigtig gerne høre fra dig igen om nogle måneder, når du rigtig er kommet igang med at følge min vejledning :-D Jeg kan roligt sige at min mandag allerede er TOP-fantastisk efter din skønne besked her :-D :-D :-D

  Hav det virkelig fantastisk!

 58. Hej Mads,
  Hvor er det bare fedt at have set dine videoer, de har været en kæmpe hjælp!! Jeg er 26år og har døjet med uren hud i over 10år nu. Jeg kan nikke genkendene til stort set alt det du har beskrevet, og det er især den sidste video der gav mig en klump i halsen. Jeg havde en vis skepsis da jeg skrev min mail for at kunne se videoerne, og kan huske at jeg tænkte at det sikkert endnu engang er et nytteløst forsøg på at komme mine hudproblemer til livs.. Til min store overraskelse så jeg for første gang en, der selv har været igennem alle de følelser og usikkerheder der sætter sig i ens indre, når man har uren hud. Du fortjener et stort cadeau for din store arbejdsindsats, samt passion for at hjælpe andre der gennemgår det samme som du selv har oplevet.

  Dine videoer er sat godt op, og har gjort det meget overskueligt for mig lige så stille at omstille mig på de forskellige parametre som du fortæller om. Selvom det er for tidligt at kunne se forandringen på min hud endnu, har jeg det allerede meget bedre indeni, og med det kommer huden sikkert også snart. Jeg kan slet ikke vente til jeg får løn så jeg kan købe produktserien :) Til allersidst vil jeg bare lige sige tak for gennemsigtigheden på hjemmesiden, det gør det bare super pålideligt.

 59. Hej Malene

  Uhh … det var et stort spørgsmål. Og trods jeg da gerne ville hjælpe, så er jeg dog ikke 100% inde i alle kollegaer i branchens – og slet ikke alle deres mange forskellige produkter.

  Du er næsten nødt til at kigge på ingredienslisten – men ja, bare det kan være svært.

  Hvad jeg i hvert fald kan, det er at sige at min serien til uren hud – og fedtet hud:

  https://kundeservice.danishskincare.dk/fedtet_hud/

  Indeholder helt sikkert ikke noget skidt for din hud, og vil virkelig være genial til din hud – når nu du både har fedtet og uren hud.

  I forhold til komælk, så er det et godt sprøgsmål du der stiller angående laktosefri… desværre må svaret dog være nej. Det er nemlig ikke laktosen, som er problem – det er valleproteinet… og selvfølgelgi de mange hormoner i komælk. Så nej, laktosefri mælk dur ikke – prøv dig frem med risdrik, mandeldrik eller havredrik :-D

  Hav en super dejlig dag!

 60. Hej Mads! Jeg bruger produkter fra La Roche Posay – Effaclar Purifying Foaming Gel & skintonic fra samme mærke til sidst bruger jeg normaderm beutifying anti-blemish care
  er det noget der godt til uren/fedtet hud?

  du fraråder mælk, men er det alle mælkeprodukter
  hvad med laktosefri mælk påvirker det huden?

  Hilsen Malene :-)

 61. Hej Clara :-D

  1000-tak for din søde hilsen! Og velbekom! Dejligt at læse, at du virkelig lyder til at kunne bruge min vejledning – og dertil vil jeg sige: GLÆD DIG TIL DE NÆSTE FILM! Jeg har så meget mere information at dele med dig :-D

  Så kig endelig med :-D

 62. Tusind tak for dine gode råd! jeg har haft uren hud i ca. 3 år og det gør mig simpelthen så ked af det. Jeg er nød til at bruge ret meget make-up for at skjule det værste. det er jeg simpelthen så ked af for jeg vil så gerne se naturlig ud. har det faktisk sådan som du forteller, nogle af dem du har snakket med har haft det. jeg er så glad for at du gider at dele din viden med os, så jeg kan få gjort noget ved mit problem som fylder en stor del af min hverdag.
  Mange Tak for det! :)

 63. Hej Sofie

  MANGE tak for din søde hilsen – og SKØNT at du kigger med! Det vil du helt sikkert blive glad for – håber jeg i hvert fald – det lyder jo i hvert fald til, at du kan bruge filmene :-D

  Derfor vil jeg da virkelig også skynde mig at sige – GLÆD dig til de næste film, som jeg sender dig! Jeg har SÅ meget mere god og brugbar information i ærmet til dig :-D :-D :-D

  I forhold til dit spørgsmål om hudtype, så prøv at læse denne guide på Danish Skin Care:

  https://www.danishskincare.dk/hvilken-hudtype-har-jeg-guide/

  Skulle du derefter være i tvivl, så send endelig en mail til mig på [email protected] :-) Fortæl gerne lidt mere uddybende om din hud, så skal du få hjælp :-)

  Og igen – GLÆD dig til de næste film :-D LOVER det blir godt :-D

 64. Hej Mads!
  Rigtig god video – som jeg forstår det, går der lidt tid, før jeg kan se resten af dem? :-) jeg er meget ivrig og nysgerrig for at komme i gang – jeg har prøvet flere produkter, været til kosmetolog osv. – jeg er 21 nu, og mine urenheder er faktisk blevet værre. Det er rigtig ufedt. Jeg faldt over Danish Skin Care på nettet, og er villig til at give det en chance, selvom jeg havde tænkt at læge/hudlæge var sidste udvej.
  Jeg er dog lidt nysgerrig efter at vide, hvordan man finder ud af, hvilke produkter som er de rette for end hud? Jeg vil nødig bestille nogle, som så viser sig ikke at være til min hudtype – jeg er ikke helt klar over, om min er tør eller fedtet.
  – Sofie :-)