Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Mælk - Hvad gør mælk ved huden og kroppen?

Mælkprodukters høje indhold af hormoner og bioaktive molekyler giver bumser og inflammation. Drop mælkeprodukter og få pænere hud!

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Hvis man gerne vil fyre op under en livlig diskussion ved et middagsselskab, skal man bare sige, at mælk er usundt.
– Hold på hat og briller, hvor det får folk op af stolene! Der er dog flere og flere ernæringseksperter, som er skeptiske over for mælkeprodukter. Men eftersom det i flere generationer i den vestlige verden er blevet markedsført som en vigtig del af madpyramiden, er det svært at gøre op med.

Jeg synes, at du skal drikke og nyde din mælk og spise din ost, hvis du er glad for det. Men lad os alligevel se på de tilgængelige fakta:

• Mælk er fra naturens side skræddersyet efter art. Sælmælk er perfekt til sælunger, komælk er perfekt til kalve og modermælk er perfekt til menneskebabyer.

• Mennesket er det eneste pattedyr, der har fået den løjerlige idé at indtage mælk efter ammeperioden. Endda mælk fra et andet pattedyr!

• Mælk indeholder kalcium, der bl.a. er vigtigt for vores knogler og tænder. Men idéen om, at mælk skulle være den bedste kilde, er helt forkert: 100 ml. letmælk indeholder 122 mg kalcium, men 100 g spinat indeholder 129 mg og 100 g mandler indeholder 256 mg. Og så er det da værd at huske, at der er 120 mg kalcium i en liter helt almindelig postevand. – Skål!

• Det er de færreste mennesker i verden, der overhovedet kan tåle mælk. Man mener, at op imod 70 % af jordens befolkning lider af laktoseintolerans, altså mælkeallergi, efter ammestadiet. De kan simpelthen ikke fordøje det, fordi det slet ikke var meningen fra naturens side.

• I Danmark finder stadig flere ud af, at de også har mælkeallergi. En opdagelse, der har befriet dem for mavesmerter, diarré og oppustethed.

• Mælkeprodukter giver bumser! Forskning viser, at det høje indhold af hormoner og bioaktive molekyler i komælk er direkte forbundet med inflammation og akne.

– Jeg kan godt afsløre, at det var netop det sidste punkt, der blev noget af et gennembrud for mig!

Da jeg lagde min kost fuldstændig om, havde det jo en fantastisk helbredende virkning på mine negle. Men huden, ja den var stadig ét stort udbrud af akne.

Det undrede mig meget, men så læste jeg om forskningsresultaterne om mælk, og så gik der et lys op for mig. Jeg troede jo nærmest ikke, man kunne overleve uden mælk. – Om ikke andet ville mine ben brække, og alle mine tænder falde ud!!

Da jeg havde læst beviser nok fra flere videnskabelige kilder, røg alle mælkeprodukterne ud. Og så skete der noget! Jeg var på det tidspunkt begyndt at pleje min hud rigtigt på ydersiden. Med mit nye mælkefri køleskab, kunne jeg tydeligt se, at den også fik det, den havde brug for indefra.
– Og jeg har altså hverken fået lårbensbrud eller gebis siden.