spot behandling

Kan man spotbehandle bumser?

Har du overvejet spot behandling af dine bumser og din urene hud? Find ud af, om en sådan behandlingstype virker og få tips og tricks til hudpleje mod bumser i denne artikel.

Allerførst… Hvad er en spot behandling egentlig? Det ligger lidt i ordet. En spot behandling er nemlig en intensiv behandling af et specifikt område af huden, hvor du døjer med bumser, hudorme eller lignende.

Svaret på, hvorvidt en spot behandling af bumser og uren hud virker, er både et ja og et nej.

Du kan sagtens spotbehandle én bums, men da bumser ikke smitter eller forværres af mængden af bumser, så vil spot behandlingen ingen effekt have på dine bumser i en større helhed. Behandlingen vil derimod kun fokusere på det spot, der behandles.

Hvis du døjer med meget få bumser, som dog sidder irriterende steder, giver det måske mening med en spot behandling. Men fylder bumserne det meste af dit ansigt, vil mit råd aldrig være en spotbehandling, som jeg generelt ikke er særligt begejstret for. Du kan læse om hvorfor lidt længere nede.

Hvis du døjer med bumser og uren hud, vil jeg derfor aldrig råde dig til at få en spot behandling. I stedet vil jeg råde dig til at opbygge en sund hudplejerutine, hvor du gør brug af gode hudplejeprodukter morgen og aften.

Morgen- og aftenrutinerne behøver ikke tage lang tid for at være effektive. Det centrale er, at du bruger nogle formidable hudplejeprodukter med alle de rigtige ingredienser i.

Hvis du er på udkig efter de allerbedste hudplejeprodukter på markedet, så er du landet det helt rette sted. Her hos Danish Skin Care har jeg nemlig udviklet en hudplejeserie, der tager afsæt i, hvad forskningen siger, og hvis du er i tvivl om, hvorvidt den virker, så tjek bare Trustpilot. Serien er udviklet over mange år og passer til samtlige hudtyper.

→ Se Danish Skin Cares hudplejeprodukter her.

Derfor er jeg ikke begejstret for spot behandling

Jeg anbefaler faktisk aldrig spot behandlinger, og det skyldes, at mange produkter til spot behandling er yderst skarpe, hvorfor der er risiko for, at din hud irriteres i forbindelse med en sådan behandling.

Hvis din hud bliver irritereret, er der større chance for, at du får bumser og uren hud. Derfor ser man ofte, at spot behandling  forværrer det problem, som behandlingerne egentlig havde til hensigt at løse.

Sådan får du bugt med bumser og uren hud

Som sagt får du lettest bugt med bumser og uren hud ved at bruge gode hudplejeprodukter kontinuerligt – fremfor spot behandling fra tid til anden. Herunder specificerer jeg, hvad der er vigtigt i udvælgelsen af produkter samt brugen af disse.

1) Brug en behagelig hudpleje

Hvis brugen af dine nuværende hudplejeprodukter fører til, at din hud stikker, varmer, køler og prikker, så bør du se dig om efter nye produkter, da dine nuværende ganske enkelt er for skrappe til din hud.

2) Undgå parfume og farvestoffer

Du skal stræbe efter at finde hudplejeprodukter uden parfume og farvestoffer, da disse elementer ganske enkelt ikke er særligt gode for din hud.

Ligeledes bør du forsøge at finde produkter, der hverken indeholder menthol, mynte, citrusfrugter, æteriske olier o.l.

3) Brug produkter, der indeholder vitaminer og mineraler

Det er super godt, hvis dine hudplejeprodukter indeholder en masse forskellige vitaminer, mineraler samt aktiver, da disse ingredienser er centrale for, hvorvidt du vil kunne opnå en smuk hud eller ej.

4) Kvalitet over kvantitet

Mange tror helt fejlagtigt, at desto flere hudplejeprodukter de bruger, jo bedre. Det er ganske enkelt ikke sandheden, selvom det måske var sådan engang.

I dag er hudplejespecialisterne dog blevet så dygtige til at udvikle produkter, at de kan samle alle de ingredienser, du har brug for, i ganske få produkter.

Sørg derfor for at bruge få meget gode produkter frem for mange middelmådige. Det vil give dig det bedste resultat.

5) Undgå masker, skrubs og månedlige behandlinger – og spot behandling!

Du bør bruge hudplejeprodukter, der plejer din hud på daglig basis. Alternativer, som du kun bruger en gang imellem, vil i bedste fald løse din problemer midlertidigt, mens du med god hudpleje vil kunne løse din udfordringer bestandigt.

Træt af bumser? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar