Hvad er pustler og hvordan behandles de?

Hvis du har bumser og uren hud, så lider du måske af pustler? Her kan du lære mere om hudproblemer og pustler, og få gode råd til behandling af bumser

pustler
Forside / Blog / Pleje / Hvad er pustler og hvordan behandles de?

Pustler er de betændte bumser, som der kan klemmes betændelse ud af. Næsten alle oplever på et tidspunkt at have pustler i et eller andet omfang. Nogle bliver voldsomt angrebet og andre oplever uretfærdigt nok blot en enkelt eller to engang imellem – for kvinder ofte i forbindelse med menstruation.

En pustel kan starte som en pustel eller den kan udvikle sig fra en pabel til en pustel ved at betændelsen samles i en knop fyldt med hvid eller gullig væske. Denne væske består af olie og betændelse.

En pustel er det de fleste forbinder med rigtige bumser og derfor kaldes pustler også oftest for ”bumser”, ”betændte bumser” og ”gule bumser”.

Pustler behandles, da der er tale om betændelse, med desinfektions- og antibakterielle midler.

Som det gælder for pabler, så gælder det ligesom for pustler, at daglig eksfoliering kan være med til at effektivisere behandlingsprocessen, da eksfolieringen hjælper med at holde hudens porer renset åbne så desinfektionsmidlet kan trænge ind til pustlen og virke optimalt.

Hvad er pabler?

Nu fik jeg lige indskudt et nyt ord, som du måske ikke kender. Nemlig pabler.

Pabler er de røde bumser, som aldrig bliver til gule og betændte bums. I bund og grund er alle bumser først pabler, men nogle bumser udvikler sig til at blive pustler – også kaldet pabler med pus.

Er bumser, pabler og pustler det samme?

I bund og grund ja! Bumser er den overordnede betegnelse i Danmark for alle typer af bumser – altså både pabler, pustler, talgknopper, hudorme og uren hud.

Pabler og pustler er blot helt specifikke betegnelser for bestemte typer af bumser. Præcis ligesom talgknopper er det – eller mere korrekt comedone, som er det internationale ord for talgknopper.

Søger du behandling af bumser, så kig med i Kuren Mod Bumser – og lær endnu mere om korrekt behandling af bumser. Alle typer af bumser og uren hud.

Søger du blot en hurtig behandling af bumser og uren hud, så vil du blive rigtig glad for at komme igang med min hudplejeserie. Den er specielt udviklet til behandling af bumser og uren hud – og med serien så behøver du ikke kende navnene på alle de forskellige bumser og urenheder i huden. Serien klarer dem alle :-)

Du kan bestille et samlet hudplejesæt til din hudtype her

Træt af hudproblemer? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar