cyster bumser

Hvordan behandles cyster og bumser?

Hvis du lider af bumser, så er der en stor chance for du har cyster. Her kan du læse mere om hvordan du behandler cyster og bumser, så du får flot hud

Cyster er de største typer af bumser. Cyster Bumser er, ligesom pabler og pustler, betændte bumser.

Cyster optræder dog ikke som knopper på huden, men mere som store buler. Faktisk opfører cyster bumser sig præcis som den bule du får ved at slå hovedet så der sker en væskesamling eller hævelse, der hvor du slog hovedet.

Disse buler kan blive meget store og de er ofte temmelig smertefulde, da betændelsen trykker kraftigt på huden og strækker huden. Betændelse kan dog ikke ses, ligesom den kan med pustler, og cyster er ikke hårde og faste som ved pabler.

Cyster bumser kaldes også for ”knuder” og ”buler”, ligesom de, hvis de forekommer i panden, kaldes ”horn”.

Cyster behandles med desinficerende og antibakterielle midler, ligesom det er vigtigt at pleje med beroligende ingredienser for at dulme bulen. Fordi cyster er så store og strækker huden er det vigtigt at behandle cyster, da de ellers kan give voldsom ardannelse.

Oplever du gentagne gange at have cyster, flere cyster bumser på én gang eller over en længere periode uden de forsvinder, så er det vigtigt at du konsulterer en hudlæge for behandling med skrappe antibakterielle midler, da hudplejeprodukter ikke er effektive nok.

Almindelig bumser kan dog fint behandles med hudpleje og det er sjældent nødvendigt med lægemidler eller medicin i kampen mod bumser.

Gentager lige. Oplever du gentagne gange at få cyster bumser – altså knuder, buler eller horn fra bumser – så kontakt din læge. Specielt hvis du oplever flere cyster samtidigt på huden, så er det en god ide at kontakte sin læge. Der vil ofte skulle antibiotika til i kampen mod flere cyster, da kroppen ikke kan følge med til at bekæmpe flere cyster. Og som tidligere nævnt så kan trykket fra cyster på huden skabe nogle voldsomme ardannelser på huden.

Behandling af ar fra cyster og bumser

Har du allerede været uheldig og få ar i huden. Måske ar i huden fra bumser og cyster, så bør du straks komme igang med behandling af dine ar.

Læs nærmere om behandling af ar fra bumser her

Vil også lige tilføje at med god hudpleje til behandling af ar, så er det muligt at behandle og fjerne ar i huden.

Træt af hudproblemer? Prøv vores bestseller produkter her:

Perfect Skin Power Treat

Perfect Skin Power Treat

347 DKK

Kommentarer

0 kommentarer