Ar i huden

Sådan fjerner du dine ar efter bumser

Har din kamp mod acne og bumser givet ar i huden? Det kan løses! Du får den bedste guide til at fjerne ar fra bumser her i artiklen!

Behandling af ar i huden efter bumser

Mange mennesker får i større eller mindre grad ar i huden efter en længere periode med bumser. Ar fra bumser opstår specielt i voldsomme tilfælde af bumser eller cyster, hvor hudens bindevæv ødelægges af bumserne.

Ar kommer dog ikke kun af bumser. Der er meget, der kan give ar. Behandlingen af ar er heldigvis den samme uanset om årsagen er bumser – eller noget helt andet.

I forhold til at danne ar fra bumser, skal det dog lige indskydes, at det kan være fristende at trykke sine bumser, hvilket i bund og grund også er OK (se guiden: Sådan trykkes bumser korrekt). Alligevel bør du dog altid trykke forsigtigt i din hud, så du ikke selv er skyld i ardannelse.

Behandlingsmetoderne for ar i ansigtet er meget forskellige, da det hele afhænger af størrelsen og hvor nye arene er. Nedenfor vil jeg forsøge at forklare de forskellige metoder til behandling af ar. Jeg gentager lige, at behandlingen af ar er den samme, uanset årsagen til ar – forskellen på behandling handler om omfanget og mængden af ar.


Fjern ar i huden med hudpleje

Daglig brug af cremer fyldt med A-vitamin (se Danish Skin Care Moisturizers), vil forbedre din huds øverste hudlag og struktur, og derved kan mindre ar forbedres en smule.

Det er dog vigtigt, at du bruger produkterne over en længere periode (flere måneder).

Fordelen ved hudpleje til behandlingen er, at hudpleje også kan hjælpe med behandling mod bumser – mange har jo netop stadigvæk bumser og får stadigvæk bumser, når der sættes fokus på behandling af mærker og ar. Med rette hudpleje er det muligt at behandle begge problemer samtidig, således at man efter behandling kommer ud med en flot hud. Det er kun med hudpleje, du har denne mulighed. De nedenstående behandlingsmetoder hjælper ikke til at fjerne bumser i huden, men virker kun til behandling af ar.

Få hudpleje til behandling af ar og bumser her


Fjern ar med hudslibning

Hudlæger kan på cirka en time behandle ar i huden (som er bedøvet eller frosset) ved at bruge et roterende diamanthjul.


Fjern ar i huden med laser

På trods af at laserbehandling lyder voldsomt, så er det en meget sikker måde til behandling af ar, da man nemt kan kontrollere indtrængningsdybden i huden.

En laserbehandling fjerner huden, så der kan dannes ny hud. Laserbehandling af ar kan tage lige fra få minutter til en time, afhængig af størrelsen på arene i huden.


Fjern ar med peeling

En peeling hos hudlægen tager cirka 15 – 30 minutter. Den fjerner hudens øverste lag, og mindsker derved ar i huden.


Fjern ar med injektion

Da et ar i huden er ligesom en fordybning i huden (som en rynke), kan du fylde dette med forskellige injektioner som eksempelvis kollagen.

Effekten af kollageninjektioner ses med det samme. Det tager kort tid, men er også kun midlertidig.

Saltvandsinjektioner kan også benyttes, da disse vil få huden til at danne ny kollagen. Det kræver dog mellem 4 og 8 injektioner for at skabe en effekt.


Fjern ar med daglig peeling/eksfoliering– hjemmebehandling

Endeligt, så er der den daglige peeling/eksfoliering – den vil ikke virke “her og nu”, men vil gradvist forbedre din hud. Yderligere så er en daglig eksfoliering langt fra så voldsom, som ovenstående – som ligeledes kan være temmelig omkostningstunge, førend man når et positivt resultat.

Lyst til at vide mere?

Ovenstående er blot en kort forklaring af ar og behandlingsmetoderne af ar, så du kender til mulighederne for at få fjernet ar. Vil du gerne vide mere om behandling af ar fra bumser og aknear, så kan du læse mere her:
Når det kommer til behandling af ar, så er det også vigtigt at have tålmodighed. Ar er skader i huden og skader i hudens bindevæv. Behandling af ar handler i første omgang om at fjerne skaden, hvilket i sig selv tager tid. Når skaden er sket, er det næste trin i behandlingen – et trin, som mange desværre glemme – at behandle den nye hud. Uden behandling af den nye hud, så kan der hurtigt laves et nyt mærke i huden – en pigmentforandring, solskader eller misfarvning. Læs om behandling af misfarvninger i huden her.
Det bedste råd i forhold til behandling af ar – uanset behandlingsmetoden, som vælges – er at huske solcreme og solbeskyttelse på huden. Både under og efter behandlingen. Ved behandling af ar skabes ny og sart hud, som skal beskyttes. Uden korrekt beskyttelse af huden, så opstår der meget let farveforskelle i huden. Dette opstår som resultat af solens farvning af huden.

Bekæmp ar med daglig peeling og pleje af huden:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar