Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Bumser på numsen

Lider du af bumser på numsen? Syntes du det er pinligt? Bare rolig, det er helt normalt og kan nemt behandles med de simple tricks i denne GRATIS guide.

4.7 ud af 5. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Bumser på numsen”

Hej Mads

Det her er måske et lidt unormalt spørgsmål, men jeg kan ikke finde nogen information om det nogen steder. Sagen er den, at jeg rimelig ofte har en eller to bumser på mine balder.

Hvordan fjerner jeg dem bedst og hvordan undgår jeg bumser på numsen? 

Tak for hjælpen :-)

Svar til: “Bumser på numsen”

Hej :-)

Lad mig starte med at sige, at det bestemt ikke er et dumt spørgsmål. Bumser på numsen er faktisk slet ikke normalt. Rigtigt mange mennesker oplever indimellem at få en bums på balderne, hvilket kan være til stor frustration – specielt, hvis man cykler til arbejde eller sidder ned det meste af dagen.

Bumser på numser er desværre også – som du selv nævner – noget, som vi sjældent ser i reklamerne for forskellige bumser produkter og produkter mod bumser. Og naturligvis er det heller ikke et problem, som du så ofte ser på andre, da vi jo netop har tøj på det meste af tiden.

Det er dog helt normalt at få bumser på balderne, trods jeg udemærket forstår at du kan tro, at det er unormalt at få bumser på numsen og at bumser kun fås i ansigtet.

Sandheden er imidlertid, at størstedelen af os får bumser på numsen og at en bums på balden er helt ligeså normalt, som at få bumser i ansigtet.

Behandling af bumser på numsen

Behandlingen af bumser på numsen er præcis den samme, som behandlingen i ansigtet. Får du en bums på numsen så vil jeg derfor anbefale dig at bruge et eksfolierende produkt med salicylsyre. Det kunne med god fordel være min Perfect Skin Power Treat, som er fantastisk til at fjerne bumser – Perfect Skin Power Treat er også fantastisk til at fjerne bumser på numsen :-)

Er bumsen stor og gul, så kan det være en god ide at trykke bumsen. Du skal ikke trykke til der kommer blod, men blot indtil der er hul på bumsen. Dette kan nemlig være med til at bumsen hurtigere heeler og dermed forsvinder, ligesom det er med til at bakterierne ikke trykker på huden og gør bumsen øm, når du sidder på den. Er den ikke gul, så skal du ikke trykke!

Efter du har trykket den gule bums, så afslut med Perfect Skin Power Treat – derved slipper du hurtigt af med bumser på balderne :-)

For at undgå bumser på bumsen i fremtiden og minimere risikoen for at du får bumser på balderne fremeover, så får du nedenfor to råd til at undgå bumser på numsen.

Læs hvorfor hudpleje kan give bumser

Gå i løstsiddende – og åndbart – tøj

Går du ofte i tøj, som sidder tæt på huden, kan det være svært for huden at ånde. Tætsiddende tøj får huden til at svede, og kan medføre irritation og tilstoppede porer, hvilket i sidste ende kan give bumser på balderne.

Stramt tøj, stramme skinny jeans og tætsiddende undertøj er heller ikke en god ide, hvis du ofte får bumser på numsen. Stramt tøj gnider sig nemlig konstant op af huden og denne gnidning / friktion på huden er med til at skabe irritation, hvilket giver bumser på lår og balder.
Vigtigt for at undgå bumser på numsen er det også at undgå syntetisk tøj. Specielt bør du undgå undertøj og bukser, som er lavet af syntetisk stof, da syntetisk stoffer ikke tillader huden at ånde, hvilket kan give bumser på balderne.

Vælg bukser og undertøj, som sidder løst og er lavet i materialer som lader huden ånde frit. Bomuld er et rigtigt fint åndbart materiale, som fint kan bruges og hjælper till at modvirke bumser på numsen.

Vask dig selv og dit tøj

Oplever du ofte bumser på balderne og vil du gerne undgå bumser på numsen, så er det også virkelig vigtigt at du husker at vaske huden godt én gang om dagen, for at fjerne skidt.

Rigtigt mange er super gode til at pleje huden i ansigtet, men mange glemmer resten af kroppen – og nøjes blot med en hurtig skyller under bruseren én gang dagligt. Det er altså ikke nok! Vand kan ikke fjerne skidt og vand kan ikke fjerne bumser!

Det er vigtigt at du på hele kroppen bruger et oliefri og sæbefri renseprodukt, til at fjerne skidt og snavs fra kroppen – og dermed modvirke tilstopning af hudens porer – hvilket ellers kan være årsag til bumser.

Efter badet kan det være en super god ide, at bruge et eksfolierende produkt – en daglig eksfoliering – med salicylsyre, da dette vil sikre at huden plejes optimalt og hudens porer renses i dybden. Det kunne med god fordel være Perfect Skin Power Treat, som jeg tidligere nævnte :-)

Når du har tørret huden tør, så brug produktet på huden. Lad det tørre to minutter og tag så blot dit tøj på. Perfect Skin Power Treat vil hjælpe til at du undgår bumser på numsen.

Husk desuden, at ligesom med bumser i ansigtet, så hjælper det ikke at gegynde at vaske og skrubbe dig ti gange om dagen. Det eneste du opnår derved, er at du ligesom med stramt tøj, skaber friktion og irritation af huden – ligesom der er risiko for at du udtørrer huden – så talgkirtlerne i huden stimuleres og producere mere hudfedt, hvilket kan resultatere i flere bumser.

På samme måde, som det er vigtigt du selv vasker dig, så er det også vigtigt du sørger for rent tøj. Specielt brugt sportstøj indeholder enormt mange bakterier og bør derfor vaskes efter hver brug.

– Få den komplette guide til at undgå bumser og hurtigt fjerne en bums