Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

9 hudplejetips alle bør kende

Er du bekymret for rynker, solskader, bumser m.v.? Vil du gerne have en flot og smuk hud? Så er disse hudplejetips lige noget for dig!

4.7 ud af 5. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Hudplejeekspertens bedste hudplejetips

Nogle gange kan det være svært at gennemskue de mange hudplejetips. Præcis ligesom det kan være svært at gennemskue, hvordan man bedst passer på sin hud, så man holder den smuk, sund og lækker langt ud i fremtiden.

Hvilke hudplejeprodukter er de vigtigste at fokusere sin energi og penge på?

Og hvordan pleje man sin hud på en enkel og stadig effektiv måde?

Du får her 9 råd fra hudplejeekspert Mads Timmermann, så du kan få en strålende lækker og smuk hud.


Guide til smuk hud – Råd nr. 1 af 9 hudplejetips

Og måske også det vigtigste råd af dissse 9 hudplejetips, det er solbeskyttelse.

Solbeskyttelse tager rigtig mange mennesker let forgivet.

Solen er dejlig, den giver os varme, giver os energi, solen giver os D-vitamin – og det er bare skønnere med en masse sol, end regnvejr. I hvert fald er det noget mere motiverende at komme ud og nyde vejret, når solen skinner, fremfor når det regner.

Solen er imidlertid også bare vores værste fjende. Solen forårsager hudskader, pigmentforandringer, er årsag til en lang række hudproblemer – specielt bumser og uren hud, da solens uv-stråler irriterer den dybereliggende hud og fremprovokerer udbrud.

Solen er også årsag til tidligere og hurtigere nedbrydning af hudens ydre barriere. Kort sagt: Solen forårsager rynker – og langt tidligere på vores hud, end vi ellers normalt ville have fået dem.

Solens uv-stråler kan også forårsage hudkræft, modermærkekræft og mange andre alvorlige hudsygdomme. Hudsygdomme, som er temmelig alvorlige og faktisk kan være dødelige.

Så sørg for solbeskyttelse, så du passer ordentligt på din hud. Og ikke blot på solskinsdagene!

Nej du skal huske solbeskyttelse 365 dage om året. De farligste uv-stråler kommer nemlig også gennem skyerne på en grå regnvejrsdag. Strålerne går lige gennem vinduer, bilglas o.l., så husk solbeskyttelse 365 dage om året på den hud, hvor du ikke har tøj.

Guide til smuk hud – Råd nr. 2

Eksfoliering er det næstvigtigste råd af disse 9 hudplejetips, som du virkelig bør huske.

Hvis du gerne vil vågne op og have en smuk, ensartet, glat og jævn hud om morgenen, så skal du bruge eksfoliering. Også hvis du gerne vil bekæmpe hudproblemer såsom bumser, uren hud, talgknopper, solskader, pigmentforandringer – ja alt dét, som vi alle af og til plages af.

Eksfoliering er løsningen! Og det bør være en mild eksfoliering, som du kan bruge på daglig basis – altså en daglig eksfoliering.

Og det skal være en daglig eksfoliering med AHA (Alpha Hydroxy Acid) eller BHA (Beta Hydroxy Acid). Sidstnævnte er helt sikkert den allerbedste, da denne både arbejder med de ydre hudlag og med de nedre hudlag – og findes i Perfect Skin Power Treat fra Danish Skin Care.

Grunden til at du skal bruge en eksfoliering dagligt er, at din ydre hud bliver tyk, når du har hudproblemer. Og derved kan huden ikke afstøde og løse dine hudproblemer.

Undgå altid at bruge skrubbehandsker, skubbemasker, børster og alle mulige andre produkter med korn eller lignenden slibende effekt på huden.

Forskning har samtidig vist at bruger du AHA eller BHA eksfoliering på daglig basis på din hud, så styrker du din huds naturlige kollagenproduktion. Kollagen er det, som gør din hud elastisk og sikrer du ikke har rynket og slap hud.

Så med andre ord: En daglig eksfoliering modvirker også rynker og slap, rynket hud – samtidig med at du løser hudproblemer på din hud.

Guide til smuk hud – Råd nr. 3

Dyrt hudpleje er ikke nødvendigvis bedre hudpleje.

At noget er dyrt betyder ikke at det er bedre, så undgå at tro at des dyrere dine hudplejeprodukter er, des bedre virker de. Langt de fleste gange køber du blot navnet og betaler for emballagen, dyr markedsføring og så videre.

Samtidig skal det dog også lige pointeres, at den helt billige hudpleje heller ikke nødvendigvis lige er sagen. Ordsproget “næsten for godt til at være sandt” kan meget vel bruges om billig hudpleje, for der er nok sparet temmelig meget på de ingredienser, som rent faktisk skal hjælpe din hud, for at produktet kan være SÅ billigt.

Pointen er: Lad være med at vælge hudpleje ud fra pris. Kig på ingredienslisten og tjek at der er en lang række vitaminer, mineraler og gode ingredienser for din hud i produktet. Og naturligvis ingen dårlige, skadelig og ødelæggende ingredienser i produktet.

