Interview: Mark Anthony - Motivation er kunsten at skabe interesse

“Hvad ville du gøre, hvis du gad?”

Mark Anthony er ikke bange for at udfordre, når han vil hjælpe sine kunder med at skabe positiv motivation.
– Tænk lige selv over spørgsmålet engang: Hvad ville DU gøre, hvis du virkelig gad?
– Og hvis du gjorde det, ville du så fortryde det bagefter?

Mr. Motivator

Mark Anthony er motivationsekspert og har arbejdet med motivation og coaching i 15 år. Han er samtidig både foredragsholder og forfatter. Ved udgangen af 2013 havde han undervist og holdt foredrag for flere end 150.000 mennesker nationalt og internationalt og har gennemført flere end 6.000 personlige coachingsessions.

Omdrejningspunktet for alt, hvad Mark Anthony laver, er motivation, som han har udviklet en række redskaber og koncepter til. Herunder ”DRIVKRAFT”, ”Coaching Dynamics®”, ”Performance Drivers®” og ”Motivational Leadership®”.

I 2014 udgav han desuden lydbogen: ”DRIVKRAFT – sådan skaber du positiv motivation”.

Om sit arbejde siger Mark Anthony selv:

”Motivation er et afgørende parameter for alle i alt, hvad de engagerer sig i. Og det er for alle uden undtagelse en sund investering, at bruge tid på at skabe og fastholde den rette motivation, i forhold til hvad de ønsker at opnå og skabe. Det er nemlig ikke nok bare at sætte sig et mål.

Mål motiverer faktisk ikke – ikke i sig selv. Det er udbyttet, det handler om: Altså det du får ud af at nå målet. Det er det, der virkelig motiverer dig. Hvis du for eksempel har et mål om at løbe hver dag, er det ikke selve løbeturen, der motiverer dig til at løbe, men det som løbeturen giver dig. Fordi det er det, du får ud af at løbe, der motiverer dig – til netop at løbe”.

Glade mennesker er smukke mennesker

Mark Anthony tror på, at motivation er afgørende for din udstråling: ”Motiverede mennesker er ofte nysgerrige og modige mennesker. Det er mennesker, der tør, vil og gør. De drives af fokus, vilje og passion – og det kan ses!

Motiverede mennesker har størst sandsynlighed for at lykkes – for at indfri deres drømme og nå deres mål. Når du når dit mål, når du udlever din drøm, bliver du tilfreds og glad. Og glade mennesker er smukke mennesker!”, understreger Mark Anthony.

Når du erstatter “skal” med “vil”, bliver “kan” meget lettere

”’Skal’ forbindes af de fleste med noget, du er nødt til og dermed medfører en negativ konsekvens, hvis du ikke får det gjort. Hvorimod ’vil’ forbindes med noget, du har lyst til, og som dermed fører til sejr og belønning. Når du drives af lyst hen imod belønning og succes, får du adgang til flere ressourcer fysisk, emotionelt og mentalt. Du kan skabe en stærkere og mere fokuseret DRIVKRAFT hen imod det, du brændende ønsker”, forklarer mark Anthony og fortsætter:

”Der vil opstå forhindringer undervejes. Der kan komme ting udefra; du kan køre træt, eller du kan glemme, hvorfor du overhovedet begyndte på projektet. Derfor er det vigtigt at blive ved med at gentage, at du vil, og minde dig selv om det udbytte, du stræber efter. På den måde bevarer du den gode positive energi, motivation og drivkraft: Det er dit projekt, og det er dit udbytte. Samtidig er det naturligvis også vigtigt at huske, at des flere udfordringer, der er på vejen, des større og sødere vil sejren være. Hvis det var let, ville der jo ikke være nær så meget at fejre!”.


Mads Timmermann

Ekspert i smuk hud og stifter af Danish Skin CareDette indlæg er markeret med