Kombineret hud

Har du hverken tør eller fedtet? Måske din hudtype er kombineret?

Kombineret hud – også kaldet normal hud

Oplever du, at dit ansigt kan være tørt i løbet af dagen, samtidigt med at du kan skinne i t-zonen – eller måske oplever du, at huden omkring næsen fedter, i løbet af dagen? Disse forskellige kombinationer kan være tegn på, at du har normal eller kombineret hud.

3 fejl de fleste med kombineret hud begår

Kombineret hud er nok den hudtype, hvor der begås flest fejl, og som der er flest myter omkring. Her får du 3 fejl, som de fleste med kombineret hud begår:

 • Dropper ansigtscremer

  En stor fejl som mange med kombineret hud begår, er, at de dropper ansigtscremen. Måske har du følelsen af, at huden ikke føles tør, eller mangler fugt. Dette er dog ikke ensbetydende med, at du skal droppe cremen, da cremen vil være med til at behandle og pleje din hud.

 • Dropper hudpleje

  I forlængelse af ovenstående så vælger mange med normal eller kombineret hud at droppe hudpleje helt. Det er en stor fejl. Det er vigtigt at pleje sin hud korrekt, også selvom du ikke oplever hudproblemer i dag.

 • Glemmer solbeskyttelse

  Har du en flot og pæn hud fra naturens side, så kan du nemt glemme at passe på sin hud. Solbeskyttelse er en af de ting! Det er en kæmpe fejl at glemme solbeskyttelse, da solen kan lave stor skade på din hud, hvis huden ikke er beskyttet korrekt.

Det var top 3 fejl, når det kommer til kombineret hud – også kaldet normal hud. Den største fejl kommer her:

Den største fejl ved kombineret hud – også kaldet normal hud – er at tro, at kombineret hud eksisterer for derefter at investere en masse penge i produkter til kombineret hud. Kombineret hud er ikke en hudtype, men en mellemting mellem tør og fedtet hud. Du kan selvfølgelig have både tør og fedtet hud, men du vil altid have det ene mere end det andet.

Derfor! Vælg altid hudpleje efter hvad din hud er mest! Tør eller fedtet!

Problemet med kombineret hud

Problemet med at behandle huden med produkter specifikt til kombineret hud er, at du hverken tilfører lidt eller meget fugt. Du plejer altså huden middelmådigt. Det er hverken godt eller dårligt. Alle har både tør og fedtet hud, men vi har alle mere af det ene.

Derfor! Husk at pleje din hud med den rette mængde fugt og sørg for at have fokus på tør eller fedtet hud. Ikke disse midt imellem løsninger som behandler huden middelmådigt.

Fejlbehandling med hudpleje til kombineret hud

Det største problem med hudpleje til kombineret hud er, at du hurtigt risikerer at udtørre huden, hvis din hud er mest tør. Omvendt vil du hurtigt gøre din hud meget fedtet, hvis du har tendens til fedtet hud. Hudpleje til kombineret hud løser hverken tør eller fedtet hud – og du vil altid være mest tør eller fedtet.

Kvinde med kombineret hud bruger vatrondel med hudpleje i ansigtet.

Sådan behandler du kombineret hud

Start altid med at finde ud af om din hud er mest tør eller mest fedtet. Tænk på hvordan din hud har været i løbet af dagen - og gerne de sidste 3 dage.

 • Mest tør hud?

  Oplever du, at din hud er mest tør? Måske har din hud føltes stram eller haft tendens til at skalle. Måske har din hud givet dig følelsen af, at den har manglet fugt. Så skal du vælge hudpleje til tør hud.

 • Mest fedtet hud?

  Oplever du, at din hud er mest fedtet? Måske har din hud været klistret og skinnende. Så skal du vælge hudpleje til fedtet hud.

 • Glem ideen om kombineret hud

  Alle får både tør hud eller fedtet hud fra tid til anden. Vigtigst af alt, så handler det om at behandle den hudtype, som du har mest af. Du vil altid være enten mest tør eller mest fedtet - nogle gange begge dele, samme dag, men altid det ene mere end det andet. Kombineret hud kræver netop at du løbende skifter hudpleje fra tør til fedtet – og omvendt.

 • Husk hudtype kan ændre sig

  Måske er din hud er mest tør lige i øjeblikket. Det er meget forskelligt, hvordan huden reagerer i forhold til f.eks. årstid. Vælg derfor hudpleje til din nuværende hudtype og skift løbende efter behov.

Kvinde har formet sit hår som små hjerter.
Kvinde med enorme gule solbriller, røde seler og hvid t-shirt.

Anbefalede produkter til kombineret hud

Glem tanken om kombineret hud. Begynd i stedet at pleje din faktiske hudtype – enten tør eller fedtet – og få en smuk hud!

Vigtigt!

Hudpleje er meget mere end hudtype

God hudpleje handler først og fremmest om at tilføre vitaminer, mineraler, anti-aging og solbeskyttelse til huden.

Når det så er sagt, så handler god hudpleje om meget mere end skønhedsprodukter. Der er nemlig rigtig meget, som du kan gøre – udover at bruge hudpleej – for at få en smuk og flot hud.

Spis dig smuk

Pizza, chips, slik, sodavand og usunde sager er ikke godt for hverken dig eller din hud. Vil du gerne have en flot hud, så skal du fokusere på at få godt med grøntsager og sunde råvarer. Det vil gøre underværker for dig og din hud!

Motion er et must!

Træning er ikke kun med til at sikre, at du kan passe dine bukser eller er i god fysisk form. Træning har også en ubeskrivelig stor indvirkning på din hud. Når du får pulsen op og sveder, så udskiftes blodet i kroppen, hvilket renser dit system igennem – og det kan din hud godt lide! Sved afhjælper på både tør eller fedtet hud, så det er bare med at komme i gang med at dyrke noget motion.

Smil til verden

Skønhedsprodukter og hudpleje kan gøre nok så meget for din hud. Men i bund og grund kommer skønhed indefra, og kommer til udtryk gennem din udstråling. Sæt derfor fokus på at smile og være glad, fremfor at gruble for meget over tingene. Det vil med garanti give dig en fantastisk udstråling. Smil og grin udløser ligeledes endorfiner i kroppen, som giver dig en følelse af lykke, hvilket også vil kunne ses på din udstråling. Så smil løs og vær glad – det er gratis.

Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Spørg eksperterne!

Er du i tvivl om din hudtype, så søg hjælp. Du er altid meget velkommen til at sende os en mail og forklare om din hud – vi svarer ganske hurtigt, hvis du skriver til info@danishskincare.dk

Få mere information og hjælp til behandling af kombineret hud:

Se alle skønhedsguides