Guide til smuk hud – Råd nr. 4 af 9 hudplejetips

Fugtighedscreme er ikke svaret på alt!

Tit hører vi, at det er vigtigt at bruge en fugtighedscreme og tilføre fugt til huden. Sådan er det dog ikke, for det der virkelig virker, er de vitaminer, mineraler og virkningsfulde ingredienser som der ER i din fugtighedscreme.

Fugt er altså blot en lille bitte del af det, som din creme bør indeholde.

Og det er uanset om dit produkter hedder en toner, tonic, anti-rynke creme, lotion, creme, gelé – eller hvad din fugtighedscreme kaldes, så skal produktet være fyldt med en masse gode ingredienser for huden. Disse gode ingredienser bør f.eks. være en masse anti-oxidanter og cellereparerende ingredienser, som f.eks. A-vitamin.

Guide til smuk hud – Råd nr. 5

Dette råd er hovedsageligt til kvinderne og omhandler foundation.

Foundations kan sagtens være mere end blot en flot farve til din hud. Altså med andre ord, din foundation kan sagtens indeholde virkningsfulde ingredienser for din hud.

Sørg derfor for, at når du alligevel bruger penge på en foundation, at vælge en, som plejer, behandler og arbejder med din hud. Du kan altså sagtens vælge en foundations med masser af anti-oxidanter – ja måske endda også solbeskyttelse. Ikke det vigtste af de 9 hudplejetips, men stadigvæk ganske godt :)

Guide til smuk hud – Råd nr. 6 af 9 hudplejetips

Anti-oxidanter, anti-oxidanter og ANTI-OXIDANTER!

Om du tilfører dem til din hud gennem dine hudplejeprodukter eller om du spiser dem gennem en sund og varieret kost, så har din hud brug for ENORMT mange anti-oxidanter.

Hvad er anti-oxidanter – få svaret her

Guide til smuk hud – Råd nr. 7

Hudpleje 7 af de 9 hudplejetips falder mange i. Rigtig mange begår fejl med dette råd – og gør det stik modsatte.

Rådet er: Lad være med at gå amok!

Forstået på den måde at mere er ikke altid bedre. Rigtig mange tror fejlagtigt, at hvis en lille smule af et produkt er godt, så er meget af samme produktet 100-gange bedre.

Jeg kender til rigtig mange kvinder, som har fået den opfattelse af fordi A-vitamin er godt for huden, så er rene A-vitamin boosters et par gange dagligt FANTASTISK for huden.

Jeg kender også kvinder som bruger C-vitamin på huden flere gange dagligt med den tanke, at meget er bedre. Ligesom mange bruger serum, booster og lignende produkter, som indeholder store koncentration i meget koncentrerede form for at pleje deres hud. Nogen bruger sågar flere serum, flere booster, flere ansigtscremer og både toner, tonic osv.

Præcis ligesom mange tror, at fordi nænsom eksfoliering dagligt er godt, så må voldsomt eksfoliering med skrubbehandsker, frugtsyrer (AHA) med høje syre-koncentrationer og “dybderens af huden” være langt bedre.

Alt sammen i håbet om at når lidt er godt, så er meget bedre.

NEJ! Sådan er det ikke!

Først og fremmest fordi der er enormt stor risiko for overbehandling. Specielt når man pludselig bevæger sig ud i ren A-vitamin, ren C-vitamin eller høje koncentrationer af AHA og BHA eksfolieringer.

Huden kan simpelthen ikke tåle disse voldtsomme behandlinger. Huden bliver stresset, huden bliver overbehandlet, huden bliver tør, huden bliver skallende, hudproblemer forværres og kan i værste tilfælde tage varig skade.

Guide til smuk hud – Råd nr. 8

Køb aldrig hudpleje i krukke.

Det ser måske flot ud på badeværelset med smukke krukker. Og selvfølgelig er det fristende at vælge den smukke flakon, når man står i butikken.

MEN! Sandheden er bare, at hudpleje i krukke ikke er godt!

Dine hudplejeprodukter kan nemlig ikke tåle luft, fugt, varme og de mange bakterier du tilfører, når du sætter fingrene i krukken.

Sørg for at købe hudpleje i hudplejeemballage, som holder din hudpleje stabil. Det bør være en lufttæt emballage på pumpe, så der ikke kommer lys, luft og bakterier i produkter flere gange dagligt.

Guide til smuk hud – Råd nr. 9

Og det er ikke fordi jeg skal prædike eller blive helse-freak, helse guru eller hellig. Overhovedet ikke. Det er bare videnskabeligt dokumenteret at rygning er dårlig for din hud og dine indre organer.

Så hvis du kæmper med hudproblemer, hvis du gerne vil have en smuk, pæn og flot hud – så tag en aktiv beslutning om at kvit smøgerne.

Gode hudplejetips til huden

Der har du det! 9 hudplejetips, som hver og en hjælper dig til en smukkere hud og bedre pleje af din hud. Håber du kan bruge mine hudplejetips. I hvert fald håber jeg, at du – hvis ikke alle sammen – tager et par stykker at mine hudplejetips til dig. Det vil have stor gavlig effekt på din hud.