Bumser på baller

Lær 3 årsager til bumser på ballerne – og få hjælp til behandling

Intet unormalt i at have bumser på ballerne. Behandlingen er tilmed ganske nem, så lad værre at gå og vær generet af urenheder og bumser på dine baller.

Lad det hurtigt blive sagt. Bumser på baller er ikke unormalt. Faktisk oplever flere og flere – både piger og drenge, såvel mænd og kvinder – at plages af bumser på deres ballerne. Derfor denne guide om bumser på ballerne.

Bumser mærkelige steder

Bumser er mest udbredt i ansigtet. Dernæst oplever flest bumser på ryggen.

Bumser kan dog opstår mange steder på kroppen. Både bryst, arme, skuldre, hovedbund, nakke, ryg og lår er helt almindelig steder at få bumser.

Bumser mærkelige steder såsom bumser i øret eller bumser i næsen er dog ikke unormalt. Præcis ligesom bumser på baller – som denne guide skal handle om – bestemt ikke er unormalt.

Læs om behandling af bumser på ryggen her

Læs om behandling af bumser i øret her

Læs om behandling af bumser i næsen her

Plages du rigtig meget af bumser, så kan jeg også kraftigt anbefale du læser min komplette guide om behandling af bumser – Kuren Mod Bumser. Der får du virkelig god hjælp til behandling af bumser, ligesom du får en god forståelse af hvad bumser er, hvorfor bumser opstår og hvordan bumser behandles.

Få Kuren Mod Bumser

Hvorfor får man bumser på ballerne?

Nu har jeg fastslået at bumser på dine baller ikke er unormalt. Du tænker måske stadigvæk, hvorfor du får bumser på ballerne.

— — —

Måske du ingen bumser har i ansigtet. Og derfor logisk nok undres over, hvorfor du skal plages af bumser på dine baller. 

Måske du har en god hygiejne med daglig bad og skift af undertøj. Og derfor virkelig ikke forstår, hvorfor der opstår urenheder og bumser på dine baller.

Måske du har en alder, hvor du ikke længere mener at bumser er noget du skal plages af – endnu mindre bumser på ballerne.

— — —

Lad mig derfor straks slå fast, at bumser på ballerne sjældent handler om alder, dårlig hygiejne eller hormoner.

Sidste nævnte med hormoner forklarer, hvorfor både voksne og teenagere er lige eksponerede for at plages af bumser på deres baller. Skyldtes bumser på ballerne hormoner, så ville det være mere normalt for teenagere at få bumser på ballerne – da hormoner i kroppen farer rundt i kroppen i teenagealderen og forvandler piger til kvinder og drenge til mænd.

— — —

Normalt opstår bumser oftest pga. hormoner. Hormoner er den største årsag til bumser. Det er også, som nævnt, netop derfor at næsten alle teenagere får bumser. Det er også hormoner som er årsag til at de fleste kvinder oplever problemer med bumser omkring deres menstruation, såvel ved graviditet og fødsel. Det er også hormoner der gør at kvinder i overgangsalderen.

Svaret på “hvorfor får man bumser på ballerne” er dog ikke hormoner. Og det er altså ligeså normalt for voksne og teenagere at få bumser på deres baller – faktisk oplever især ældre mennesker oftere at få bumser på ballerne, hvilket handler om årsagerne til bumser på ballerne.

— — —

For bumser på baller er årsagerne normalt – og oftest – en af nedenstående:

 1. Stillede siddende job
  Lad mig hurtigt slå fast, at skylden til bumser på dine baller næppe kan pålægges din chef. Risikoen for bumser på ballerne stiger dog meget, des mere du sidder ned – om det så er på en kontorstol, en spisestuestol, i en lænestole eller på sofaen du sidder. Måske fordi du bruger meget tid foran tv’et, med computerspil eller lignende.Personer med kontorjob, bruger dog – for de flestes vedkommende – ekstra mange timer på bagdelen og dermed ekstra eksponerede for at få bumser på deres baller.Når du sidder ned, så er blodcirkulationen ikke den samme til bagdelen. Der opstår også meget hurtigt friktion imellem bumser og huden, når du sidder ned – og dermed irritation, som fremprovokerer bumser.– Det er da også det at sidde meget ned, som gør at især mange ældre ofte får bumser på deres baller.
 2. Tætsiddende tøj
  Moden diktere stramme jeans – specielt for piger. Udfordringen ved stramme jeans og stram nederdel er dog at der opstår friktion imellem huden og tøjet, hver gang man bevæger sig. Denne frisktion konstant irritation af huden – og dermed opstår bumser. Og da dagens jeans, bukser og nederdel oftest – nærmest alle – sidder til omkring bagdelen, så opstår også oftest bumser på ens baller.
 3. Forkert undertøj
  Silke og satin gør ikke ret meget godt for huden, trods mange synes det er lækkert at have på. Og moderne – for ikke at sige frækt undertøj – er oftest lavet i disse materialer.Bomuld er dog langt det bedste for huden.Fremhæves skal også g-streng. Hvor man må sige tøjet mangler – pludselig er det hårdt stof fra bukser eller nederdel, som udgør beskyttelse for ballerne. Sjældent en god kombination. Risikoen for irritation opstår i hvert fald langt hurtigere med silke, satin eller g-streng – og dermed også risikoen for bumser på ens baller.

Naturligvis kan bumser på baller også opstå pga. hormoner eller nogle af de mange andre årsager til bumser. Ovenstående tre årsager er dog de mest hyppige årsager til bumser på ballerne, hvilket bringer os hurtigt videre til behandling af bumser på ballerne.

Behandling af bumser på baller og bagdel

Når det kommer til behandling af bumser på ballerne, så har jeg tre gode råd. Det første råd giver næsten sig selv. Handler om at undgå årsagerne til bumser på dine baller – og her er det naturligvis nærliggende at starte med at sætte fokus på de tre største årsager til bumser på ballerne, som jeg netop har gennemgået.

Kort sagt:

 • Har du kontorjob, så få et hævesænkebord – og brug det, så du mindsker tiden du sidder stille. Generelt bør du minske tiden på din bagdel – lad i hvert fald værre med at skift kontorplads på jobbet ud med en plads foran computer eller tv, når du kommer hjem, hvis du har bumser på dine baller. Sørg istedet for at få dig rørt.
 • Sørg for at variere dit tøj, så det ikke altid er tætsiddende.
 • Brug bomulds undertøj – i hvert fald til hverdag. Og drop g-streng, i hvert fald i en periode imens bumserne bekæmpes.

Endnu et godt råd til behandling af bumser på baller og bagdel er, at sætte ekstra fokus på renlighed.

Bumser opstår egentlig ikke at bakterier, men bagdelen er gemt væk af tøj – for de fleste i hvert fald – det meste af dagen. Derfor er ekstra fokus på renlighed en vigtig del af behandling.

 • skift undertøj dagligt. Vask undertøj ved 60 grader
 • vask bagdel – og resten af kroppen – daglig under bruseren med en mild sæbe. Evt. Amazing Body Wash.

Tredje og sidste råd handler om decideres bekæmpelse af bumser på ballerne – og hudpleje til bumser på baller. Produktet jeg vil anbefale er Amazing Body Treat, som er super effektivt produkt til behandling af bumser på kroppen – herunder også bumser mærkelige steder, såsom på ballerne.

Brug Amazing Body Treat dagligt, når huden er vasket ren og tørret tør – evt. med Amazing Body Wash. Fordel Amazing Body Treat på huden og lad tørre i 1 minut. Og du er klar til at komme i tøjet.

Læs nærmere om Amazing Body Treat mod bumser her

Anbefalede produkter

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar