Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Får du lige så mange rynker som din mor og far?

Er du bange at du får lige så mange rynker som din mor og far? Stop med at tænke på dine gener. Få styr på kost, hudpleje og solbeskyttelse med denne guide.

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Får du lige så mange rynker som din mor og far?”

Hej Mads

Jeg er så heldig at have to smukke og ungdommelige forældre! Både min mor og far ser knald godt ud og alle siger de bliver ved med at så meget yngre ud end deres alder.

Tror du jeg er lige så heldig som mine forældre? Og kommer jeg til at få samme smukke hud som min mor og far?

Det ville jo være skønt hvis jeg fik samme rynkefrie hud når jeg bliver på mine forældres alder. :-)

Glæder mig til at læse dig svar.

Venlig hilsen

Katrine

Svar til: “Får du lige så mange rynker som din mor og far?”

Hej Katrine

Jeg er bange for jeg må skuffe dig lidt Katrine. :-)

En udbredt myte er, at vi bare kan kigge på vores forældre og regne med at vi med alderen vil ligne dem. Men kost, hudpleje og vores levevis har langt mere at sige i forhold til mængden af de rynker vi får, end hvordan vores forældre ser ud og de fælles gener vi har.

– Egentligt har jeg allerede skrevet temmelig meget om denne myte i et andet brevkasseindlæg.

Så prøv at læse mit indlæg om rynker og gener, så vil du formentligt få en masse råd og forklaring på, hvorfor vores gener ikke har den store indvirkning på antallet af rynker.

– Læs mere om rynker og gener her:

En af de helt store argumentationer i netop denne myter er dog vores forhold til sol og solbeskyttelse. Eller måske endnu vigtigere den økonomiske frihed til at rejse ud i verden.

De færreste af vores forældre har brugt deres ungdom under sydens sol. Helt anderledes ser det ud for ungdommen idag, der har de fleste besøgt Thailand (eller i hvert fald Italien, Frankrig eller andre varmere himmelstrøg) flere gange end de har besøgt forskellige større byer rundt omkring i Danmark.

Nu skal det ikke lyde som om jeg mener, at der er noget dårligt ved det. Jeg er selv stor fan af at rejse! Og jeg rejser gerne til sol og varme, hvilket Danmark desværre ikke byder så meget på.

Min pointe er blot, at børn fra 80’erne og fremefter har været langt mere eksponeret for sol – og eftersom det kun er indenfor de seneste få år, at der er sat fokus (altså VIRKELIG fokus) på solbeskyttelse, så vil risikoen for at børn fra 80’erne risikere at få langt flere rynker være større.

Solen er nemlig den største årsag til rynker – ligesom vores kost og brug af hudpleje har større betydning end vores forældres gener.

 – Men solen er og bliver dog den største årsag til rynker. Og netop derfor er solbeskyttelse så enormt vigtigt.

Så sørg for at have fokus på din kost, motion, hudpleje og selvfølgelig massere af solbeskyttelse! Med det rette fokus, så er jeg sikker på du nok skal ældes lige så yndefuldt som dine forældre. :-)

Tag et kig på min samlede hudplejeserie fyldt med anti-aging, anti-oxidanter, mineraler, vitamier, pleje og selvfølgelig solbeskyttelse. Jeg er sikker på du vil elske mine hudplejeprodukter. :-)

– Få Danish Skin Cares hudplejeserie her: