Bumser og fødevarer

Hej Mads!

Jeg er rigtig glad for dine råd. Døjer selv med bumser/akne… Jeg har tit takket nej til Mc. Donalds og Pizza og i stedet spist et stykke rugbrød, ganske enkelt fordi jeg ikke gider at der skal komme flere bumser. Men er det rigtigt, som du skriver her, at det ikke gør nogen forskel at spise slik og fastfood? (altså selvfølgelig ikke hver dag, men et par gange i måneden. og slik i weekenden).

Jeg håber at du vil tage dig 2 minutter til at svare … 
tak for dine gode råd, og håber at du vil forstætte dit gode arbejde

Kære Nicolai

Mange tak for dit spørgsmål vedr. bumser og mad.

Der er lavet flere undersøgelser vedr. madens indflydelse på uren hud/akne, og det er ikke bevist at specifikke fødevarer som eksempelvis pizza og burger øger fremkomsten af bumser. Jeg oplever ofte personer, der spiser meget usundt (slik, kager, pizza, burger m.v.) men som har en flot hud og omvendt har jeg også selv erfaret, at længere perioder med 100 % sund kost, ikke ændrede på min urene hud.

Det vil derfor sige, at du må eksperimentere lidt. Hvis du spiser en pizza og noget chokolade og du oplever udbrud af bumser, reagere du på disse fødevarer og bør undgå dem. Oplever du omvendt ikke problemer, kan du sagtens spise dette.

Bemærk dog, at jeg aldrig vil anbefale pizza og burger men i stedet en sund kost for at holde hele kroppen ung og smuk. Men lige hvad bumser og akne angår, er der altså ikke nogle faste undersøgelser og beviser for, at usund kost skaber akne.

OBS: Der er lidt undersøgelser der tyder på, at komælksprodukter kan forøge fremkomsten af bumser/akne grundet det høje indhold af hormoner. Lider man af uren hud vil jeg derfor altid anbefale, at man prøver at undlade mælkeprodukter fra sin kost i minimum 30 dage.

Jeg håber du får en fantastisk fremtid!


Mads Timmermann

Ekspert i smuk hud og stifter af Danish Skin CareDette indlæg er markeret med