Behandling af pigmentforandringer i ansigtet

Hej Mads

Jeg har fået pigmentforandringer i huden og har haft det i et stykke tid, muligvis efter solskader af huden. Det startede småt og ikke så udbredt, men her over det sidste stykke tid er de blevet mørkere og fylder et større område. Det er særligt udbredt i to store mørke plamager på kinderne lige under øjnene og det generer mig rigtig meget.

Jeg er i tvivl om, hvordan jeg kan få reduceret eller fjernet pigmentforandringerne, da jeg er utrolig ked af dem. De er meget synlige. Er det muligt, at bruge nogle bestemte produkter eller skal man ud i andre behandlinger? 

Håber meget på, at du kan hjælpe med at besvare mine spørgsmål.

Med Venlig hilsen
Katrine

Hej Katrine

Hvor er jeg enormt ked af at høre om dine pigment problemer. Og naturligvis vil jeg meget gerne hjælpe dig! Har selv en veninden, som har kæmpet meget med pigmentskader fra solarium… og jeg ved, hvor frustrerende det kan være… men det kan altså løses 🙂 Jeg dog nødsaget til at sige allerede nu, at behandlingen tager tid.

Overordnet er der to løsninger – altså løsninger, som vil virke.

  1. Laserbehandling
  2. Behandling med Salicylsyre – også kaldet Beta Hydroxy Acid (BHA)

Begge behandlinger skal kombineres med A-vitamin… og naturligvis solbeskyttelse.

I forhold til laser så vil det nok være nødvendigt med 3-5 behandlinger, hvor der går nogle måneder imellem hvert enkelt behandling. Jeg vil klart anbefale du venter 3 måneder imellem hver behandling, da huden efter en laserbehandling bliver helt smadret (skrællet af) og huden skal genopbygges, førend du begynder på næste behandling.

Fordelen ved laser er at du temmelig hurtigt vil se resultater – ikke nødvendigvis et endeligt resultat, men du vil hurtigt se en udvikling. Forstået på den måde at du 3-4 uger efter første behandling allerede vil kunne se en temmelig god effekt. Men der skal flere behandlinger til førend alt er løst.

Ulempen ved laser er at du 2 – 3 uger efter behandling vil se virkelig forfærdelig ud. Så laser kræver for de fleste ret meget timing i forhold til arbejde osv. Du vil ligne en, som har fået en alvorlig forbrænding. Huden vil skalle af, være rød og det er ikke rart…

– Læs mere om behandling af hudproblemer med laser her.

I forhold til salicylsyre, så er det et produkt du bruger hjemme hver aften. Altså en daglig behandling. Der vil nok gå omkring 3 – 4 måneder førend du ser samme resultat, som ved 1. laser behandling.

Fordelen ved salicylsyre er dog at brugen ikke kan ses, da du netop gør det hjemme og dagligt hver aften – så kan koncentrationen være langt mindre og du vil slet ikke opleve at du bruger det.

Laser kan jeg ikke hjælpe dig med – det skal du til en hudlæge for. Sørg for at gå til en hudlæge og undlad at vælge en kosmetolog, da der er KÆMPE forskel på kraften af laser de må bruge. Og vil du have det gode resultat i forhold til pigmentering, så skal du op i det tunge skyts.

Den daglige behandling, den kan jeg dog hjælpe dig med – salicylsyre er der nemlig i vores behandlingprodukt Perfect Skin Power Treat. præcis ligesom der er niacinamide, der vil hjælpe med at genopbygge huden og kamille, der vil berolige den.

A-vitamin har vi i både dagcremen og natcremen, ligesom der i dagcremen er solbeskyttelse.

Så umiddelbart vil jeg blot anbefale dig et samlet hudplejesæt – der får du alle 3 produkter du behøver, ligesom du får en rens til at klargøre huden. Altså fire produkter, så som du bruger dagligt til at behandle din hud – efter nedenstående rutine:

Morgen:

– Clean Skin Face Wash: Et renseprodukt, som mildt og effektivt fjerne skidt fra huden. Vask ansigtet (evt. under bruseren), skum lidt produkt op i hænderne og masser det ind. Skyl efter med rigeligt vand og dup ansigtet tør.

– Perfect Skin Day Protector: En dagcreme fyldt med gode vitaminer og mineraler, som vil hjælpe med at genopbygge og beskytte huden hele dagen igennem – indeholder bl.a. UVA/UVB solfilter.

Aften:

– Clean Skin Face Wash: Et renseprodukt, som mildt og effektivt fjerne skidt fra huden. Vask ansigtet (evt. under bruseren), skum lidt produkt op i hænderne og masser det ind. Skyl efter med rigeligt vand og dup ansigtet tør.

– Perfect Skin Power Treat: En daglig eksfoliering, som effektivt vil fjerne døde hudceller fra din hud og derved hjælpe til med at udglatte ujævnheder, rynker og fjerne misfarvninger/pigmentforandringer. Ydermere har produktet en meget god effekt mod bumser, hudorme, talgknopper. Brug produktet ved at dryppe lidt ud på en vatrondel (eller i håndfladen) og gnid henover ansigtet.

– Perfect Skin Moisturizer: En natcreme fyldt med gode vitaminer og mineraler, som vil hjælpe med at genopbygge og beskytte huden hele natten igennem – og virkelig booste din hud. Smør den blot direkte ovenpå Perfect Skin Power Treat.

– Bestil et samlet hudplejesæt til din hudtype her.


Mest populære produkter