Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Det er dine hormoner der giver dig bumser!

Hvis du er i tvivl om hvorfor du får bumser, så er svaret her: Det er dine hormoners skyld at du får akne og bumser. Få gratis råd og bliv bumsefri

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Hormonel ubalance er den største årsag til at aktivere uren hud og bumser. Dette være sig blandt andet på grund af teenagealderen, menstruation, graviditet eller overgangsalderen.

Netop i teenagealderen farer kroppens hormoner rundt og har ekstremt travlt med at forvandle dig fra dreng eller pige til henholdsvis mand eller kvinde.

Denne ekstreme aktivitet i kroppen og den øgende mængde kønshormon gør, at rigtigt mange i disse år oplever at hudens oliekirtler begynder at producere mere olie (sebum).

Denne forøgede olie- og fedtproduktion er et fantastisk grundlag for uren hud og bumser.

Det er præcis det samme, som der sker for kvinder i menstruationen og ved graviditet. Kroppen begynder pludselig at producere flere hormoner og derved skabes risikoen for bumser og uren hud.

Det modsatte sker igen i overgangsalderen, hvor kroppens produktion af kønshormon stopper.

Endnu engang oplever mange udbrud af bumser og uren hud på grund af hormonel
ubalance.

Et højt indtag af medicin er ligeledes en stor årsag til hormonel ubalance. Netop derfor
oplever mange kvinder også at få bumser og uren hud, når de stopper med p-piller.

Kroppens hormoner bliver ganske simpelt pludselig i balance og dette aktiver udbrud af bumser og uren hud. Stress og irritation af huden er ligeledes store syndere til at skabe hormonel ubalance.