Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Myte: Økologi er bedst

Bør man altid købe økologiske creme frem for andre produkter? Det korte svar er, at økologi ikke er ensbetydende med god hudpleje.

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Hvis det er muligt, vil jeg gerne spise økologiske grøntsager, og hvis jeg spiste kød, ville jeg også helst have, at koen havde mæsket sig i saftigt grønt græs på en mark. Det er ikke helt det samme med hudplejeprodukter.

Hvis du har det som jeg med fødevarer, kan jeg godt forstå, hvis du bliver tiltrukket af hudplejeprodukter, hvor der står ”økologisk” på emballagen. Problemet er bare, at producenterne godt ved, at du har det sådan. Og de kan desværre slippe afsted med at give dig et – efter min mening – fejlagtigt indtryk.

Det er nemlig sådan, at det i Danmark kun behøver at være 1 % af ingredienserne, der er økologiske, for at man må skrive ”økologisk” på emballagen. Samtidig kan du ikke af ingrediensfortegnelse se, hvordan blandingsforholdet er. Så reelt kan det ”økologiske” hudplejeprodukt være 99 % ikke-økologisk!
– Prøv at forstille dig, hvis det var en gulerod. Det er ikke meget råkostsalat, man får ud af 1 % gulerod!

Til spørgsmål om økologiske hudplejeprodukter er bedre end ikke-økologiske, plejer jeg at bruge en citron som eksempel: Hvis du har et sår på din finger, er det så bedre at gnide den med en økologisk end en ikke-økologisk citron? – Nej vel? Uanset om den er økologisk eller ej, gør det jo nas!

Min pointe er, at økologi ikke nødvendigvis er ensbetydende med, at et produkt er godt. Det vigtigste er først og fremmest, at det indeholder den pleje, næring og beskyttelse, der passer til din hud. Gå efter det. Så kan økologien komme som en ekstra bonus.