Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Fjernelse af talgknopper

Fjern talgknopper med denne gratis guide til fjernelse af talgknopper i ansigtet. Talgknopper kan behandles og fjernes. Få svaret her!

4.8 ud af 5. Baseret på 1700+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Fjernelse af talgknopper”

Hejsa. Jeg har nogle talgknopper under det ene øje. Min hud er almindelig – altså ikke tør eller fedtet og jeg døjer ikke specielt meget med uren hud. Men talgknopperne er et problem – hvordan kommer jeg af med dem ??

Svar til: “Fjernelse af talgknopper”

Kære Tina

Tusind tak for dit spørgsmål! Jeg vil meget gerne hjælpe dig med svar på behandling og fjernelse af talgknopper, så du kan få en flot og ensartet hud – uden urenheder.

Til start vil jeg dog lige indskyde, at du altid skal være varsom med behandling af huden og hudproblemer nærved dine øjne. De fleste hudplejeprodukter skal ikke i øjet, så har du talgknopper direkte på øjenlåg eller helt, helt tæt ved øjet bør du tale med din læge og få en henvisning til en hudlæge, som kan hjælpe.

Er der blot tale om talgknopper i ansigtet i området omkring dine øjne – og du kan behandle huden, uden at komme i risiko for øjet – så er der intet problem i at du kan behandle talgknopper selv.

Fjernelse af talgknopper

Du skal bruge et cellefornyende produkt, der blidt eksfoliere huden og derved fjerner døde hudceller, som er grunden til talgknopper.
Jeg vil anbefale dig at bruge et produkt med BHA (Beta Hydroxy Acid). Prøv eksempeltvis Perfect Skin Power Treat

Brug produktet dagligt på huden, så vil du effektivt sætte fokus på fjernelse af talknopper.

Er dine talgknopper helt tæt ved øjet, så skal du – som tidligere nævnt – passe på. Perfect Skin Power Treat indeholder Beta Hydroxy Acid (på dansk salicylsyre) og bør ikke komme i øjet. Skal du have hjælp til fjernelse af talgknopper helt tæt ved øjet, så bør du derfor søge hjælp hos en hudlæge – eller dygtig kosmetolog.

En hudlæge eller kosmetolog kan manuelt fjerne talgknopper helt tæt på øjet med en skalpel eller meget tynd nål. Det er ikke den ideele behandling af talgknopper, da selve knoppen kun fjernes – og ikke årsagen til knoppen, som er dybere nede i huden. Du får dog fjernet talgknopperne.

Tryk ikke talgknopper!

Trods mit forslag om at få hjælp fra en hudlæge eller kosmetolog til at fjerne talgknopper, helt tæt ved øjet – ved hjælp af en skalpel eller nål – så bør du normalt ikke trykke talgknopper i forsøg på fjernelse af talgknopper fra huden.

Risikoen for ar er meget stor, når du trykker talgknopper. Faktisk gælder det, at kun gule og betændte bumser må trykkes.

Det er måske fristende at trykke talgknopper, da du oplever at talgknopperne forsvinder ved at blive trykket. Talgknopperne fjernes da også overfladisk fra huden, når du trykker talgknopper. Du løser bare ikke problemet til at du får talgknopper.

Talgknopper opstår på huden pga. ophobning af døde hudceller i hudens porer. Ved at trykke talgknopper fjerner du kun det synlige problem. Du fjerner ikke blokaden nede i hudens porer, som skaber ophobningen – og resultatet vil være, at du hurtigt får talgknopper igen.

Fjernelse af talgknopper med hudpleje

Bedste behandling af talgknopper sker med hudpleje, da blokaden nede i hudens porer fjernes – og dermed vil du ikke bare fjerne talgknopperne med hudpleje, men sætte fokus på at fjernelse af problemet til at du får talgknopper på huden. Dermed kan hudpleje hjælpe dig til, at du ikke får talgknopper igen

Fjernelse af talgknopper bør altså gøres med hudpleje – og du får rigtig god behandling med Perfect Skin Power Treat.

Ønsker du hurtigst resultat, så vil jeg kraftigt anbefale dig hele min hudplejeserie til fjernelse af talgknopper. Der får du både Perfect Skin Power Treat og du får flere andre produkter, som hjælper med til fjernelse af talgknopper – og behandling samt pleje af din hud.

Jeg håber du kan bruge mit svar og så håber jeg du får en dejlig dag!