Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Mørke pletter

Mørk plet efter bumser og overproducering af farve/pigment/melanin i huden. Læs her hvordan hyperpigmentering og brune pletter kan fjernes

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Mørke pletter”

Hej Mads!

Det er en fin side du har dig, med gode og råd og inspiration.

Jeg skriver til dig fordi, efter jeg har fået en bums på siden af hovedet, så kommer der en mørk plet. Det er ikke hele min kind, der er fyldt med mørke pletter, men måske 1/4 og pletterne er ret tæt på hinaden, så det er okay lille område.

Jeg døjer med uren hud, men det er stort set forsvundet ved hjælp af Clindoxyl, som jeg har fået af lægen, da jeg ellers har prøvet alt, og jeg drikker en masse vand, grøn the og spiser sundt. Nu er der bare de mørke pletter, som jeg er ret træt af…

Jeg går til en rigtig sød kosmetolog en gang om måneden og bruger morgen og aften renseprodukter fra Dermalogica. Huden er jævn, når jeg rører med en finger. Kosmetologen siger, at det er en slags hyperpigmentering, og at det måske forsvinder med tiden. Jeg synes, at det er blevet lidt mindre synligt, men har du et forslag til, hvad jeg kan gøre? Jeg har nemlig set, at du, på de billeder, hvor du har uren hud også har røde pletter, og det ser jo ud til at dine er forsvundet fuldstændig?

På forhånd tak :)

Venlig hilsen

Rebekka

Svar til: “Mørke pletter”

Kære Rebekka

Tusind tak for dine fine ord om min hjemmeside. Det glæder mig at du har fået styr på dine bumser ved at bruge Clindoxyl.

De røde pletter, som jeg selv har haft i ansigtet kaldes for papler, hvilket er forstadiet til en gul/fyldt bums. Disse røde pletter forsvandt derfor løbende eller blev til reelle bumser.

Brune pletter i huden kommer tit pga. solskader eller hormonelle ubalancer. Hudens farveceller (melanocytter), som giver huden farve/pigment for at beskytte mod solens skadelige UV-stråler, kan på visse områder overproducere farve/pigment/melanin, hvilket resultere i en brun/mørk plet kaldet overpigmentering/hyperpigmentering. Det kunne tyde meget på, at det var sådanne pletter du oplever i din hud.

Ved at benytte peelende produkter på huden, vil du hjælpe med afstødelsen af gamle hudceller og derved få en mere ensartet overflade. Slutteligt skal du huske at beskytte din hud hver dag med et solfilter, så dine farveceller ikke endnu engang overproducerer farve.

Jeg håber at du kan gøre brug af mit svar.

De varmeste hilsner og med et stort smil