P-piller mod uren hud
Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

P-piller mod uren hud

Hjælper p-piller mod uren hud og kan p-piller fjerne bumser? Få svaret her – og lær om behandling af bumser og uren hud, så du kan få en flot og pæn hud.

Spørgsmål: “P-piller mod uren hud”

Hej Mads

Jeg har et spørgsmål om p-piller til behandling af uren hud, som jeg håber du vil svare på. Årsagen er den at jeg har uren hud – jeg har virkelig mange urenheder i huden og mange bumser – og jeg tager samtidigt p-piller fordi jeg under min menstruation bliver voldsomt syg. Altså sådan rigtig syg, hvor jeg får hovedpine og ingen steder kan være. Jeg har også oplevet flere gange, hvor jeg har forsøgt at være oppe, at jeg besvimer – så det bedste er at jeg bare ligger ned og prøver på at få sovet i et helst mørkt lokale.

Så for at styre min menstruation og selv kunne planlægge, hvornår jeg skal blive syg, så er jeg nødt til at spise p-piller. 

Jeg har så samtidigt hørt et rygte om at der er nogle p-piller, som kan være med til modvirke uren hud og bumser. Mit spørgsmål er derfor, er det sandt? Og vil du anbefale disse p-piller til mig – og hvor godt virker de? 

Josefine

Svar til: “P-piller mod uren hud”

Hej Josefine

Tak for dit spørgsmål om p-piller mod uren hud. Jeg vil helt sikkert gerne hjælpe! Vil dog lige først og fremmest sige, at jeg er utroligt ked af at høre at du får det så skidt, når du får din menstruation. Det må bestemt ikke være særligt sjovt at vide, at man en gang hver måned skal have det dårligt og være syg i nogle dage.

Jeg forstår derfor godt at du gerne vil kontrollere din menstruation og derfor tager p-piller. Jeg vil dog gerne lige indlede med at anbefale dig at tage en snak med din – eller måske en ny – gynækolog og læge. Nu skriver du ikke, hvor gammel du er, men uanset alder – så lyder dine menstruation problemer temmelig voldsomme. Og der findes altså bedre behandlingen end blot at tage p-piller, hvor du alligevel jævnligt skal være syg i nogle dage… hvilket også må være virkelig besværligt i forhold til skole eller arbejde.

Så tag lige en snak med din gynækolog og læge. De kan helt sikkert hjælpe dig til alternative behandlinger og medicin, som kan hjælpe dig mod din voldsomme menstruation og hovedpinen hver måned. .

Men for at svare på dit spørgsmål, så ja! Det er sandt, at nogle p-pille producenter har udviklet p-piller, som samtidigt med at styre kroppens hormoner (altså stoppe menstruationscyklus) også hjælper til at hæmme produktionen af talg i kroppen, hvilket kan have en positiv indvirkning på uren hud og bumser.

Denne type p-piller mod uren hud kaldes kombinations p-piller. P-piller mod uren hud kombinerer altså både det at stoppe din menstruation og skulle mindske forekomsten af bumser. En af de mest kendte mærker hedder Diane Mite, og kan fås i Danmark.

Sådan virker p-piller mod uren hud

P-pillernes effekt skyldes indholdet af anti-androgener, som gør, at de kan bringe mere balance over hormonerne i kroppen. Androgener er et mandligt hormon, som findes hos både kvinder og mænd. Det er medvirkende til at skabe uren hud, og dette især i puberteten, hvor niveauet af androgener i kroppen stiger. Androgener er med til at stimulere produktionen af talg, som gør huden fugtet og fedtet.

P-piller mod uren hud, som eksempeltvis Diane Mite, indeholder hormonet cyproteronacetat, hvilket er et anti-androgen. Cyproteronacetat gør, at der bliver produceret langt færre androgener i kroppen end normalt, og derfor kan dette androgen være med til at stoppe forekomsten af bumser og uren hud.

Med ovenstående viden, så forstår jeg godt at mange piger er tilbøjelige til at vælge disse typer p-piller mod uren hud. Ligesom jeg fuldt forstår at mange piger kan overveje at skifte til netop disse typer p-piller og dermed både stoppe deres menstruation og forsøge at bekæmpe deres bumser og uren hud.

– Har du for nyligt skiftet p-piller, og oplever nu at du får mere uren hud end før? Læs mit tidligere anbefaling om uren hud ved skift af p-piller.

Jeg vil dog KRAFTIGT anbefale, at man ikke vælger p-piller udfra den overbevistning, at de kan hjælpe til med at fjerne bumser og uren hud. Også selvom man vælger et af de mærker, som indeholder anti-androgener.

Først og fremmest fordi androgener LANGT fra er den eneste årsag til bumser og uren hud. Androgener er blot én ud af rigtigt mange forskellige årsag til, hvorfor vi får bumser og uren hud. Så at behandle kun denne én årsag er virkelig ikke anbefalelsværdigt. Specielt ikke, når der på markedet findes medicin – og sågar hudpleje – som behandler langt flere forskellige årsager til bumser. Altså giver dig langt større chance for et succesfuldt resultat.

Min Danish Skin Care hudplejeserie behandler f.eks. huden i rigtigt mange niveauer og hjælper til at fjerne/stoppe ENORMT mange af de årsager, som der er til at vi får bumser. Desuden får du med hudpleje generel pleje af huden, så du samtidigt med du fjerner og stopper dine bumser også plejer huden til at få en smuk hud – ligesom du med Danish Skin Care fjerner ar, forebygger med anti-aging og beskytter huden.

Dernæst – i forhold til p-piller mod uren hud og som behandlings middel af bumser – så er der absolut ingen garanti for at dit hudproblem vil blive løst ved at skifte til p-piller mod uren hud, som indeholder anti-androgener.

Desuden er der bare noget helt crazy tosset i at blande anti-androgener – altså ingredienser, som skal stabilisere hormoner – i et præparat, som netop har til opgave at ændre hormoner (således at du ikke får menstruation). Det er sådan lidt som at gå to skridt frem og to tilbage.

Som en tredje årsag, som jeg er nødt til at nævne, p-piller bremser og standser kun produktionen af androgener. Forstået på den måde, at den dag du ikke længer ønsker at tage p-piller, så vil produktionen af androgener fortsætte. Og for rigtigt mange virker p-piller som en “ophobning” af androgenerne, således at androgenerne i pludselig “eksploderer” helt crazy, når man pludselig stopper – og dette vil med garanti give virkelig voldsomt mange bumser.

Pointen er altså, at du formentligt blot skubber problemet nogle år – fremfor at løse det, som du kan med hudpleje (eller anden medicin til behandling af bumser).

Dertil kommer naturligvis også den pointe, som virkelig er værd at tage med, at vi mennesker i teenage tiden udvikler androgener – i stor stil, hvilket vi altid har gjort – og det må der jo selvfølgelig være en årsag til. Med andre ord, så kender vi ikke de langsigtede konsekvenser ved at stoppe/bremse produktionen af androgener i kroppen … såeh måske vil blot skal lade produktionen ske, men sætte fokus på at løse de bumser der kan opstå. Disse bumser løser du super nemt og enormt effektivt med hudpleje, hvor der netop ingen ophobning/udskydelse af problemet er. Plus, som jeg nævnte tidligere du sætter fokus på god pleje, beskyttelse og behandling huden – samtidigt med at du fjerne dine bumser – når du bruger Danish Skin Care serien.

– Få en hudplejeserie, som fjerner uren hud – og giver smuk hud. Klik her.

Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Mads Timmermann

Ekspert i smuk hud og stifter af Danish Skin Care

Træt af uren hud? Prøv vores bestseller produkter her: