Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Derfor er din kost vigtig i kampen mod bumser

Får jeg bumser af pizza, slik, sukker, mælk og det jeg spiser? Få råd og hjælp til behandling af bumser, akne og uren hud

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Nu tænker du måske, forståeligt nok: Hvorfor overhovedet denne guide? Kunne ham, Mads Timmermann, ikke bare have skrevet: ”Nej du får ikke bumser af pizza, slik, chips, burger, hotdog, kager, kebab, popcorn m.v…”

Det kunne jeg selvfølgelig have gjort, men imidlertid forholder det sig ikke helt sådan!

For det første, så er vi mennesker forskellige, selvom vi overordnet har brug for de samme vitaminer og mineraler til at fungere. Dermed sagt at du må eksperimentere lidt med din kost.

Hvis du spiser en pizza, burger eller chokolade og du oplever udbrud af bumser, så reagerer du på disse fødevarer og bør undgå dem. Oplever du omvendt ikke problemer, kan du sagtens spise disse.

Det er præcis det samme med rødme, sart og irriteret hud! Selvom mandler og nødder er sunde, nævnt i kostpyramiden, så kan nogle personer ikke tåle mandler. Du skal selvfølgelig ikke spise nødder, hvis du på grund af overfølsomhed risikerer at blive kvalt af hævelser i halsen eller lignende.

Bemærk dog, at jeg aldrig vil anbefale pizza og burger, men i stedet en sund kost, for at holde hele kroppen ung og smuk. Men lige hvad bumser og akne angår, er der altså ikke nogle faste undersøgelser og beviser for, at usund kost skaber bumser.

Dernæst så er der rigtigt meget at gøre mod dine bumser og din urene hud ved at spise rigtigt.

Altså ikke bare undvære usunde fødevarer og spise sundt, men spise de rigtige fødevarer, til hjælp mod bumser og uren hud.

Det er nemlig muligt gennem kosten at ændre, sænke og stabilisere faktorer, som bidrager til dannelsen af bumser. Faktorer såsom:

  1. Hormonel aktivitet.
  2. Inflammation.
  3. Overproduktion af olie fra din huds oliekirtler.
  4. Uregelmæssig eller overdreven frastødelse af døde hudceller, både på din huds overflade og i de dybere hudlag (inde i porerne).
  5. Formering af bakterier i porerne, hvilket fører til inflammation.

Den første på listen, hormonel aktivitet (eller hormonel ubalance) er den største årsag til
bumser og uren hud. Med den rigtige kost er det netop denne, som er nemmest at styre.

Med andre ord, så er kosten en stor del af behandlingen mod bumser og uren hud!

Endeligt så gælder det, at hvis din krop er i perfekt balance med vitaminer og mineraler, så er din krop stærkere til at bekæmpe eventuelle sygdomme og bakterier – herunder også akne.