hormoner bumser

Det er dine hormoner der giver dig bumser!

Hvis du er i tvivl om hvorfor du får bumser, så er svaret her: Det er dine hormoners skyld at du får akne og bumser. Få gratis råd om hormoner og bumser

Indhold af artiklen:

Hormonel ubalance er den største årsag til at aktivere uren hud og bumser. Og netop derfor giver hormoner bumser og derfor er det ikke helt forkert, når nogen taler om hormonelle bumser – såvel som giver hormoner i kroppen skylden for bumser.

Også alligevel. Hormoner har vi dog konstant i kroppen. Og der sker konstant hormonelle forandringer i kroppen. Hver dage, hele ligevet. Men der er da perioder i livet, hvor der sker flere hormonelle forandringer. Og derfor er større risiko for hormonelle bumser i teenagealderen Dette være sig blandt andet på grund af teenagealderen, menstruation, graviditet eller overgangsalderen.

Netop i teenagealderen farer kroppens hormoner rundt og har ekstremt travlt med at forvandle dig fra dreng eller pige til henholdsvis mand eller kvinde.

Denne ekstreme aktivitet i kroppen og den øgende mængde kønshormon gør, at rigtigt mange i disse år oplever at hudens oliekirtler begynder at producere mere olie (sebum).

Denne forøgede olie- og fedtproduktion er et fantastisk grundlag for uren hud og bumser. Og det er derfor at mange teenagere oplever at få bumser. Altså er teenage bumser oftest forårsaget af hormoner, som korrekt giver hormonelle bumser.

Det er præcis det samme, som der sker for kvinder i menstruationen og ved graviditet. Kroppen begynder pludselig at producere flere hormoner og derved skabes risikoen for bumser og uren hud.

Det modsatte sker igen i overgangsalderen, hvor kroppens produktion af kønshormon stopper. Dermed er det altså også normalt at hormoner giver bumser i forbindelse med overgangsalderen.

Overgangsalderen gør nemlig at mange kvinder oplever mange udbrud af bumser og uren hud på grund af hormonel ubalance.

Et højt indtag af medicin er ligeledes en stor årsag til hormonel ubalance. Netop derfor oplever mange kvinder også at få bumser og uren hud, når de stopper med p-piller.

Kroppens hormoner bliver ganske simpelt pludselig i balance og dette aktiver udbrud af bumser og uren hud. Stress og irritation af huden er ligeledes store syndere til at skabe hormonel ubalance.

Den gode nyhed er dog, at uanset om der er tale om hormonelle bumser eller bumser af hormoner – eller om bumserne skyldes noget helt andet – så er behandling af bumser ens for alle. Behandling af bumser er altså ens uanset årsagen til bumser. Det gør det hele lidt lettere, da du faktisk ikke behøver koncentrere dig om hvordan dine bumser er opstået. Ofte vil du alligevel ikke kunne ændre dine hormoner og dermed undgå at hormoner giver bumser

Læs om behandling af bumser her

Træt af bumser? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar