Dermaroller og sandheden om microneedling
Gør Dermaroller mere skade end gavn? Er du usikker på om microneedling er godt for din hud? Få svarene, inden du behandler med dermaroller
Indhold af artiklen:
Hvad er Dermaroller?
Dermaroller er et værtøj, som bedst kan beskrives som en lille malerrulle. Rullen er dækket med 200 små nåle, som prikker hul i huden, når rullen trækkes nedover huden. Dermaroller er et værktøj, så du kan foretage microneedling hjemme på badeværelset. Men som du forhåbentlig snart vil lære, så bør du ikke bruge disse “gør det selv” apparater til microneedling.
I Danmark er Dermarollers nærmest blevet synonym med microneedling.
Der findes dog andre værktøjer på markedet, som også er til hjemmebrug, men de fleste i Danmark omtaler microneedling som Dermaroller. Nogle bruger også betegnelsen “skin roller”, men de fleste bruger ordet Dermaroller til at beskrive behandlinger med microneedling.
Du er sikkert selv stødt på Dermarollers rundt i butikkerne. Dermarollers har nemlig gjort et meget stort salgs- og reklamefremstød her i Danmark.
Ideen lyder måske også smart. Dermarollers er et nemt værktøj og lover nærmest at kunne løse alle mulige problemer lige fra ar, pigmentskader, rynker, bumser, solskader og strækmærker.
Rigtig mange bliver også lokket – snydt, hvis vi skal være helt ærlige – af de mange før og efter fotos.
Her får du sandheden om Dermarollers og microneedling.
Hvad er microneedling
Ganske enkelt, så består microneedling i at prikke en masse huller i huden. Teorien er så, at huden derved tvinges til at reparere sig selv. Forskningen er endnu meget uvis om resultatet, men teorien er, at microneedling skal få huden til at arbejde med at reparere sig selv.
Inspirationen til microneedling er fundet i almindelig sårheling. Når huden får et sår, så skynder huden og kroppen sig med at sende alt energi til at reparere såret.
Der har også været nogle forskningsresultater, som har vist gode resultater med microneedling. Mere og mere tyder også på, at microneedling kan være en mulig behandling af ar, pigmentskader og lignende.
Der er dog ingen tegn på, at microneedling vil have nogen effekt på bumser, rynker og slet ikke på strækmærker.
Det er også vigtigt at huske, at forskning er lavet med professionel microneedling, hvor huden prikkes i korrekt dybde og med et helt korrekt antal nåle. Der findes ingen videnskabelig forskning om Dermarollers – og med Dermarollers prikker du også blot hul i huden på må og få, uden at vide om du rammer dybt nok, for dybt eller laver for mange huller.
Derfor virker Dermaroller ikke
Vi får rigtigt mange spørgsmål om, om Dermaroller virker. Det korte svare er, at der ganske enkelt ikke findes nogen forskning der beviser, at Dermaroller virker. Alt forskning i microneedling tyder dog på, at microneedling kræver præcision, hvorfor man med microneedling hurtigt kan lave større skade end gavn.
Brugen af Dermaroller er altså forbundet med rigtig stor usikkerhed og risiko for at du skabe flere problemer for din hud, end du løser.
Dermarollers lægger desuden op til gentagende brug. Microneedling handler ikke om daglig – eller ugentlig – pleje af huden. Faktisk burde det være logisk, at gentagende skade på huden, intet vil løse.
Anmeldelse af Dermaroller
Danish Skin Cares klare anbefaling ved brug af Dermarollers er altså: Lad være! Du arbejder med stor usikkerhed og der er stor risiko for at gøre skade på din hud.
Det er også utrolig vigtigt at huske, at brugen af Dermarollers ikke er reguleret af nogen myndigheder. Derfor er du altså helt overladt til dig selv, hvis der skulle ske skade på din hud.
Der findes selvfølgelig rigtig mange før og efter fotos fra personer, som har brugt Dermarollers. Det kan naturligvis være nemt at blive lokket af disse før og efter fotos om Dermaroller. Dog er det utrolig vigtigt at huske, at microneedling til brug i hjemmet ikke er kontrolleret.
Om før og efter fotos i markedsføringen er sande eller falske kan man desuden ikke vide. Hvad man dog kan vide er, at det kun er de positive resultater der vises. Der findes tværtimod rigtig mange personer, som har oplevet at gøre stor skade på deres hud med microneedling.
Behandling af hudproblemer med Dermaroller
I forhold til behandling af de hudproblemer, som Dermaroller lover at kunne afhjælpe, så taler den tidligere erfaring om Dermaroller og brugen af Dermaroller vist sin egen historie.
- Hvis Dermaroller kunne løse bumser, så ville flere bruge Dermarollers.
- Hvis Dermaroller kunne fjerne rynker, så ville flere fortælle om deres resultater.
- Hvis Dermaroller kunne fjerne pigmentskader, så ville der ikke være så mange med pigmentskader og misfarvninger i ansigtet.
Succeshistorier og de positive erfaringer som deles om Dermarollers, kommer kun fra markedsføringen.
Det bør vist være den bedste argumentation for, at du skal være varsom med brugen af Dermarollers.
Dertil kommer, at professionel microneedling ikke engang kan løse problemer med bumser eller rynker. Hvordan skulle Dermaroller så kunne, når Dermaroller er et langt mere simpelt værktøj?
Behandling af strækmærker med Dermaroller
At Dermarollers skulle have en effekt mod strækmærker, er måske det bedste bevis for, at Dermaroller er et redskab, som man skal være varsom med.
Strækmærker er ikke en hudlidelse. Strækmærker er ikke en skade i huden. Strækmærker er en skade i de dybereliggende bindevæv og muskler.
Strækmærker kan bedst sammenlignes med en elastik, som er trukket for lang. Og det er en uoprettelig skade, uden kirurgi. Du kan smøre alt det olie og alt det creme på strækmærker, men det vil ikke kunne rette op på ødelagt bindevæv og overbelastede muskler.
Og det burde være logisk for enhver, at det ikke ville virke at lave en masse huller i ødelagt bindevæv.
=> Læs om hvad strækmærker er – klik her
Sandheden om microneedling
Sandheden er, at microneedling kan virke i nogle tilfælde til behandling af pigmentskader og ar. Der er en smule forskning, som tyder på at microneedling også kan have effekt på rynker.
Microneedling og Dermaroller er dog to vidt forskellige ting!
- Microneedling kræver præcision og en kirurgs ekspertise.
- Dermaroller er et forsimplet gør det selv værktøj, som næppe kan sammenlignes med microneedling, trods Dermaroller bygger på samme teori.
Sidder du med én eller flere af følgende tanker:
- Virker Dermarollers?
- Måske overvejer du at bruge Dermaroller?
- Måske er du i tvivl om, hvordan du skal bruge Dermaroller?
Anbefalingen herfra er at lade være med at brug Dermarollers – eller måske er det nærmere en advarsel mod Dermaroller!
Der er ganske enkelt ingen videnskabelig belæg for, at Dermarollers virker. Der mangler fortsat forskning i microneedling, som Dermarollers ligger sig op ad. Det er i hvert fald helt sikkert, at Dermaroller og microneedling er to vidt forskellige ting.
Og set fra et logisk perspektiv, så bør det være logisk at skader på huden altid bør undgås. At prikke 200 huller i huden dagligt eller flere gange om ugen, det er ikke en del af god hudpleje.
God hudpleje er i stedet evidensbaserede produkter uden parfume. Ligesom vores samlede sæt:
Samlet sæt
Få den hud, du altid har ønsket dig
Vores videnskabsbaserede, enkle og effektive alt-i-et hudplejesæt har hjulpet mere end 103.914+ med at bekæmpe deres hudproblemer.
Apropos logisk
Anti-aging handler om pleje af huden med anti-oxidanter. Ordet anti-oxidanter er et sammensat ord af latinske ord, som oversat betyder noget i retning af “ingen lufttab”.
Læs om om vores produkter, der indeholder 10 forskellige anti-oxidanter.
Og det er netop det, som anti-oxidanter gør. Anti-oxidanter sørger for at binde luft i huden og mindske lufftab i huden – samtidig med at vitaminer og mineraler bindes til huden. Det er i hvert fald sådan, at man forsimplet kan beskrive anti-oxidanter.
Når nu anti-aging og anti-oxidanter handler om at bibeholde ilt i huden, så virker det fuldstændig ulogisk, at det skulle have nogen som helst gavnlig effekt for huden, at blive gennemhullet af en masse nåle.
Pas derfor rigtigt meget på med brugen af Dermarollers, da det meget let kan have en yderst negativ effekt på din hud. Faktisk kan Dermarollers hurtig være med til at forårsage langt mere iltning af huden, nedbryde bindevæv og mindske elasticiteten i huden. Og dermed give rynker. Læs om behandling af rynker her
Træt af hudplejeprodukter som ikke virker? Prøv vores bestseller produkter her:
Kommentarer
Hej Nina
Spændende! Og håber virkelig at du får en rigtig god oplevelse.
Skinpen minder meget om Dermaroller. Også alligevel ikke. Begge teknikker bygger på microneedling, som jeg skriver om her i blogindlægget. Men hurtigt opridset, så er microneedling en teknik – eller måske nærmere en ide – om at man ved at lave tusindvis af bittesmå skader (altså mange huller) i huden, “stimulerer” huden til at reparere sig selv. “Forventningen” er så at huden derved fornyes og du står med en langt flottere hud på den anden siden.
“Stimulerer” er min personlige holdning at det nok nærmere provokerer huden – læs skader huden. Og jeg er generelt stor modstander af at skulle gøre skade på huden, som et led i god hudpleje. Jeg er selv barn af 80’erne. Og op igennem 90’erne var nærmest alt behandling af bumser ud fra “det skal blive værre, før det bliver bedre”… og det var altså virkelig ikke sjovt. Huden så farlig ud! Idag er man gået helt væk fra den praksis i behandling af bumser og akne – men mærkeligt nok, så er det dukket op i forhold til behandling af rynker. Måske fordi dem der tidligere havde bumser, nu har rynker – og derfor accepterer “samme” behandling i forsøg på behandling.
“Forventningen” vil jeg hellere oversætte til håbet. Og trods et ordsprog er at håbet er lysegrønt, så er min erfaring med microneedling at det handler meget om held. Forskningen som ligger til grund er ikke 100% på at det er godt. Men for nogle virker det… Og nu har du booket behandling. Og jeg skal ikke være ham, som taler dig fra det. Personligt er det dog ikke noget jeg vil anbefale.
Dermaroller er blot baseret på ideen. Og det vil jeg gå så langt til at fraråde – det er en for meget gør det selv løsning. Rettere sagt en skygge af hvad microneedling teknikken egentlig er…
Skinpen laver MANGE flere og vist også noget mindre huller i huden. Det må så også siges at være min sådan videre kendskab til skinpen, men at sige at det 100% er microneedling – som det forskningen baserer sig på – det tvivler jeg på. Den oprindelige microneedling er VILDT mange bitte små huller i huden. Og selv med den løsning, så er forskningen ikke entydig på om det virker.
Beklager om jeg ikke kan give dig et mere tydelige svar. Mit kendskab til Skinpen er dog ikke dertil…
Hej
Jeg har lige bestilt et 4 X skinpen forløb hos en kosmetisk sygeplejerske, som arbejder hos en hudlæge. Jeg er 60 år gammel og har efterhånden en trist og lidt grov hudstruktur med synlige porer. Er det en god ide?
Hej Iman
Dermaroller vil jeg ikke anbefale. Det er alt for hårdt for huden – og gør oftest større skade end gavn.
Til fjernelse af ar på kroppen, så vil jeg anbefale produktet her:
https://www.danishskincare.dk/produkter/amazing-body-treat/
Brug det dagligt, når du har været i bad – smør produktet på renvasket og tør hud. Lad tørre 2 minutter og du er klar til at tage tøj på.
Hej.
Jeg har are af tidligere sår på kroppen ben og balder de er et år gamle kan jeg fjene dem med dermaroller og havd kan du anbefale af af produkter og sælger i dermaroller kan du give mig en behandlingsforløb