Sådan behandler du bumser på brystet og ryggen

Er du en af de mange mennesker der lider af bumser på ryggen eller brystkassen? Få GRATIS guide og hjælp til behandling af bumser på ryggen

behandling af bumser på ryggen
Forside / Blog / Pleje / Sådan behandler du bumser på brystet og ryggen

Indhold af artiklen:

Bumser optræder oftest i ansigtet, men du kan sagtens få bumser i nakken, på ryggen, på brystet, på lårene eller andre steder på din krop. Du kan i princippet få bumser alle steder på kroppen. Her kan du læse om behandling af bumser på ryggen og brystet.

Bumser ses sjældent på eksempelvis ben, fødder og arme fordi der ikke produceres specielt meget olie i hudens porer disse steder. Det gør der derimod på brystet, ryggen, skuldrene og i nakken.

Selvom du bedre kan skjule bumser på kroppen end bumser i ansigtet, så er det stadig surt at have bumser på kroppen. Især, når du klæder om i omklædningsrummet, er i svømmehallen, tager på stranden eller når du på anden måde viser din krop frem. Og du bør altid sætte fokus på behandling af bumser, uanset hvor bumser på kroppen er – behandling af bumser på ryggen og brystet er desuden ofte lettere end behandling af bumser i ansigtet.

Der er nogle indledende tiltag for bumser på kroppen, som du bør være opmærksom. Tiltag, som kan hjælpe dig til behandling af bumser på ryggen, brystet – ja, sågar til behandling af bumser overalt på kroppen.

Stramtsiddende tøj kan være med til at irritere huden og derved skabe eller forværre udbrud af bumser. Det gælder især, når du dyrker sport. Du bør også vælge et materiale, som lader huden ånde (eksempelvis bomuld).  Forsøg så vidt muligt at undgå stramtsiddende tøj i behandling af bumser – dette gælder også ved behandling af bumser på ryggen, men det gælder naturligvis især ved behandling af bumser på ben eller balderne.

I forhold til bumser på skuldrene, så kan skulderstropperne fra en rygsæk fungere på samme måde som stramtsiddende tøj. Går du meget med rygsæk, bør du overveje, om du kan skifte til en taske, som du kan bære i hånden.

Ved behandling af bumser på ryggen, brystet og andre steder på kroppen bør du desuden undgå unødvendig irritation, tilstopning og tilførsel af bakterier til huden:

  • Tænk over dit hårstylingsprodukt! Hårstylingsprodukter skal ikke i kontakt med huden, da det vil tilstoppe og irritere huden. Pas derfor især på med håret i nakken, for at undgå bumser her.
  • Undlad parfume direkte på huden, især de områder du har bumser! Parfume er voldsomt irriterende for huden, trods det dufter godt. Parfume og behandling af bumser på ryggen og brystet hører ikke sammen.
  • Brug vaskepulver uden parfume, når du vasker dit tøj, sengetøj osv.
  • Skift dagligt dit tøj. Sved udvikler sig til bakterier, som irriterer huden.
  • Sørg for at gå i bad efter du har dyrket sport – eller på anden måde svedt.
  • Går du meget med halstørklæde, så få det vasket og giv huden mulighed for at ånde. Et halstørklæde er meget let i forbindelse med dit hårstylingsprodukt, som kan tilstoppe og irritere huden. Desuden sveder du i et halstørklæde, ligesom alle andre typer tøj.
  • Skift sengetøj en gang om ugen eller oftere. Dine hårstylingsprodukter er i kontakt med dit sengetøjet, ligesom du sveder når du sover.

Årsagen til at du får bumser er imidlertid grundlæggende den samme, lige meget hvor på kroppen det er du får bumser. Behandlingen af bumser på ryggen, brystet og andre steder på kroppen er derfor præcis den samme, som behandlingsmetoden i dit ansigt.

Læs om behandling af bumser her

Træt af bumser på brystet? Prøv vores bestseller produkter:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar