Sådan fjerner du ar i ansigtet efter bumser

Ar opstår for nogle mennesker i mindre eller større grad efter en længere periode med bumser. For andre opstår ar i ansigtet på grund af dybere ødelæggelse af hudens bindevæv, tit i forbindelse med meget slem cystisk akne.

Andre gange er ar efter bumser selvforskyldte, hvis man har trykket og pillet meget i sine bumser. Nogle laver nærmest en hel ”operation” ud af at trykke én bums, og går og trykker den samme bums igen og igen.

Selvom det er fristende at trykke sine bumser, hvilket i bund og grund også er ok, så tryk altid forsigtigt! Trykker du dine bumser for voldsomt, vil du ende med et rødt mærke eller sår, som bliver på huden meget længere tid end selve bumsen.

Uanset om dine ar og mærker efter dine bumser er forårsaget af bumserne, eller om de er selvforskyldte, så er det helt og aldeles sikkert, at det er frustrerende med ar. Det er frustrerende at komme sine bumser til livs og derefter have en hud med ar og mærker.

Der er dog behandlingsmetoder, som kan hjælpe! Disse behandlingsmetoder er meget forskellige og afhænger rigtigt meget af størrelse og hvor nye arene er.

I det følgende vil jeg forsøge at klarlægge de forskellige metoder, som vil hjælpe.


Mads Timmermann

Ekspert i smuk hud og stifter af Danish Skin CareDette indlæg er markeret med