Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Myte: Eksfoliering er lig med skrub

Creme med skrubbekorn giver en aggressiv behandling og er et overgreb på din hud, brug i stedet produkter der indeholder BHA-salicylsyre.

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Butikkernes hylder bugner af forskellige produkter til eksfoliering og peeling. Langt hovedparten af dem er skrubbecremer. De kan indeholde alt fra kemiske krystaller til knuste kerner fra abrikoser eller andet eksotisk. Ens for dem alle er, at de skal masseres på huden, så den bliver slebet.

Hvis du har prøvet dem, synes du sikkert, at din hud virker mere glat bagefter. Men har du også lagt mærke til, at du ofte får tørre irriterede pletter i løbet af dagen? Og at du kan begynde forfra på skrubberiet næste morgen?
– Ikke så mærkeligt!

Hudplejeprodukter med slibende skrubbekorn er et overgreb på din hud. De irriterer den og efterlader den med tusindevis af små rifter. Din hud vil efterfølgende forsøge at beskytte sig, blandt andet ved at overproducere talg (hudfedt), der giver huden et gustent skær og kan give urenheder eller betændelse.

Vælg i stedet et hudplejeprodukt, der indeholder BHA, også kaldet salicylsyre. Det giver dig en blid eksfoliering, som fjerner døde og døende hudceller uden at slibe. Samtidig er det også fedtopløseligt og kan dermed trænge ned i hudens dybere lag og rense porerne helt i dybden. Når du bruger et BHA-produkt, styrker du desuden din huds egen produktion af kollagen, som er nøglen til at bevare dens elasticitet.

Jeg foretrækker helt klart selv at bruge denne form for eksfoliering. Jeg vil hellere have en mild kur på daglig basis, som nænsomt hjælper huden, end en voldsom og stressende behandling med skrubbecreme, der efterlader min hud helt ridset og sårbar.
– Så kunne jeg jo lige så godt gå på byggemarkedet og købe en rulle sandpapir!