Kosmetolog og kemikalier

Skadelige kemikalier og kemi i hudpleje/hudplejeprodukter? Hvordan undgår man skader som kosmetolog? Danish Skin Care giver svaret her!

kemikalier i hudpleje
Forside / Blog / Brevkasse / Kosmetolog og kemikalier

Spørgsmål: “Kosmetolog og kemikalier”

Hej Mads :)

Bliver der brugt sundheds skadelig kemikalier i produkterne? Og hvordan sikre man sig at man ikke for fysiske skader som kosmetolog?

Hilsen simone

Svar til: “Kosmetolog og kemikalier”

Kære Simone

Jeg takker dig for dit spørgsmål til mig vedr. arbejdet som kosmetolog. Dejligt at høre, at du har fokus på at undgå skadelige kemikalier i hudpleje og dine hudplejeprodukter.

Desværre findes der ufatteligt mange hudplejeprodukter på det danske marked, og endnu flere på verdensplan. Mange af disse produkter, indeholder så mange ingredienser, at de har en direkte skadelig effekt på huden. Desuden findes der produkter som er 100 % naturlige og omvendt nogle der er 100 % kemisk fremstillet. Dog vil jeg gerne understrege, at både kemiske og naturlige produkter kan være irriterende for vores hud. Det er altså ikke kun kemikalier i hudpleje, som man skal være opmærksom på – man bør også undgå parfume, farvestoffer og mange andre ingredienser. Listen er langt med ingredienser, som er irriterende og skadelige for huden.

Når dette er sagt skal jeg understrege, at der selvfølgelig også finde gode produkter på markedet. Og langt de fleste produkter er helt uden skadelige kemikalier i hudpleje, trods der så kan være andre irriterende ingredienser i hudplejeprodukterne – f.eks. citron eller parfume, som virkelig ikke er godt for huden.

Der er også enormt mange produkter på markedet, der beskytter huden og behjælper diverse hudproblemer og hudlidelser. Men faktum er, at man skal have en kemisk baggrundsviden for at forstå, hvilke produkter der er gode for huden og hvilke der ikke er. Det er en jungle at finde rundt i hvad der er skadeligt for huden – også hvilke kemikalier i hudpleje der er dårlige for huden. Mange ingredienser er jo netop kemisk fremstillet og faktisk ganske gode. Hudpleje i sig selv er jo også kemi, så man kan ikke bare skære alle kemiske ingredienser over en kam og sige at alle unaturlig hudpleje er skadeligt.

Min hudplejeserien er udviklet helt uden skadelige ingredienser. Få Danish Skin Care serien her

For at sikre sig, at man ikke oplever fysiske skader som kosmetolog, handler det om at have det rigtige udstyr. En behandlerstol der kan justeres samt en behandlerbriks der også kan justeres.
Da nogle arbejdsstillinger kan være meget ensformigt, vil jeg anbefale at man i løbet af dagen laver lidt strækøvelser og styrkeøvelser (fx armstrækninger).

Jeg håber, at du kan bruge mit svar og jeg vil slutteligt ønske dig en rigtig glædelig jul!

Træt af hudproblemer? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar