Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Dermaroller og sandheden om microneedling

Gør Dermaroller mere skade end gavn? Eller er du usikker på om microneedling er godt for din hud? Få svarene, inden du risikere at gøre skade på din hud.

4.7 ud af 5. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Hvad er Dermaroller?

Dermaroller er et værtøj, som bedst kan beskrives som en lille malerrulle. Rullen er dækket med 200 små nåle, som prikker hul i huden, når rullen trækkes nedover huden. Dermaroller er skabt som et værktøj, så du kan foretrage microneedling hjemme på badeværelset, Men som du forhåbentlig snart vil lære, så bør du ikke bruge disse “gør det selv” apparater til microneedling.

I Danmark er Dermarollers nærmest blevet synonym med microneedling.

Der findes andre værktøjer på markedet. Også til brug der hjemme, men de fleste i Danmark omtaler microneedling som Dermaroller. Nogle bruger også betegnelsen “skin roller”, men de flest bruger ordet Dermaroller til at beskrive behandlinger med microneedling.

Du er sikkert selv stødt på Dermarollers rundt i butikkerne. Dermarollers har nemlig gjort en meget stort salgs- og reklame fremstød her i Danmark.

Ideen lyder måske også smart. Dermarollers er et nemt værktøj og lover nærmest at kunne løse alle mulige problemer lige fra ar, pigmentskader, rynker, bumser, solskader og strækmærker.

Rigtig mange bliver også lokket – snydt, hvis vi skal være helt ærlige – af de mange før og efter fotos.

Her får du sandheden om Dermaroller og microneedling.

Hvad er microneedling

Ganske enkelt, så består microneedling i at prikke en masse huller i huden. Teorien er så, at huden derved tvinges til at reparere sig selv. Forskningen er endnu meget uvis om resultatet, men teorien er at microneedling skal få huden til at arbejde med at reparere sig selv.

Inspirationen til microneedling er fundet i almindelig sårheling. Når huden får et sår, så skynder huden og kroppen sig med at sende alt energi til at reparere såret.

Der har også været nogle forskningsresultater, som har vist gode resultater med microneedling. Og mere og mere tyder på, at microneedling kan være en mulig behandling af ar, pigmentskader o.l.

Der er dog ingen tegn på, at microneedling vil have nogen effekt på bumser, rynker og slet ikke på strækmærker.

Det er også vigtigt at huske, at forskning er lavet med professionel microneedling, hvor huden prikkes i korrekt dybde og med et helt korrekt antal nåle. Der findes ingen videnskabelig forskning i Dermarollers – og med Dermarollers prikker du også blot hul i huden på må og få. Uden at vide om du rammer dybt nok, for dybt eller laver for mange huller.

Derfor virker Dermaroller ikke

Vi får rigtigt mange spørgsmål om, om Dermaroller virker. Det korte svare er, at der ganske enkelt ikke findes nogen forskning der beviser at Dermaroller virker. Alt forskning i microneedling tyder dog på, at microneedling kræver præcision, og at man med microneedling hurtigt kan lave større skade end gavn.

Brug af Dermaroller er altså forbundet med rigtig stor usikkerhed og risiko for at du skabe flere problemer for din hud, end du løser.

Dermarollers lægger desuden op til gentagen brug. Microneedling handler ikke om daglig – eller ugentlig – pleje af huden. Faktisk burde det være logisk at gentagen skade på huden, intet vil løse.

Anmeldelse af Dermaroller

Danish Skin Cares klare anbefaling ved brug af Dermarollers er altså: Lad være! Du arbejder med stor usikkerhed og der er stor risiko for at gøre skade på din hud.

Det er også utrolig vigtigt at huske, at brugen af Dermarollers ikke er reguleret af nogen myndigheder. Derfor er du altså helt overladt til dig selv, hvis der skulle ske skade på din hud.

Der findes selvfølgelig rigtigt mange før og efter fotos fra personer, som har brugt Dermarollers. Og det kan naturligvis være nemt at blive lokket af disse før og efter fotos om Dermaroller. Men igen er det utrolig vigtigt at huske, at microneedling til brug i hjemmet ikke er kontrolleret.

Om før og efter fotos i markedsføringen er sande eller falske kan man ikke vide. Hvad man dog kan vide, er at der kun vises de positive resultater. Der findes rigtigt mange personer, som har oplevet at gøre rigtig stor skade på deres hud med microneedling.

Behandling af hudproblemer med Dermaroller

I forhold til behandling af de hudproblemer, som Dermaroller lover at kunne afhjælpe, så taler erfaring om dermaroller og brug af dermaroller vist sin egen historie.

  • Hvis Dermaroller kunne løse bumser, så ville flere bruge Dermarollers.
  • Hvis Dermaroller kunne fjerne rynker, så ville flere fortælle om deres resultater.
  • Hvis Dermaroller kunne fjerne pigmentskader, så ville der ikke være så mange med pigmentskader og misfarvninger i ansigtet.

Succes historier og de erfaringer, som deles om Dermarollers, det er kun markedsføring.

Og det bør vist være den bedste argumentation for, at være varsom med brugen af Dermarollers.

Dertil kommer at professionel microneedling ikke engang kan løse bumser eller rynker. Hvordan skulle Dermaroller så kunne, når Dermaroller er et langt mere simpelt værktøj?

Behandling af strækmærker med Dermaroller

At Dermarollers skulle have nogen effekt mod strækmærker, det er måske det bedste bevis for, at Dermaroller er et redskab, som man skal være varsom med.

Strækmærker er ikke en hudlidelse. Strækmærker er ikke en skade i huden. Strækmærker er en skade i de dybereliggende bindevæv og muskler.

Strækmærker kan bedst sammenlignes med en elastik, som er trukket for lang. Og det er en uoprettelig skade, uden kirurgi. Du kan smøre alt det olie og alt det creme på strækmærker, men det vil ikke kunne rette op på ødelagt bindevæv og overbelastede muskler.

Og det burde være logisk for enhver, at det ikke vil virke at lave en masse huller i ødelagt bindevæv.

=> Læs om hvad strækmærker er – klik her

Sandheden om microneedling

Sandheden er at microneedling kan virke i nogle tilfælde til behandling af pigmentskader og ar. Der er en smule forskning, som tyder på at microneedling også kan have effekt på rynker.

Microneedling og Dermaroller er dog to vidt forskellige ting!

  • Microneedling kræver præcision og en kirurgs ekspertise.
  • Dermaroller er et forsimplet gør det selv værktøj. Og kan næppe sammenlignes med microneedling, trods Dermaroller bygger på samme teori.

Sidder du med én eller flere af følgende tanker:

  • Virker Dermarollers?
  • Måske overvejer du at bruge Dermaroller?
  • Måske er du i tvivl om, hvordan du skal bruge Dermaroller?

Anbefalingen herfra er lade være med at brug Dermarollers – Eller måske er det nærmere en advarsel mod Dermaroller!

Der er ganske enkelt ingen videnskabelig belæg for, at Dermarollers virker. Der mangler fortsat forskning i microneedling, som Dermarollers ligger sig op ad. Det er i hvert fald helt sikkert, at Dermaroller og microneedling er to vidt forskellige ting.

Og set fra et logisk perspektiv, så bør det være logisk at skader på huden altid bør undgås. At prikke 200 huller i huden dagligt eller flere gange om ugen, det er ikke en del af god hudpleje.

Apropos logisk

Anti-aging handler om pleje af huden med anti-oxidanter. Ordet anti-oxidanter er et sammensat ord af latinske ord, som oversat betyder noget i retning af “ingen lufttab”

Og det er netop det, som anti-oxidanter gør. Anti-oxidanter sørger for at binde luft i huden og mindsker lufftab i huden – samtidig med at vitaminer og mineraler bindes til huden. Det er i hvert fald sådan, at man forsimplet kan beskrive anti-oxidanter.

Når nu anti-aging og anti-oxidanter handler om at bibeholde ilt i huden, så virker det fuldstændigt ulogisk at det skulle have nogen som helst gavnlig effekt for huden, at blive gennemhullet af en masse nåle.

Pas derfor rigtigt meget på med brugen af Dermarollers, da det meget let kan have en yderst negativ effekt på din hud. Faktisk kan Dermarollers hurtigt være med til at forårsage langt mere iltning af huden, nedbryde bindevæv og mindske elasticiteten i huden. Og dermed give rynker. Læs om behandling af rynker her