SKYLDIGT GUF (fordi vi ikke kan lade være)

Kender du det, at der bare er visse ting, man ikke kan leve uden…

Også selvom det muuuuligvis ikke er så sundt?

FORESTIL DIG: Mig med solbriller så store som en havestue, kunstigt skæg og en blond paryk.

– Nej vent… Ikke paryk. Så får jeg svedig hovedbund, det går ikke! Hat i stedet for. Ja sådan: Solbriller, skæg og hat! Blød hat, ikke en stråhat….

 

TILBAGE TIL HISTORIEN: Altså hemmelige mig i fuld forklædning og helt oppe på listefødderne med retning mod byens bedste kaffebar. Indenfor, stadig med solbriller på, sniger jeg mig op til disken og hvisker til den søde kaffepige: Hazelnut macchiato med sojamælk.

Efter et par minutter får jeg det dampende guld og skynder mig over i den fjerneste krog, hvor jeg sætter mig bag en avis (lånt til lejligheden af min genbo) og – mmmmmh – slubrer min yndlingskaffe i mig. (Har nok listet skægget af hér. Frygteligt besværlig sådan et skæg!)

 

NU TÆNKER DU NOK: Er Mads da blevet fuldstændig skør??? Ikke nok med at han render rundt som en anden CIA-agent, han drikker også KAFFE!!!

 

JEG VED DET GODT! Og jeg ved godt, at du godt ved, at jeg godt ved det!

Derfor den snedige forklædning. For jeg kan da ikke på den ene side være din kilde til de bedste skønheds- og sundhedstips og så samtidig drikke kaffe… Når nu vi begge to godt ved, at kaffe ikke står på kroppens hitliste!
DER ER NEMLIG ALLE MULIGE GRUNDE til at springe kaffen over:

Min gode ven og juice-mester Mads Bo plejer at kalde det ”flydende stress”, fordi det får dit blodtryk til at stige. Du bliver også afhængig af det, og det kan virkelig skade din søvn, som jo er super vigtig for både krop og hud.

 

MEN, når klokken den bliver 16, og man er ved at løbe tør for energi, eller hvis man trænger til lidt ekstra fut om morgenen, så er det jo fristende at snuppe en kop!

 

OG VED DU HVAD? Det er præcis dét jeg gør! Jeg snupper en kop. ÉN. Til gengæld så er det en SUPER KOP! Ikke noget med kedelig kolbe-kaffe. Jeg drikker en kop af den LÆKRESTE slags. For mig er det Hazelnut macchiato med sojamælk (Piist… Gerne fra Starbucks. Men du har det ikke fra mig). Det er meget muligt, det næsten er en flydende dessert, men GUF GUF GUF, hvor er det bare godt!

Og én top-lækker dessert er da også meget sjovere end 8 liter ligegyldig kaffe. Selvom vi er super sunde hver dag, må vi også godt synde lidt. Tænk 80/20. 80% sundt og 20% ikke-helt-så-sundt. Den fantastiske kaffe-mums-dessert passer lige med mine 20% 😉

 

DEN ENE KOP ville selvfølgelig ikke være nok, hvis jeg havde satset på, at den skulle give mig energi til mine lange arbejdsdage fyldt med spændende mennesker, foredrag og rejser rundt i landet. Men så er det jo heldigt, at der er så mange andre måder at få det på.

DU HAR GARANTRET ALLEREDE GRINT af mine små film, hvor jeg danser på kontoret eller på trampolinen? Det er TOP-sjovt, OG så er det simpelthen det vildeste skud energi! Meget bedre end 10 kopper kaffe.

Ellers kan et glas vand faktisk gøre underværker. Ingefær-shot er en anden af mine favoritter, og bare 10 minutters meditation betyder også, at du kan få klaret hjernen og blive klar til at tage en tørn mere.

 

DET ER BARE nogle af de enkle men effektive tips til at få ny god energi. Så du ikke behøver at drikke 8 liter kaffe om dagen for at holde dig vågen. Så du i stedet kan nøjes med måske bare én kop. EN FULDSTÆNDIG FANTASTISK KOP FORKÆLELSESKAFFE. (Og du behøver altså hverken solbriller eller fuldskæg… Eller hat!)

 

VELBEKOMME 😀

 

FAKTA OM KAFFE

  • Kaffe nedsætter sukkerstofskiftet til næsten det halve. Med andre ord får du meget hurtig trang til at tilføre kroppen mere energi. Hvis du ikke får det: ZZZZZZZZ!
  • Kaffe sænker også blodsukkeret, og sammen med det nedsatte sukkerstofskifte bliver trangen til chokolade og sukker meget kraftig. Hvis du ikke får det: ZZZZZZZZ!
  • Du bliver hurtigt afhængig OG resistent overfor koffeinen i kaffen. Det betyder, at du skal have mere og mere, samt at du vil opleve abstinenser som hovedpine, irritation og træthed, hvis du stopper eller ikke øger dit indtag. ZZZZZZ!
  • Kaffe er flydende stress! Koffein påvirker centralnervesystemet og giver de samme fysiske symptomer som stress, bl.a. hjertebanken. Det er meget belastende for kroppen og slider på den. Mere ZZZZZ!

Mest populære produkter